Paaiškėjo, kada reikėtų tikėtis naujų „Coffee Lake“ procesorių

„Coffee Lake“ procesoriai buvo išleisti pernai, bet tik keli modeliai, o ir pasiūla buvo labai ribota. „Intel“ žadėjo 2018 metais išleisti daugiau modelių, o tuo pačiu ir stipriai pagerinti tiekimą. Kompanija vykdo pažadus ir mums pagaliau pateiks užbaigtą 8 kartos „Core“ procesorių šeimą staliniams kompiuteriams.

Kaip praneša nutekėjusi informacija, nauji „Coffee Lake“ bus pradedami pardavinėti vasario 14 dieną, tad laukti liko ne tiek ir ilgai. Pirkėjai sulauks ne tik naujų i3 ar i5 procesorių, bet ir kur kas pigesnių „Pentium“ ir „Celeron“. Pigiausias „Coffee Lake“ procesorius bus „Celeron G4900“. Jis turės du branduolius ir dvi gijas, kainuos apie 51 JAV dolerį. „Pentium G5XXX“ serija jau siūlus 2 branduolius ir 4 gijas. Naujas „i3-8300“ turės 4 branduolius, o du nauji i5 procesoriai bus su 6 branduoliais. Šie procesoriai HT technologijos nepalaiko.

Nuotraukoje kainos Australijos doleriais.

40 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Cituojam {Šie procesoriai HTT technologijos nepalaiko}
    Verčiam {Šie procesoriai Hyper-Threading Technology technologijos nepalaiko}
    Svarstom ar dviejų technologijų naudojimas susiprastina? 😀

  2. Nukainotas parašė:

    Jei leidžia CPU, bet neišleidžia B ar H chipsetų, tai vadinasi, yra pakankamai žmonių, kurie perka i3 ir brangią Z motininę?

  3. kernel_panikuoja parašė:

    As naiviai laukiu kokio nors 8C16T (mainstream platformoj) is Intel siais metais. Rudeni turbut ir as naujinsiu gelezi, nes jau pradejo Intel HD nebeuztekti linux zaidimams 😀

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Mainstreaminio, tai čia ale vietoj i7 8700?

    • IFeelYou parašė:

      Ooo, rimtas vyras. Taip ir maniau kad tokie žmonės kaip kernel mažiau 8 corų neims 🙂 Nes tai būtų pamoina paprasčiausiai 🙂

      • kernel_panikuoja parašė:

        Apie Desktop’a darbui/casual gaming jau senai galvoju, bet kazkaip vis aplinkybes nepalankios ispuola, o didelio poreikio nera, kad reiketu tiesiog pirkti cia ir dabar. Daugiau „nice to have“ reikme.

        Esme ta, kad Ryzen linux’e po siai dienai bedu turi su stabilumu. Jeigu random segfault’us issprende (nu issprende t.y. AMD’as RMA’ino visus kazkurios serijos :D), tai po siai dienai buna kad ant idle pakimba (C6 related beda) jie. Zodziu nauja platforma – neskubejau, o ir dazniai mazoki. 6700/7700K nepirkau is principo, nes 7 metu CPU nera Desktop CPU, o pakilus RAM/GPU kainoms ir prasidejus visoms toms meltdown nesamonems kaip ir neliko entuziasmo imti 8700k 😀 Tai ilgai laukus dar palauksiu.

        • IFeelYou parašė:

          Iš pačio nieko kito nesitikiu kaip 9700K su pasyviu aušinimu 🙂 O ką dėl GPU planuoji?

          • kernel_panikuoja parašė:

            Desktop’o nedarysiu pasyviai ausinamo – per brangus malonumas jau. Nebent deti non-K arba T serijos CPU su mITX ir pan., bet miniPC ir taip turiu – jei imti Desktop’a, tai normalu kazkoki. Siaip Ryzen’o visiskai neatmetu, ziuresim koks refresh’as bus, bet taip, tas hipotetinis 9700K labiausiai tiktu man.

            GPU nieko mandro neimsiu, mazdaug iki GTX1050Ti lygio ka nors. Greiciausiai pigu Radeon’a, nes kai kuom ant linux geriau jie. Ziuresiu pagal situacija – metu gale imsiu, daug laiko dar.

