Omnitel 4G tinkle pasiekta 100 Mbps sparta

Mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė Omnitel, pirmoji Lietuvoje pradėjusi bandyti ketvirtosios kartos 4G LTE mobiliojo ryšio technologiją, demonstraciniame 4G tinkle įdiegė naują programinę įrangą, kuri leidžia pasiekti 100 Mbps spartą. Atnaujinus įrangą 4G tinkle bandymų metu pasiekta 99,6 Mbps duomenų perdavimo sparta.

„Šis rezultatas yra reikšmingas įvykis, bandant 4G LTE mobiliojo ryšio tinklą. Naujoji technologija leis ne tik pasiūlyti gerokai didesnę spartą, bet ir suteiks vartotojams galimybę vienu metu atlikti kelis veiksmus, kuriems reikia daugiau tinklo resursų – pavyzdžiui, persiųsti internetu nuotraukas, žiūrint mėgstamos TV laidos transliaciją.“, – teigė Omnitel prezidentas Antanas Zabulis.

4G LTE yra sparčiausia rinkoje mobiliojo ryšio technologija, kurios greičiai yra apie dešimt kartų didesni nei kitų šiuo metu egzistuojančių komercinių technologijų. Vidutinis greitis normalaus vartojimo metu 4G tinkle siekia 20-80 Mbps. Toks greitis yra aktualiausias vartotojams, norintiems naudotis paslaugomis, kurios reikalauja didelio duomenų srauto – internetinėmis konferencijomis, tiesioginėmis TV transliacijomis ar žaidimais realiuoju laiku.

Testo rezultatų patvirtinimas čia.

8 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Vienas žodis – wow.
    Be to.. Putty 🙂

  2. SB parašė:

    Sparta teorinė, kai bus galimybė būtinai išbandysiu, tikiuosi pastovios 40-50 Mbps spartos. Kažada bus tikrai smagu – 5-7 colių planšetas rankoje su Snapdrago dvibranduoliu 1,2GHz, 4G ryšys, žiūri sau YouTube 720p :]

  3. ligonis parašė:

    \"Vidutinis greitis normalaus vartojimo metu 4G tinkle siekia 20-80 Mbps\"
    truputi didele paklaida…

  4. SB parašė:

    ligonis>Gana normali paklaida, kuri priklauso nuo rysio stiprumo, vartotoju atpludzio ir taip toliau. Mano galva, 40-50 Mbps su normaliu rysiu ir bus vidutine sparta. Idomu, ka Bite pasiulys.

  5. dzapie parašė:

    dzin tas greitis, koks velinimas?

  6. nanoWorld parašė:

    Greitis ne dzin, bet is dalies dzapie teisus, tai nera vienintelis parametras. Taip pat noretusi mazo velinimo, dziterio bei BER, o turint omenyje kad tai belaidis tinklas, pastarieji trys buna linke taip pat buti nepastovus ir prastesni nei laidinio.

  7. SB parašė:

    dzapie>Esu bandes 4G tinkla uzsienyje ir velinimas buvo 35-45ms.

  8. Linas parašė:

    Kaip bebutu \"dratas\" yra \"dratas\".

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.