Pagaliau pastebėta pirmoji AM5 pagrindinė plokštė už 125 USD

„ASRock“ ketina išleisti pagrindinę plokštę „B650M-HDV/M.2“, kuri kainuos mažiau nei 125 JAV dolerius. Būtent 125 USD kainą AMD nurodė kaip pradinę AM5 pagrindinių plokščių kainą. Deja, jau daugelį mėnesių šios kainos nepasiekdavo nė viena rinkoje esanti AM5 pagrindinė plokštė.

Remiantis „Newegg“ prekių pasiūla, kovo 10 d. bus galima įsigyti „ASRock“ Micro-ATX pagrindinę plokštę su B650 mikroschemų rinkiniu už 124,99 USD. Pradinė kaina buvo 139,99 USD, bet jis bus sumažinta. Šis modelis yra be PCIe Gen5 palaikymo pagrindiniame x16 lizde, tačiau Gen5 funkcijos vis dar prieinamos M.2 SSD diskams.

Lietuvoje ar vakarų Europoje tokių kainų dar nematome. Norintys įsigyti AM5 pagrindinę plokštę turi paruošti bent 180 eurų. Tikėkimės, kad AM5 pagrindinių plokščių kainos ir toliau kris ir tai bus pastebima ir Europoje.

9 Komentarai

    • neblogai parašė:

      Pastaruoju metu AMD nuprotėjo su marketingu. Mano, kad galima skelbti sau palankius atrinktus rezultatus, ir kad taip yra geriausia uždirbinėti iš suklaidintų pirkėjų. Turiu omenyje šitas ‘7800X3D is 20% faster, on average, in gaming than the Core i9-13900K’ skaidres’; ir ‘7945HX yra 10% greitesnis žaidimuose nei 13950HX’ (kas irgi yra netiesa), arba, pvz jau pardavinėjamų nešiojamų kompiuterių su Dragon Range ‘apžvalgas’, kurios gyrė 7945HX energijos efektyvumą, bet visos nutylėjo vos 3.5h 90Wh baterijos gyvavimo laiką net ir su niekiniu apkrovimu.

  1. ojojoj parašė:

    Kuo toliau, tuo tas 1920×1080 rezoliucijos testavimas yra s*do vertes, nes tikrai visi eina link 4K ir cia turetu buti skirtumai parodyti kuris CPU yra geresnis, bet kadangi ant 4K maziau jauciasi CPU skirtumas, tai jo ir nerodo.

    • neblogai parašė:

      Ne visai sutinku- visokie FSR/DLLS vis populiarėja, o jie dirba nuo mažesnės raiškos, versdami ją į 1440p-4K. Taigi, testavimas greičio prie mažesnės raiškos kaip ir tampa reikalingas.

      • ojojoj parašė:

        Na nelabai as matau, kad zaidziant 4K itakotu koki CPU naudoji ijungus DLSS. Pvz cia: https://www.youtube.com/watch?v=0k3yQcKzFu4

        Arba as nesuprantu tos technologijos veikimo/CPU itakos arba tu apie kazka kitka sneki.

        • neblogai parašė:

          Na tai šiek tiek matosi ‘butelio kakliukas’ su lėtesniu procesoriumi ir tavo nuorodoje (Death Stranding), tik kad daugumai žaidimų išties nėra svarbu koks procesorius, ir norint matyt skirtumus, reiktų tyčia atsirinkti tuos, kuriuose skirtumas yra. Bet esmė- kad su mažesne raiška/FSR/DLLS tas skirtumas yra ryškesnis, taigi procesoriaus svarba didesnė. Po metų-kitų, su greitesne vaizdo plokščių karta, ta reikšmė dar šiek tiek išaugs. Tai maždaug tam ir daromi šitie procesorių testai su galingomis vaizdo plokštėmis ant žemos raiškos- tiesiog kad matyti, kuris procesorius taps stabdžiu vėliau negu kiti. Nors realiai, čia labiau svarbu tiems kas nori turėti teoriškai pačią pajėgiausią sistemą, o ne protingai subalansuotą.

    • ToBeX parašė:

      Taip tu visiškai teisus, kadangi 1920×1080 rezoliuciją ar mažesnę naudoja vos 76,85% žaidėjų, tai yra visiškai neaktuali informacija, kad įvertint kuris procesorius yra našesnis.
      Ir nesvarbu, kad testuoji procesorių, o ne vaizdo plokštę, bet vis tiek siūlai testuot ten, kur GPU pirma pasprings, ir procesoriaus našumas neatsispindės.
      4k naudoja praktiškai visi net 2.73% žaidėjų.

      • ojojoj parašė:

        Jojo CS geiminant CPU vis negana, kai kiekvienais metais vis prisideda po pvz +20proc performance is CPU. Nori pasakyti tas fullHD i kazkur veda? Tokiais tempais turesim po 1000fps kiekviename geime ir kas tada? Kur progresas toliau? 2000fps? 10000fps? Uztai ir sakau, kad eina link 4k zmones o ne i 720p.
        Nebent CPU negeimam reikia, bet kad pati AMD su geimais lygina, tai kita sritis nelieciama. Asmeniskai jokio skirtumo man ar ant full hd bus 800fps ar 1000fps. Butent idomu yra ant 4k ir netgi keli fps bonuso yra sveikintina, kai tu fps zaidziant ant 4k nera perdaugiausiai lyginant su fullhd

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.