„nVidia“ ruošiasi labai greit įvyksiančiam flagmano „Titan“ startui

„nVidia" artimiausiais mėnesiais ruošiasi pristatyti žaidimams skirtą patį sudėtingiausią grafinį lustą GK-110, kurio atitikmuo, „Tesla K20X", kol kas naudojamas tik sudėtingus skaičiavimus atliekančiuose super kompiuteriuose. „nVidia ketina suteikti naujajam gaminiui skambų „Titan" kodinį pavadinimą, kuris, tikėtina, leis pademonstruoti 85 % „GeForce GTX 690" jėgos.

Kadangi „Titan" 700-osios serijos flagmanas talpins 7.1 mlrd. tranzistorių ir šiuo požiūriu bus ypač sudėtingas, „nVidia" ketina neleisti savo partneriams keisti ne tik kad PCB dizaino, bet ir aušinimo sistemos. Viskas, ką galės atlikti partneris – tai savo lipduko užklijavimas, kas realiai jau kurį laiką daroma ir su „GeForce GTX 690" grafiniu spartintuvu.

Vieno lusto „Titan" savyje talpins 2880 stream procesorių, tiesa lieka neaišku kiek jų bus aktyvuoti: visi ar tik 2688, kaip kad yra „Tesla K20X" skaičiavimų spartintuve. Beveik neabejojama, kad naujasis flagmanas pasirodys vasario pabaigoje ir kainuos mažų mažiausiai 900 JAV dolerių.

5 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Nu ir kainele… cia kaip suprantu bus net ne gtx780 ir turbut bus riboto leidimo.

  2. jonas parašė:

    Kiek skaiciau kitur, tai nera GTX780 ir kaip sake Jordan, bus riboto leidimo. Isivaizduokit, jei ji butu GTX780 uz 900 doleriu, tai kiek tuomet kainuotu GTX770? 😛

  3. aiboforcen parašė:

    Skamba kaip drambliuko svajones, idomu kokiu cpu reikes tokiai plokstei uzmaitint darbu, jeigu cia ne kliedesiai eilini karta is nvidia 🙂

  4. Povilas parašė:

    Phenomo uztektu:) o siaip, kuo galingesnis tuo geriau.

  5. aiboforcen parašė:

    Maziau povilai fantazuok 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.