Oficialiai didėja Blu-Ray formato talpa

Kaip oficialiai pranešė Blu-Ray diskų asociacija, ši nusprendė padidinti šio tipo laikmenų maksimalią talpą. Netrukus bus leidžiama gaminti 128GB talpos vienkartinius ir 100GB perrašomus Blu-Ray tipo kompaktinius diskus.

Naujasis diskų atmainos formatas yra vadinamas BDXL vardu ir akivaizdžiai padidins Blu-Ray diskų dydį, kuris lig šiol buvo 50GB. Tiesa, PlayStation 3 savininkams ar senesnių grotuvų turėtojams džiūgauti nereikėtų – naujieji diskai naudos tris ar keturis didesnės talpos sluoksnius, taigi reikalaus žymiai galingesnio lazerio, nei toks šiuo metu yra siūlomas rinkoje.

Nieko nuostabaus, kad BDXL formatui nerūpi paprastas vartotojas – savo spaudos pranešime Blu-Ray diskų asociacija aiškiai mini, kad visų pirmiausia formatas yra nutaikytas į verslo segmentą, o namų vartotojams skirta įranga vargu ar pasirodys šiais metais. Bet kokiu atveju, veikiausiai kitais metais šios technologijos diskai ir įranga turėtų pasirodyti Japonijoje, kur Blu-Ray diskų įrašytuvai ir skaitytuvai yra labai populiarūs.

3 Komentarai

  1. spfanas parašė:

    tegu tik pabando ps3 neskaityti , tu naujuju bluray ir as ismetu nxer ta ps3 i savartyna , jjie dar patys sake kad ps3 per update veiks ir su naujesniais diskais, beto i tokia talpa geras ir zaidimas telpa, manau jie nepasisiukslins ir padarys update kad ps3 matytu juos.

  2. SB parašė:

    spfanas>Tame ir beda, kad ir su Update niekas neveiks. Kito lazerio reikia.

  3. Beady parašė:

    man idomu kokios kainos ju bus 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.