Omnitel mano, kad WiMax neturi aiškių perspektyvų

Lietuvos telekomunikacijų gigantas Omnitel neigia bet kokius žiniasklaidoje pasirodžiusius gandus, kad yra aptariama galimybė iš Telecentro perimti WiMax technologija grįstos ryšio paslaugos Mezon valdymą.

Bendrovės pranešime spaudai rašoma, kad Omnitel tikrai neplanuoja įsigyti Mezon verslo, nes jame nemato visiškai jokių verslo perspektyvų. Kompanija taip pat nuvertina WiMax technologiją ir jos neva teikiamus pranašumus, palyginus ją su 3G technologijomis.

Omnitel oficialiai patvirtino, kad tolimesnę mobiliojo interneto plėtrą sieja su 4G ryšio technologijomis. TeliaSonera grupė, kuriai ir priklauso Omnitel, šią savaitę pradėjo tiekti šia ryšio technologija grįstas paslaugas. Galime priminti, kad TeliaSonera tapo pirmoji pasaulyje telekomunikacijų bendrovė, kuri siūlo komercinius 4G tinklus pasaulyje.

19 Komentarai

  1. Saydo parašė:

    nematau skirtumo tarp 4G ir WiMax. Tikrai galima susimaišyti..juo labiau, kad mezonas giriasi, jog jo technologija ir yra 4G, nors pastaroji teoriškai užtikrina 100 Mb/s greitį, o Mezon – tik 10-14 Mb/s.

  2. Domast parašė:

    straipsnyje klaida 🙂 Omnitel pagal straipsnį galima suprasti kad ateiti sieja su 3g, o ne 4g kaip parašyta 😉 4g atsiskleis visu gražumu kai atsiras tai palaikantys telefonai 😉

  3. SB parašė:

    Domast>Jokių klaidų nėra. Faktinė 3G sparta ir WiMax LT yra panaši, tad akivaizdu, kad Omintel pastaroji nedomina. WiMax kol kas nėra 4G, labiau Pre-4G. 4G ryšys yra spartesnis. Niekas neatsiskleis su jokiais telefonais, tai yra absurdas. Nebent patys telefonai paspartės bent jau 1,5 karto.

  4. Spygliuotas parašė:

    SB, nepradėk tik sapnuoti apie 3G ir WiMax panašią spartą. 3G teorine savo sparta nebent gali prilygti realiai WiMax spartai…

  5. SB parašė:

    Spygliuotas, reikia išmokt skaityt, nes tai dažna žmonių problema. Pakartosiu, WiMax yra Pre-4G = 3,5G. Taigi, kam rinktis tarpinį variantą, kuris atrodo sumautai, o ne 4G technologiją?

  6. Spygliuotas parašė:

    SB, didžiausia žmonių problema, kad žmonės nežino ką šneka. ne išimtis ir tu pats.

    WiMax visiškai nelygu 3.5G, tad neskleisk dezinformacijos.

    neprošal būtų tamstai pasinaudoti internetu ir pasiieškoti informacijos apie WiMax daugiau.

    p.s.
    tamstos omnitelio propagavimas darosi šlykštus (tokią tamstos tendenciją šiame tinklapyje pastebėjau jau kur kas anksčiau). čia tik šiaip, tarp kitko.

  7. linas_mif parašė:

    Kai su omniteliu prasidesi tai bedos daugiau turesi 😀

  8. SB parašė:

    Spygliuotas>Jokios dezinformacijos aš ir neskleidžiu, nereikia nusišnekėti. Akivaizdu, kad WiMax yra Pre-4G, ką, aš dar kartą kartoju, ir vadinu pusiau 4G ar tiesiog daugiau nei 3G, tai yra 3.5G. Nemanau, kad tai sunku suprasti. Aš matau dvi kartas – 3G bei 4G bei kažkur per vidurį taikančią WiMax. Paršyčiau nevaidinti minties galiūno, tokiu nebūnant, ypač dėl to, jog su skaitymu – ryškios problemos. Savo veikla domiuosi jau daugiau, nei keturi metai ir tikrai žinau, ką sakau. Nesiremkime į teorinius skaičiavimus ir kitas peripetijas, manau daugiau nei aišku, jog 3<3.5<4 atsižvelgiant į kartas. Kas dar neaišku? Prastos matematikos žinios? Kam investuoti į neišplėtotą WiMax, kuris nesiūlo tokios spartos, kaip realus LTE 4G ryšys? Kam eiti į tarpinius variantus, jei galima tiesiog peršokti į kitą, spartesnę kartą? Jei su logika problemos, tai nėra mano problemos, jūsų. Analitikai mano tą patį. Aš jiems pritariu, kitu kampu gaunasi, kad jie man. Neveltui UMTS W-CDMA yra General 3G, o LTE – General 4G. Nežinau, iš kur tu gauni kitą informaciją.

