Oficialiai pristatyta GTX 465, apžvalgų bumas

Apie artėjantį nVidia GeForce GTX 465 vaizdo posistemio pasirodymą mes jums rašėme dar vakar ir nepaisant to, jog šiandien vis dar nėra birželio pirmoji, pirmosios šio posistemio apžvalgos jau pasirodė ir galime apie jį susidaryti įspūdį.

Produkto specifikacijos tokios pat, kokias jums rašėme kuris laikas – 352 CUDA branduoliai, 607/838/1215MHz dažniai atitinkamai lusto, atminties ir „šešėlinių“ vienetų. Vaizdo plokštė turi 256 bitų 1GB GDDR5 darbinę atmintį ir, kaip matėme Newegg internetinėje parduotuvėje, kainuoja apie 280 JAV dolerių.

Tuo tarpu aršiausias šio posistemio konkurentas yra AMD Radeon HD 5850 gaminys, už kurį, priklausomai nuo pasirinkto modelio, sumokėtumėte už Atlanto nuo 20 iki 40 JAV dolerių daugiau. Kalbant apie Europos rinką, kainos skirtumas turėtų būti apie 10-20 eurų. Žvelgiant į spartą, GTX 465 praktiškai beveik visuose žaidimuose nusileidžia HD 5850, o skirtumas aiškiai matomas.

Kai kurie iš apžvalgų rašytojų vietoje GTX 465 pataria įsigyti AMD Radeon HD 5830 vaizdo posistemį – šis kainuoja apie 40 JAV dolerių pigiau, nei GTX 465, o atsilieka visai nedaug, o kai kuriuose žaidimuose netgi įsiveržia į priekį. Jei kartais AMD Radeon HD 5850 kaina kirstų bent 10 JAV dolerių, neliktų visiškai jokios priežasties įsigyti GTX 465.

Apžvalgos štai čia:

Anandtech

Guru3D

TechPowerUp

HotHardware

PC Perspective

10 Komentarai

  1. Atavar parašė:

    Liudnas reikalas nusimato. Gaila, o jau tikejausi, kad pagaliau atsiras realus konkurentas 5850-5870 ir pakris kainos. O cia ne tik kad nekonkurentas, bet vos vos pries 5830 atsilaiko. Lauksim dar pusmeti vadinas 🙁

  2. Fostil parašė:

    Dar viena siurbele ne vga nvidia naudai…

  3. developeris parašė:

    istikro nuvyle mane , na gal atsiras kokie super driveriai , kurie pataisys viska , kolkas be nvidia vardo si plokste niekuo negali pasigirit pries konkurentus :/

  4. jtd parašė:

    Idle rezime naudoja daugiau energijos uz gtx470.. kaina kaip 5850.. sparta kaip 5830… fail.

  5. dzapie parašė:

    na tikrai skausmingas vaizdelis nvidia sutvei. Bet vis del to, gal kas supranta ka jie daro? Nes man tokie ju pokstai darosi nebesuprantami.

  6. shift parašė:

    Manau, jokio cia poksto nėra, Nvidia\’i svyla pasturgalis, nes ji jaucia kad gamindama vien tik VGA – toli nenukeliaus. Is pradziu bande per jega stumti CUDA, bet is to rezultatų labai dideliu nebuvo. Todel dabar nusprende savo VGA artinti kiek imanoma prie CPU, ir vystyti paralelinio skaiciavimo funkcijas. Turint galvoje, kad netgi toks gigantas, kaip Intel kapituliavo su savo Larrabee, tai sis Nvidia zingsnis dar toks pusiau sėkmingas. Architektūros pokyciai padaryti labai ryskūs, todėl siuo atveju Nvidia brenda į nelabai sau pazystamus vandenis. AMD pasiseke vien del to, kad jie realiai naudojo senesne, taciau patobulinta architektūra. Kiek zinau ATi irgi ruosiasi sukti panasiu keliu kaip ir Fermi, nors jiems bus paprasciau nes jie tures jau Fusion, AMD+ATi derinys daug zada. Kitavertus Nvidiai, geriau, kuo anksciau pradeti vystyti tokią kryptį, nes įdirbis pravers vėliau. Pereinant į naują architektūrą dažnai ištinka nesekme, tas pats buvo su HD2900, tas pats buvo AMD Barcelona CPU, na ir t.t. Na, o dabar belieka tik laukti.

  7. bronius parašė:

    Nvidia dabar gali pasinaudot ilgamete amd patirtim ir plokstes pardavinet zymiai mazesne kaina, vistiek kazko ispudingo uzdirbti is sios kartos nepavyks tai, bent is amd atims pinigus, nes ir paskutine tures kazkaip reaguoti 😀 Nors labai abejoju kad nvidia taip pasielgtu….

    O jeigu rimtai, tai kazkas ten nesuveikia toj fermi, kaip gali gtx465 buti ~gtx285 lygio, kai pvz vien sp 352vs240….

  8. shift parašė:

    broniau, nesuveikia todel, kad GTX-285 shaderiai yra 1476 mhz, o GTX-465 yra 1215 Mhz. GTX-285 turi 80 texture units, o GTX-465 turi tik 44. Atminties pralaidumas tik 102GB/s, maziau net negu GTX-275, kurio buvo 129GB/s.

  9. bronius parašė:

    Nepaprasciau tada butu buve pervest g200b ant 40nm techproceso ir pavadint tarkim g200c… Gpu butu kompaktiskesnis, ir sanaudos butu mazesnes, it tas pats tdp… Nors aisku fermi brokuotus chipus irgi kazkaipi reikia iskist…. Liudna, laukiam GF104… 🙁

  10. Metanabol parašė:

    apgailėtina nvidia, pradedu nusisukti nuo jos… debilai paskutiniai, tegul uždaro savo rinkas i PC ir netbookus ir pizdina mokslininkam elektrinių šiluminių statyt(daugiau nežinau, kur šitus plastmasės gabalus panaudot)… Pats turiu gtx280 ir esu visiškai nusivylęs ja.. Monstras, radiatorius ir sparta šūdo vertės…. Išvis šiuo metu neapsimoka nei pc pirkt nk, nes vieni monopolina kainomis, kiti šūdus išleidžia… Meskit PC ir eikit į lauką sportuot, nors bus naudos ir pigiau atsieis…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.