Oficialiai pristatyti „Galaxy S8“ ir „S8 Plus“

Per pastaruosius kelerius metus „Samsung“  skyrė daug daugiau dėmesio savo išmaniųjų telefonų dizainui ir programinei įrangai – „Galaxy S7“ ir „S7 Edge“ visus 2016 metus dominavo geriausių „Android“ išmaniųjų telefonų topuose. Bet metų pabaigoje euforija užsibaigė su „Galaxy Note 7“  perkaistančiais akumuliatoriais. Dabar pažvelkime, ką „Samsung“ paruošė 2017 metams. „Galaxy S8“ ir „S8 Plus“ su dideliu dėmesiu kokybei ir atnaujintu išmaniojo telefono dizainu galiausiai pristatyti oficialiai.

Nuo „Galaxy S6“ ir „S6 Edge“ gamintojas siūlė savo klientams du skirtingus flagmanus – vieną išlenktu ekranu, kitą ne. Praėjusių metų S7/S7 Edge išlaikė šią tradiciją, bet šiais metais tai keičiasi. Abu – „Galaxy S8“ ir „S8 Plus“ – turi lenktus kairį ir dešinį ekrano kraštus.  Dėl to ekranas optiškai atrodo neturintis rėmo. Išlenkti ir galinės nugarėlės kraštai. Taip pat galima pastebėti, kad ekranas yra daugiau ištemptas į viršų ir apačią, kas šio telefono dizainą išskiria iš kitų „Samsung“ išmaniųjų telefonų: po visų tų metų programinės įrangos navigaciniai mygtukai S8 ir S8 Plus modeliuose buvo perkelti į ekraną.

Kaip ir tikėtasi, „Samsung“ suteikė šiems telefonams aukštos klasės specifikacijas. Juose slepiasi 4 GB LPDDR4 operatyviosios atminties, 64 GB vidinės atminties su galimybe praplėsti iki 256 GB microSD kortelės pagalba. Kompanija kol kas tyli dėl procesorių, bet yra žinoma, kad abu telefonai turi 64 bit aštuonių branduolių mikroschemų rinkinius su 10 nm litografija.

Kalbant apie ekranus, „Galaxy S8“ turi 5,8 colio Quad HD+ Super AMOLED ekraną, „Galaxy S8 Plus“ – 6,2 colio. Abu jie turi 2960 x 1440 rezoliuciją. S8 ir S8 Plus turi 18,5:9 ekrano kraštinių santykį, kas išskiria juos iš kitų esančių rinkoje išmaniųjų telefonų.

S8 ir S8 Plus maitina 3000 mAh ir 3500 mAh akumuliatoriai. „Samsung“ dar pridėjo greitąjį įkrovimą ir Qi ir PMA bevielį įkrovimą.

Telefonai taip pat turi gana padorų kamerų atnaujinimą. Jie gavo dvigubus 12 MP sensorius su f/1,7 diafragma ir 8 MP sensorius asmenukėms. Tiek priekinė, tiek galinė kameros vienu metu padaro tris kadrus, kuriuos išaštrina iki galutinio vaizdo.

Kalbant apie spalvinį pasirinkimą, S8 ir S8 Plus bus aukso, juodos, pilkos, sidabrinės spalvų. „Samsung“ patvirtino, kad kai kuriuose regionuose bus galima nusipirkti šį modelį ir mėlynos spalvos korpusu. Kad ir kurį rinksitės, priekinis rėmelis bus juodos spalvos.

Pasaulinę rinką „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8 Plus“ turėtų pasiekti balandžio 21 dieną. Amerikoje jau šiandien priimami išankstiniai užsakymai, kaina atitinkamai yra 750 ir 850 JAV dolerių. Jungtinėje karalystėje išankstiniai užsakymai priimami jau nuo vakar  (689 ir 779 svarų sterlingų). Čia šiuo metu galima užsakyti tik juodos ir pilkos spalvos modelius. Europietiška kaina numatoma 699/799 €.

Specifikacijos:

