Paaiškėjo „Fiji XT“ ir „Fiji Pro“ specifikacijos

Dalines būsimo AMD flagmano specifikacijas žinojome kurį laiką. Ne kartą pranešta, kad „Fiji XT“ turi 4096 GCN procesorius, tikriausiai veikiančius 1050 MHz dažniu, o šalia patalpinta 4 GB HBM atminties, tuo tarpu apie silpnesnį „Fiji Pro“ informacijos beveik nebuvo. Bet dabar „WCCFTech“ teigia turintys galutines šių dviejų versijų specifikacijas.

Pradėkime nuo „Fiji XT“, kuris tikriausiai bus labiau žinomas kaip „Radeon Fury X“. Taigi, AMD kalvos karalius turės 4096 GCN procesorius, veikiančius 1050 MHz dažniu. Grafikos procesorius bus sudarytas iš 64 vykdomųjų blokų, turės net 128 ROPs vienetus. Tai yra dvigubai daugiau nei turėjo „Hawaii“ (R9 290(X)), o TMUs skaičius lygus 256. 4 GB HBM atmintis veiks efektyviu 1 GHz dažniu ir generuos 512 GB/s duomenų pralaidumą. Vaizdo plokštė turi 300 W TDP reitingą. „Fiji XT“ bus pasiūlytas tiek su vandens aušinimu, tiek su įprastiniu, kurį sudarys radiatorius ir trys ventiliatoriai. Tikėtina, kad vandeniu aušinama versija gali gauti ir kiek didesnius dažnius.

Kiek silpnesnis „Fiji Pro“ atrodo taip: šis lustas praras 8 vykdomuosius blokus ir jam liks 56, todėl GCN procesorių skaičius sumažės iki 3584, kurie veiks 1000 MHz dažniu. Grafikos procesorius išlaikys visus ROPs, tai yra 128 vienetus, bet TMUs kiekis sumažės iki 224. 4 GB HBM atmintis apkarpymų išvengs ir vis dar generuos 512 GB/s duomenų pralaidumą. Vaizdo plokštė turės 275 W TDP reitingą.

Gaila, bet konkrečių žinių apie kainas vis dar neturime, o naujausius AMD vaizdo plokščių pristatymas turėtų įvykti birželio 16 d. „E3 2015“ parodos metu, tad laukti likos visai nedaug.

1 Komentaras

  1. Katonas parašė:

    Tikriausiai 16 dieną Fiji bus tik šiek tiek aptartas, daugiau info sužinosime 18 dieną, o apžvalgos bus tik apie 25 dieną. Gandai, bet man tokie biški nesirišantys tarpusavyje. Ypač dėl apžvalgų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.