Oficialus „Windows 7“ ir „Windows 8“ palaikymas baigiasi sausio mėn.

„Microsoft“ savo operacinėms sistemoms siūlo dviejų lygių palaikymą – „pagrindinį“ ir „išplėstinį“. „Windows 7“ pagrindinis palaikymas baigėsi 2015 m. sausį, o išplėstinis – 2020 m. sausį. Tačiau, kadangi „Windows 7“ vis dar užėmė beveik 25 proc. rinkos, „Microsoft“ pasiūlė papildomą trejų metų mokamą palaikymą.

Šie papildomi metai baigsis 2023 m. sausio 10 d. ir operacinė sistema nebegaus atnaujinimų. Tuo tarpu „Windows 8“ pagrindinis palaikymas baigėsi 2018 m. sausio mėn. Taip pat ir jos pratęstas palaikymas baigiasi 2023 m. sausio 10 d. Be to, „Microsoft“ neseniai paskelbė, kad po 2023 m. sausio 12 d. „Windows 7“ ir „Windows 8“ nebegaus „Microsoft Edge“ atnaujinimų.

Ne tik „Microsoft“ atsisako šių pasenusių operacinių sistemų. Spalio mėnesį „Google“ pareiškė, kad po 2023 m. sausio mėn. „Chrome“ nebepalaikys „Windows 7/8.1“ operacinių sistemų

Apskritai liūdna matyti, kad tokia legendinė operacinė sistema kaip „Windows 7“ pagaliau pasiekė savo saulėlydį. Naudotojai ją taip pamėgo, kad net praėjus 13 metų po oficialaus pasirodymo „Windows 7“ vis dar užima daugiau nei 10 proc. rinkos. Windows 8 – 2022 m. lapkričio mėn. turėjo tik 2,53 proc. rinkos.

4 Komentarai

  1. I_ADV_I parašė:

    Windows 7… It was a damn good ride my friend. Rest in peace.

  2. Darbdavys parašė:

    windows xp ir windows 7 vienos is geriausiu, o win10 ir win11 tik temetrijos prikistas, viskas loginima ir siunciama i cloud servisus del analizes:) pats ant microsoft azure cloud dirbu, tai pilna telemetry, log analytics servisu

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.