„Galaxy S8“ ir „Galaxy S8 Plus“

  • Korpusas: Polished aluminum frame, Gorilla Glass 5 front and back; IP68 certified for water and dust resistance. Arctic Silver, Orchid Grey, Black Sky, Maple Gold, and Coral Blue color schemes.
  • Ekranas: 5.8″/6.2″ Super AMOLED, 2,960x1440px resolution, 18.5:9 (2.06:1) aspect ratio, 571/529ppi; HDR 10 compliant (no Dolby Vision).
  • Pagrindinė kamera:12MP, f/1.7 aperture, dual pixel phase detection autofocus, OIS; multi-shot image stacking; 2160p/30fps video recording.
  • Priekinė kamera: 8MP, f/1.7 aperture, autofocus; 1440p/30fps video recording.
  • Programinė įranga: Android 7.0 Nougat; Samsung Grace UX; Bixby virtual assistant; Smart Connect, Smart Connect Home
  • Mikroschemų rinkinys: Qualcomm Snapdragon 835: octa-core CPU (4xKryo 280 + 4xCortex-A53), Adreno 540 GPU. Exynos 8895: octa-core CPU (4x2nd-gen Mongoose + 4xCortex-A53), Mali-G71 GPU.
  • Atmintis: 4GB of RAM (6GB option for some markets, probably later down the line); 64GB storage; microSD slot for cards up to 256GB, UFS cards support.
  • Akumuliatorius: 3,000mAh/3,500mAh Li-Po (sealed); Adaptive Fast Charging (same as S7); QuickCharge 2.0 support; WPC&PMA wireless charging.
  • Jungtys: Single-SIM, Dual-SIM available in certain markets; LTE-A, 4-Band carrier aggregation, Cat.16/13 (1Gbps/150Mbps); USB Type-C (v3.1); Wi-Fi a/b/g/n/ac; GPS, Beidou, Galileo; NFC; Bluetooth 5.0.
  • Plius: Fingerprint reader; iris recognition/face recognition; single speaker on the bottom; 3.5mm jack; bundled AKG headphones.

20 Komentarai

  1. Minde parašė:

    Kada idiegs galimybe paprastai susimazinti rezoliucijas?

    • MunkaTheGreat parašė:

      Galaxy s6 ir s7 po atnaujinimo i Android 7.0 šią funkciją jau turi, galima susimažinti iki 720p

      • Minde parašė:

        ar visi irenginiai turi sia funckija su Android 7? Reiks prachekinti, ar mano Sony xperia turi si navarota

        • MunkaTheGreat parašė:

          Klausimas geras, bet kitokių įrenginių neturiu, tad neatsakysiu. Beje keista, s6 gavo maža update kur dingo performance mode is taskbar, reiks paieskot gal kur kitam meniu. o s7, gali rinktis norima rezoliucija, arba pritaikyt sablonus, pvz ziurint youtube video taikyti viena varianta, zaidziant kita, o default mode vel kitaip.

          • Minde parašė:

            seniai to laukiau, keista, kad tik dabar atsirado. Siaip su naujais update’ais pas Sony dingo du man super super super super super patrauklus dalykai, kur maniau nu va, chebra pagalaiu bent kazka suprogramavo kaip turi buti.
            Tai buvo advanced programeliu paieska, kur labai patogiai gali ieskoti pagal ka nori, naudojimo data, abecele, irasymo data, naudojimo daznuma. Ten pirstu per krasta perbrauki ir issoka platus meniu su ivairiausiais nustatymais. Dabar sudas kaip visur, galima pasieskoti, bet liko 20% tik navarotu.

            Antras tai energijos taupumo nustatymai. Buvo padaryti advanced useriui, kur ten galejai valdyti mazas smulkmentas, procesoriaus darba, net interneto duomenu pralaiduma.
            Dabar 2 opcijos, on arba off.. .ir iskart pradejo trumpiau tarnauti. Jei ijungi on, sumazeja sviesumas ekrano. Na ok, bet esme ta, kad negali pasidaryti ryzkiai ekrano, net jei tau to reikia (neveikia iki max sviesumo juostos menu). Tad jei isijungus taupomo rezima prie saules reikia ka paskaityti, tai blyn blyn blyn reikia eiti i opcijas, nuimti taupuma, tada pasisviesinti, perskaityti, vel nueiti i nustatymus ir uzdeti taupuma. Pypiec.

            • Daimonass parašė:

              Del to niekas ir neperka Sony…

              • Minde parašė:

                na tai kas buvo gerai pas Sony, tai pas nieka daugiau ir nemaciau 🙂 Dabar tiesiog Sony pasidare kaip dauguma po update’u.

                • IFeelYou parašė:

                  Man rodos tik laiko klausimas kada visi telefonai „suApplės“, ir nebeleis nieko daryti pačiam tik privers siųstis automatinius updatus 🙂
                  Pagal kainą Samsungas jau suApplėjo, nu neįsivaizdavau kad už kažkokį Samsungą kadanors reikės 800 eurų mokėt. iPhone 7 Plus dabar tiek kainuoja jei žinai kur pirkti. Tuoj iPhone bus telefonas vargetoms 🙂

  2. iTroubl3 parašė:

    O kokiu tikslu mažinama rezoliucija?

  3. Povilas parašė:

    Kodel as neturiu nei vieno zaidimo ant android?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.