OLED monitorių sulauksime 2019 metais

Iki šiol OLED monitorių niekas nesiūlė. Nors OLED technologija gali pasiūlyti geriausią vaizdą su įspūdinga juoda spalva ir kontrastu, bet turi bėdą dėl išdegančių statinių vaizdų. Televizoriuose statiniu vaizdu galėtume pavadinti televizijų logotipus. Asmeninių kompiuterių naudojime tokių statinių vaizdų yra kur kas daugiau, pavyzdžiui, „Windows“ pradžios juosta, kuri matoma didžiąją dalį laiko naudojantis kompiuteriu.

2019 metais monitorių pasaulyje pagaliau turi pasirodyti ir OLED panelės. Japan-OLED (JOLED) jau pradėjo gaminti pirmąsias monitorių paneles, kurios naudoja OLED technologiją. Manoma, kad pirmieji savo OLED monitorių pristatys „Asus“. Tai bus 21.6 įstrižainę turintis monitorius su 4K raiška, tikslus modelio pavadinimas: „ProART PQ22UC“. Šis monitorius dar palaikys HDR10 ir padengs 99 % DCI-P3 spalvų erdvės.

Teigiama, kad kuriamas OLED monitorius ir žaidėjams. Tai taip pat bus 21.6 colio ekranas, tik jau su 1080p raiška ir 120 Hz atnaujinimo dažniu. Jis kuriamas bendradarbiaujant su „League of Legends“ „Burning Core“ žaidėjų komanda. Ruošiamas ir 27 colių 4K modelis, o taip pat 55 colių 4K raiškos milžiniškas monitorius su OLED panele norint pademonstruoti technologijos galimybes.

24 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    can be ours only for 2999

  2. Povilas parašė:

    We want ultrawide.

  3. iTroubl3 parašė:

    Galit kas plačiau apie išdegančius statinius vaizdus? Ką čia reiškia 😀

  4. MMM parašė:

    tai telikai isivaziavo (jau 55 ar 65 coliu geri Oled TV laisvai ikandami beveik visiems), nieko nereiskia tas pacias paneles ir monikams klijuoti.

  5. DziugoSuris parašė:

    75-100/120hz oled’as iki 200euru butu puikus variantas bet vargu. Qled’ai lietuvoje samsung ir tai po 260 eur eina kas nera kosmiska.

  6. Neveris parašė:

    O tai pala, jie kartais neisdegs? Gi oledas dega kaip plazma. Gal cia nelabai.

    • DziugoSuris parašė:

      taip isdega del per didelio ryskumo ant statiniu balvu parinkimo.
      bet oled yra puikus ekranai profesionaliems grafikos dizaineriams norintiems nenaturaliai ryskiu spalvu atkurimo bei del ju itin auksto potencialo refresh rate’uose/response time’uose to pacio refresh rate potencialas atitinka aukstesni skystuju kristalu ekrano potenciala.
      sakykim 75hz oled’as butu 100hz LCD VA Qled ir pan.

  7. MMM parašė:

    Tegul sutvarko isdegimus ir as uz oleda. Visi pamirsta apie ziauriai maza GtG atsaka.

  8. Neveris parašė:

    Cia as galvojau apie televizoriu, bet kad Oled dega lyg, kaip CNN ziniu ikonas….turi save riboti, arba daznai keisti ziurima kontenta….pritariu ,kad siai dienai spalvos ir overall best, bet toki isdegimai nenuteikia optimistiskai…tuo labiau jei isdegs, LG garantija kaip ir negalioja, o user fault 😀 tada rodai jiems viduriny pirsta, ir aini samsung pirkti 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.