Paaiškėjo tikra „Apple iPhone 6S Plus“ savikaina

IHS analitikai ne tik patikino, kad dėl įdiegtų naujų funkcijų, panaudotų kokybiškesnių medžiagų ir pažangesnių komponentų naujojo „Apple“ flagmano „iPhone 6S Plus“ savikaina padidėjo lyginant su pirmtaku, bet ir nustatė kiek „Apple“ išties kainuoja pagaminti šį telefoną.

Tradiciškai brangiausiu „iPhone 6S Plus“ komponentu tapo lietimams jautrus 5,5" IPS tipo ekranas, turintis „Corning Gorilla 4“ stiklą ir 1920 x 1080 rezoliuciją. IHS paskaičiavimais ekrano kaina daugiau mažiau atitinka tą kainą (52,5 USD), kuria buvo įvertintas „iPhone 5“ ekranas.

Antras pagal brangumą komponentas – dviejų branduolių „Apple A9“ SOC lustas. Jo ir  2 GB LPDDR4 atminties paketas amerikiečių kompanijai atsieina 17 JAV dolerių. Radiotechnikos komplektacija, susidedanti iš „Qualcomm“ procesoriaus, 802.11 a/b/g/n/ac ir Bluetooth 4.2 prievadų ir t.t., kainuoja dar 34 USD dolerius, o 12 MP ir 5 MP kamerų duetas įvertintas 22,5 JAV doleriais.

IHS nepažymi kokia yra „iPhone 6S Plus“ korpuso savikaina, tačiau pripažysta, kad išorėje panaudotos medžiagos kokybiškesnės nei matytos praeitos kartos flagmane. Vietoje to analitikai teigia, kad didžiausią pelną vertinant atskiras telefono dalis „Apple“ gauna iš NAND atminties. 16 GB atmintinė „Apple“ kompanijai kainuoja vos 5,5 JAV dolerio, o 64 GB atmintis kainuoja pagaminti tik 17 JAV dolerių brangiau. „Apple“ už padidėjusią talpą prašo apie 100 JAV dolerių.

Susumavus komponentų krepšelį 16 GB „iPhone 6S Plus“ telefono savikaina siekia 231,5 JAV dolerio. Dar 4,5 USD primokami už aparato surinkimą. Oficialios gamintojo nustatytos kainos, priklausomai nuo atminties kiekio, siekia  749, 849 ir 949 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.