            • Lets Do parašė:

              Blogai girdėjai, neimk AMD GPU, turėsi daug nešvaraus vargo, vargelio. Aš jau galvoju savo parduoti, nes atsibodo vargti, su gtx kažkaip viskas..
              ubuntu 17.10 iki dabar neturi normaliu draiveriu rx 470 kortai. Nerekomenduoju, o ir pats daugiau nenoriu turėti reikalų su rx. Turbūt teks maineriams prastumti… Plius RX dabar kainos neadekvačios ypač jei žaidimam reikia.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Priklauso ka darai ir koki softa naudoji. Geforce turi geriausia OpenGL nasuma ir daugiausiai feature’iu (CUDA on Linux, etc.), taciau lieki prisirises prie proprietary driver’iu, su kuriais yra tam tikru sisteminiu problemu: random’iniai tear’ingai paciame GUI, EGLStreams nepalaikymas ir del to atsirandancios bedos su Wayland’a naudojanciais DE. Radeon’as su atviro kodo AMDGPU + RadeonSI driver’iais sistemine prasme yra geriau, ypac VM’uose, nors OGL/OCL perf mazesnis. As zaidziu nedaug ir nemine’inu, man svarbu sisteminiai dalykai 😉

                Del kainos taip – kosmosas, bet man ir RX560 is bedos uztektu.

        • YOman parašė:

          panašiai mislyju dėl to palaukimo. Jau tiek kartų gundžiaus pasikeisti bet kai įsijungdavo sveikas protas (kartais būna, tik labai retai) tai pamatydavau kad visiškai nereik man to naujo PC dar. Dabar targetas 10nm CPU. Nu jau tada tai griebsiu, jei iki to laiko MB kondikai nesusproginės nuo senumo.

          • kernel_panikuoja parašė:

            As asmeniskai „nusistates“ mazdaug taip: 8C/16T, ~4GHz all core turbo ir ~350EUR. Kas pirmas pasiulys geresni/artimesni daikta pagal tai iki siu metu galo, ta ir imsiu 🙂

            • IFeelYou parašė:

              Em, o tai nesupratau, Ryzen 1800/1800X netinka?

              • kernel_panikuoja parašė:

                Is principo, all in all, man nebutu didelio skirtumo tarp Ryzen 1800x ir 8700K. Case by case ka as darau, tai buna vienas truputi geriau sukasi, tai kitas. Jeigu reiketu pirkti siandien, imciau 8700K, nes man jis butu truputi universalesnis + neturi Ryzen problemu linux’e.

                Bet esme ta, kad as niekur neskubu. Palauksiu, kol iseis visi Ryzen refresh’ai, coffee lake’u trukstami modeliai ir motkes, tada ziuresiu, kas geriausiai man tiks 🙂

    • SoTOP parašė:

      Pagal roadmap tai nėra šiemet 8 branduolių pas Intel. Jeigu Zen+ nieko gero neparodys, tai Intel nelabai bus prasmės kažką naujo leisti.

  4. IFeelYou parašė:

    Nu nežinau kaip jūs vyrai, bet aš turbūt Celernon G4900 pirksiu 🙂
    Celernonai geri CPU 🙂

  5. svabas parašė:

    aš tai palaukčiau PCI Express 5

    • IFeelYou parašė:

      O ką jis duos? Kam to 4x greitesnio bandwitcho, jeigu ir dabar esamo niekas neišnaudoja 🙂

      • neblogai parašė:

        Su GDDR6 atminties greitis (t.y., ir pralaidumas) gali daugmaž dvigubintis- taigi galingiausioms plokštėms to pralaidumo gali prireikti. Aišku dar priklauso nuo to, kokias plokštes nVidia išleis šiais metais.

        • IFeelYou parašė:

          Na GDDR6 atminties pralaidumas yra 16 GB/s, o PCI Express 3.0 standarto pralaidumas yra 16 GB/s, tai kažkokios problemos čia kol kas nematau. Ateityje taip, PCI Express bandwitcho reikės daugiau, bet artimiausius 2 metus nemanau kad kažkas virš 3.0 standarto yra reikalinga. Be to bandwitcho įtaka realiai žaidimų spartai (kaip ir RAM greitis) yra žymiai pervertinta.
          Just my 2 cents 🙂

        • kernel_panikuoja parašė:

          Is principo esme yra ne kiek greitas pats VRAM, o kaip greitai GPU suvykdo savo task’us (darant prielaida, kad CPU nebottleneck’ina). O tai savo ruoztu dar ir nuo konkretaus load’o priklauso, nes yra algoritmu, kurie naudoja daug GPU ciklu, bet jiems nereikia stumdyti daug duomenu.

          Manau is praktines puses 3.0 uzteks dar tikrai kuriam laikui, ypac GPU segmente iki ~500USD (MSRP).

      • koloniukas parašė:

        Nu gi nesigiki su savo tuo nučipintu cpu 😀 Gaus į kaulus ir ramus būsi 😀

  6. koloniukas parašė:

    i9 7980xe 4.6ghz laisvai pasiekia

  7. koloniukas parašė:

    Mano aio systema 42C ant 4k neperlipa. Tavo poseidonas 70+? 😀

  8. koloniukas parašė:

    Nežinau kokius ten tu blokus naudojii…..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.