Pagal interneto greitį Lietuva – ketvirtoje vietoje

Naujienų agentūra AFP, remdamasi Pando Networks atliktu rinkos tyrimu, praneša, jog šiuo metu pasaulyje didžiausiu vidutiniu duomenų atsisiuntimo greičiu gali mėgautis Pietų Korėjos gyventojai, o tuo tarpu Lietuva liko ketvirtoje vietoje.

Vidutinis parsisiuntimo greitis Pietų Korėjoje yra 2,2MB/s, antroje vietoje liko Rumunija su 1,9MB/s sparta, trečioje Bulgarija su 1,6MB/s rezultatu, Lietuva su 1,4MB/s greičiu ketvirtoje, na, o penketuką užbaigia mūsų kaimynai latviai su 1,3MB/s vidutiniu greičiu.

Lietuva netrukus gali būti ir dar ankščiau, nes, pasak FTTH Council Europe duomenų, mūsų šalis pirmauja Europoje pagal šviesolaidinio duomenų perdavimo tinklo plėtrą, o ji Lietuvoje ne lėtėja, o tik didėja ir vis daugiau namų ūkių turi galimybę naudotis šviesolaidiniu tinklu.

Kad ir kaip bebūtų keista, Jungtinėse Amerikos Valstijose vidutinė parsisiuntimo sparta tėra 0,6MB/s, o tai tik truputį viršija pasaulinį vidurkį, kuris yra 0,58MB/s. Taip yra nepaisant to, jog JAV pasaulyje pirmauja daugelyje kitų technologinių sričių.

7 Komentarai

  1. AP0323 parašė:

    reiktu daugint is 8 , kad gauti reklamuojama tiekeju greiti Mbs

  2. Heloxx parašė:

    Vidurki sugadina zmones gyvenantis kaimuose kurie neturi galimybes turet sviesolaidzio ir vis dar sedi su DSL

  3. rokazs1 parašė:

    \"Sugadina\" – stipriai pasakyta. Neturi galimybes rinktis, tai ir sedi su tuo su kuo gali sedeti. Ar pasak taves isvis neturet interneto, jeigu jis ne sviesolaidinis ir negadint kazkokio vidurkio?

  4. gemelo parašė:

    nebutinai kaimas.mieste i nuosavus namus taipogi nevedzioja sviesos.todel tevai vis dar sedi su teo 4mb/s ;( graudu kai pagalvoji,bet geriau nei nieko

  5. Creative64x2 parašė:

    Reikia pastebėti kad didžiausi greičiai yra \"piratų\" šalyse 😉

  6. forxis parašė:

    butu buvus galimybe tai irgi tureciau sviesiolaidini nors nekaime gyvenu , kaip ir kolega sake i nuosavus namus neveda sviesiolaidinio ,nors priesais gatveje daugiabutyje yra pravestas tinklas , idomi ta politika pravedinejimo..

  7. Fostil parašė:

    Hmm nu nejaugi tokie reti atveji, kad i nuosavus namus atveda sviesolaidi? Visi tik ir tai karksi, nors pas mane nuosavu namu rajone visi kas norejo sedi jau su sviesolaidziais for free. Pas pusbroli Kauno uzmiesty, toli nuo daugiabuciu, nuosavu namu rajone irgi ivedinejo sviesolaidi…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.