Paaiškėjo „Ryzen 5 3500(X)“ procesorių specifikacijos

Jau iš seniau žinome, kad AMD ruošia pora biudžetinių procesorių. Tai yra „Ryzen 5 3500“ ir „Ryzen 5 3500X“ procesoriai, kurie turės kovoti su i5-9400F. Pasirodžius naujoms skaidrėms, aišku, ką gi siūlys „Ryzen 5 3500(X)“ procesoriai. Tai bus 6 branduolių procesoriai be papildomų gijų. Abiejų procesorių bazinis dažnis bus 3.6 GHz, o turbo režime galės pakilti iki 4.1 GHz. Tad kyla natūralus klausimas, kuo gi skiriasi procesoriai jei jų dažnis toks pats? „Ryzen 5 3500X“ turės 32 MB L3 spartinančiosios atminties, o „Ryzen 5 3500“ perpus mažiau, tik 16 MB L3 cache, čia ir yra tas pagrindinis skirtumas. Tuo pačiu spekuliuojama ir apie būsimas procesorių kainas. Manoma, kad „Ryzen 5 3500X“ rekomenduojama kaina bus 149 USD, tuo tarpu „Ryzen 5 3500“ turėtų kainuoti 129 USD.

Su nutekėjusiomis specifikacijų skaidrėmis matome ir porą spartos skaidrių. Tikint jomis, „Ryzen 5 3500X“ sistema su GTX 1660 vaizdo plokšte niekuo nenusileidžia i5-9400F sistemai su ta pačia vaizdo plokšte. Atkreipkite dėmesį, kad vienoje skaidrėje yra kadrai per sekundę, ir daugiau yra geriau, o kitoje yra kadrų atsako laikas, tai čia mažiau yra geriau.

10 Komentarai

  1. EgidijusL parašė:

    Trūksta tik Vega

  2. AqTrap parašė:

    Galėtų AMD išleisti rimtesnį APU. 6 branduolių, 1000SP ir 2GB HBM2. Bet aišku jeigu ir išleis tai tik su sekančia kerta kai naudos 7nm ant APU. Aš nesuprantu kodėl naudojo 12nm.

    • adex parašė:

      jeigu ir pamatysime tokia kombinacija tai pirmiausia ji pasirodys tik nesiojamuose pc, kokiame nors ultrabooke.
      tai ir 2x0G yra 14nm produktai kai 2000 serija yra 12nm, tad nieko cia naujo. tiesiog gal resoursai riboti ir apu paskirtis ir paklausa nera tokie aktualus

    • neblogai parašė:

      6 branduolių išleisti negali, nes jų ccx yra 4 branduoliai- ir tada dedama 1 arba 2 ccx. Na, ir brangu yra daug branduolių APU, ypač su HBMA2 gaminti, kai neaiški rinka- ant stalinių kompiuterių jis konkuruotų su pačių AMD CPU+dGPU, o į prabangius nešiojamus AMD kol kas nelabai prasimuša. Bet spėju kad jie pagamins tada, kai bus pakankamai nebrangu pas TSMC atmintį iškepti tiesiai ant APU. Ir patentai jau yra tam- tai už vienos ar dviejų kartų po 7nm Renoir turbūt pasirodys.

      • adex parašė:

        6 branduoliu isleisti negali? O kaip gi 2600/3600?
        O del ccx architekturiniu lipdymo ipatumu tai tas pats by**s ar 4c ar 8c ta apu pagaminti

        • neblogai parašė:

          Būtent, kad gaunasi 4c arba 8c, o ne 6c.

          • adex parašė:

            Ka tu cia bandai pasakyti?
            1 chipas sudarytas is 2 ccx bloku kurie turi po 4corus, ir tas vienas chipas maziausiai turi 8 corus, tik ne visi igalinti buna, jeigu 4c cpu tai igalinti buna 2 corai kiekviename ccx, jeigu 6c tai po 3c kiekvienam ccx. Po viena ccx niekur nesideda. O gal turi ka idomesnio issamiai papasakoti?

            • AqTrap parašė:

              Kiek žinau tai APU procuose deda tik po 1 CCX bloką (tikriausiai dėl to, nes reikia vietos tam GPU). Bet perėjus prie 7nm, būtų galima tuomet naudoti ir 2CCX blokus. Ir kaip minėjo, ne visi būna įgalinti corai. Bet va, būtų perfect toks APU. Gi galėtų po to klijuoti juos ir į visus laptopus. Būtų labai geras miniITX procas, pakankamai performance jog būtų galima žaisti visus AAA žaidimus ant 1080p. Ir viskas viename chipe. Tik būtų būtina HBM2. 2GB HBM2 kainuotų jiems gal 35 dolerius kokius.

              Arba tarkim:

              6core ~1000SP 2GB HBM2 269 Dol. (kaina truputį didesnė nei X versijos, tačiau boost truputį mažesnis nei paprasto)
              8core ~1200SP 2GB HBM2 319 Dol. (šiuo atveju net nėra nonX 8 branduolių ryzeno)

              Turėtų mažesnius boost dažnius, kad dar mažesnė konkurencija būtų tarp savo procų. O galbūt atvirkščiai. Bandytų populiarinti tuos APU pakeisdami CPU. Kaip, kad su 4 branduolių procais yra dabar. Tuomet susikurtų nauja rinka kurioje nebūtų Intel, tačiau tuo pačiu laimėtų testuose prieš Intel. Aišku ne su visais procais. Tarkim pakeičiant 6 branduolių procus, galbūt net 8.

  3. neblogai parašė:

    Šiaip jei AMD gali sau leisti kirpti gijas- tai reiškia jie jaučiasi stipriai prieš Intel tiek savikainos, tiek greičio atžvilgiu.

  4. G@m3r1s parašė:

    reik manyt bus konkurentas ir 9100f

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.