  9. suck4it parašė:

    Del wimax tai pritariu, bet tas omnitelio 3G, tai man dar iki pre-3G toli atrodo.. 😀

  10. Spygliuotas parašė:

    SB, pasirodei visu gražumu kaip visada.

    WiMax yra > už 3.5G. Užsiciklinai ties 3,5 kaip ožys ir tiek. Man visiškai neįdomu kur ką ir kiek laiko domiesi, jei pjauni į lankas. Tavo žiniai, WiMax yra lyginamas su 3.75 G, jei jau taip nori skaičiukų, bet neilgam. Kol tavo omnitelis pradės diegti abejotiną LTE, telecentras jau galės \"patobulinti\" esamą WiMax, kurio teorinė sparta bus panaši į LTE teorinę. Jau nebekalbu apie vykdomus truputį didesnius WiMax patobulinimus, kurie turėtų leisti iki 3 Gbps spartą (aišku teorinę).

    aišku čia kalbu apie teorinius skaičius. o kalbant apie praktinius skaičius, tai Omnitelio turimas ne tik 3G, bet ir 3.5 G uosto telecentro WiMax dulkes kaip reikiant… tiek vėlinimo laikais, tiek vidutine sparta, tiek maksimalia sparta.

    p.s.
    kodėl omnitelis dalyvavo \"konkurse\" dėl licencijos teikti WiMax paslaugas? Ar išdrįsi pasakyti? Gali nieko nerašyt.

  11. SB parašė:

    Spygliuotas>Vėl nusišneki ir eilinį kartą atrodo, kad skaitymas – tavo bėda. Ar tai tęsis ilgai, ar tiesiog tai įgimta yda? Tokie genijai su tokiom durnom galvom kaip tavo ir TeleCentre sėdi, nes prie 4G niekas jų ir neprileidžia. Kas dėl 3.75G, į šituos nesąmoningus vardinimus nesigilinu. Yra 3G technologija, masimali sparta apie 42mbps, yra WiMax apie 144mbps, kažkos hibridas tarp 3G ir 4G, yra ir 4G, kur masimali sparta 350+mbps. Ką tu čia išvis svaigsti apie 3 Gbps? Žmogau, skaičius pirmiau pažink, paskui su manim diskutuok. Ir nebėk įvykiams už akių. Kalbu apie esamą situaciją ar artėjančią, ne apie penkmečius. Yra ir eilės WiMax problemų. WiMax gal ir gali teoriškai pasiūlyti 144 Mbits/s parsiuntimo ir tokį pat išsiuntimo greitį (LT neįmanoma), tačiau tai priklauso nuo daugeli aspektų – celėje esančių lankytojų, nes jiems sparta proporcingai dalijama. Taip pat sparta priklauso nuo atstumo, kuris galimas iki 50km pačiomis geriausiomis sąlygomis nuo stoties, taip pat antenos stiprumo. Absurdiška sistema. Kas dėl dulkių uostymo, vėl tu čia prisišaudei, kaip koks kvailelis. TeleCentras siūlo NAUJOS KARTOS interneta net iki 10 mbps, kas realiai, kiek teko girdėti, siekia 7-8mbps. Omnitel 3G, tiek ir Bitės 3G, Kaune man pastoviai daugiau 4mbps siūlo. Naujos kartos ryšys net 3-4mbps didesnis. Juokas ima.

  12. Spygliuotas parašė:

    1. pirma susipažink su vienetais prieš rašydamas.
    2. dėl 3 Gbps greičio (teorinio), tai tu gal geriau pasidomėk, užuot pasakas pasakojęs ir demonstravęs savo \"genealumą\". Sakai 5-mečio planai? žiūrėk, kad taip tik nenutiktų, kai Lietuvoj bus pradėta vystyti LTE, jau bus mums pristatyta WiMax \"SE\".
    3. O apie ryšio \"spartą\" tai nusvaigai… bet kokio radio signalo stiprumas pas gavėją yra priklausomas nuo atstumo, oro sąlygų, kraštovaizdžio ir etc.
    4. Kai pats realiai pabandysi WiMax internetą ir tai ką siūlo omnitelis su bite, tada ir kalbėk apie palyginimus. tarkim pas mane WiMax \"važiuoja\" drąsiai 9-10 Mbps. bet čia dar ne rodiklis. jei palygintume atsako laikus tarkim omnitelio ir Mezon, tai skirtumas didžiulis WiMax naudai.
    5. Jei jau WiMax toks niekam tikęs, tai kodėl omnitelis dalyvavo konkurse, kad eliminuotų telekomą (teo) iš WiMax konkurso?
    6. Sakai telecentre sėdi durnos galvos? o kas tada tu pats esi palyginus su telecentro darbuotojais? gal moliuskas?

    palaukim dar keletą metelių, ir pamatysim, kad Lietuvoje lyderiaus mobiliojo interneto srityje…

    gero vakaro, išminčiau.

  13. SB parašė:

    Spygliuotas>Man nereikia aiškinti, kas yra 3G, 3.5G ar 3.75G. Aš visą šitą pritaikau trečiajai kartai. Ketvirtoji karta neabejotinai artėja. Tiesiog įdomu, kodėl analitikai sako, kad WiMax turi mažai šansų? Dėl jau man minėtų blogybių bei kitų minusų. Nesupratai? Skaityk mano postus iš naujo. Kas dėl ryšio spartos, tu čia ir svaigsti. Parašiau tą, ką sako WiMax kūrėjai, o gal tu geriau žinai? Nejuokink ir netaikyk 3G bei 4G standarto peripetijų. Omnitel, mano galva, konkurse dalyvavo dėl rinkodaros sumetimų. Ir pakartosiu dar kartelį. Telecentras neturi beveik šansų sėst tiesiog į ketvirtą kartą, tai griebėsi šiaudo ir įšoko į hibridą. Viskas paprasta. Aš manau, kad Lietuvoje lyderiaus LTE 4G. Kodėl? Šitai palaiko Bite, Omnitel ir Tele2. TeleCentro WiMax\’o plotas kol kas nedidelis, kol jie apdengs tiek, kiek žada, galimas daiktas, kad didžiausi mobiliojo interneto tiekėjai (Bite, Omni) didžiuosiuose miestuose jau LTE bus pasileidę. Man taip ir lieka neatsakytas klausimas į tavo logiškumą – kam, turint 3G technologijas, eit į hibridą, jei bus galima į LTE 4G? Va čia ir yra nesuprantama išmintis, o aš sakau tą, ką sako kiekvienas pamąstantis individas.

  14. wylx parašė:

    Naudojausi vilniuje,siais trimis mobiliaisiais operatoriais isbandziau juos praktiskai narsydamas internete;zaizdamas online zaidimus;naudodamasis P2P programomis pradedant geriausiu:
    1.Mezon WiMax (4G),man yra greitas spartus internetas siulantis maksimate greitaveika download 10Mbit/s – upload 2-3Mib/s,ir apie 50-100Ms velavima.be to mezon netaiko jokiu suktu planu ir tiekia kokybiska interneta bei netrukinejanti pokalbi per skype.vidutine men.kaina 104lt(85lt uz neta+15lt uz modema issimoketinai paemus ant 2m,mano atveju)
    2.Bite GSM,Vadafon mobile connect
    Greitis download protarpiais 1,2,3Mbit/s – upload iki 1Mbit/s,pingas nesvietiskai didelis priklausomai nuo rysio stiprumo 80-300Ms.
    Su skype veikia pusetinai.bendrai kol nepasibaigia tie vadinami nemokami megabaitai tai viskas gerai,bet kai tu juos isnaudoji tavo neto greitis nukrenta iki 56Kbti/s ir tada tenka moketi uz kiekviena prasedeta megabaita,tada lieka tik kaip toje reklamaoje puodelius situo sudu dauzyt..
    3.Omni Connect
    Cia situacija panasi i bite bet cia tau dar dazniausiai ikisa laptopa ir 36men.sutartyt o tada jau gali trukinedams per skype skustis kiek nori,bet deje sutartitis yra jau sudaryta.
    Tad jei kas ir galit pakomentuokit \"Omni connect\" bei \"Bite Vadafon mobile connet\" privalumus as privalumu nelabai radau,o privalumu turi tik mezon…

  15. suck4it parašė:

    Bite tai ten isvis padek Dieve.. Jei upload sugebejai istempt 1Mbit/s tai man taip sviecias, kad kalbi teoriskai tik tais.. ;D
    Pasakysiu taip bite ir omnitelis yra sudas paskutinis pliusas tik tas, kad apema nemazai ploto ir dar laptopa duoda uz mezon menesini mokesti.. Bet gi kalbama ne apie tai.. Kalba apie tai kuo 3G skirias nuo wimax.. Jei omnitelis ir bite nebutu tokie abugeliai perdaug ir nesiskirtu.

  16. Elwen parašė:

    Kazkas kazkoks analitikas sake kad tas Wimax numirs greit, bet kazkodel jis gyvuoja ir turi gan nemaza paklausa…
    SB omnitel fang***s?

  17. SB parašė:

    Elwen>>>Nemėgstu hibridų ir nusišnekančių žmonių. Man nesvarbu, kas tieks 3G ar 4G ryšį. Aš jį naudosiu. wylx>Pliusas? Mano kaimas. Jokių linijų, net TEO. Internetas – 3G. Sparta? 2,4mbps pastoviai, 0,6mbps upload. Planas? Neribotas. O su tais neaiškiai žodžiais ir gyvūnais ramiau, visiškai nesunku su IP banais praeit man. Kvailiai čia nėra laukiami.

  18. Spygliuotas parašė:

    Kadangi kvailiai čia nelaukiami, tai kada, SB, pats pasišalinsi iš portalo?

  19. SB parašė:

    Spygliuotas>Niekad nemėgau eruditų, kurie nėra eruditai. Tau IP banas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.