Pagaliau nutekinti oficialūs „Radeon R9 Fury X“ spartos testai!

Videocardz“ teigimu, tai yra pirmieji oficialūs „Radeon R9 Fury X“ žaidimų testai. Birželio 24 dieną parduotuvėse turintis atsirasti AMD flagmanas varžosi su „GeForce GTX 980 Ti“ daugiau nei dešimtyje žaidimų, vėliau dar žvilgtelint į spartinimo atneštą spartos padidėjimo efektą ir energijos sąnaudas.

Šaltinis nepateikia nei testuotos sistemos specifikacijų, nei konkrečių naudotų žaidimų nustatymų. Žinoma tik tiek, kad šių dienų populiariausių žadidimų testavimas vyko naudojant 4K rezoliuciją. Nepaisant, kad „Radeon R9 Fury X“ teturi 4 GB atminties, AMD flagmanas sugeba išsiveržti į priekį visuose įtrauktuose žaidimuose, kadrų per sekundę skirtumui svyruojant nuo ~1 iki ~12 Fury X naudai. Bendras vidutinis spartos skirtumas nebuvo apskaičiuotas, tačiau jis aiškiai nėra didelis.

Su „Radeon R9 Fury X“ atliktas spartinimas labai primityvus. Buvo ieškoma, kiek spartos galima tikėtis pakėlus branduolio dažnį 100 MHz. HBM atmintis spartinta nebuvo, taip pat belieka manyti, kad + 100 MHz nėra viskas, ką gali pasiekti skysčiu aušinama Fury X.

Paskutionioji skaidrė bando įtikinti, kad dinaminė fps kontrolė (FRTC) bus naudinga ne tik pasirenkant maksimalias fps ribas, bet ir leis labai apčiuopiamai sumąžinti realias energijos sąnaudas.

23 Komentarai

  1. IFeelYou parašė:

    Ne nu super 🙂 Po tokių testų galima svarstyti ką pirkti ar Fury X ar dar vieną R9 290x ant CF. Lauksim daugiau testų.

  2. Katonas parašė:

    Mano tokia nuomone kad CF geriau neimti

  3. Deft parašė:

    Na jo daugeli metu turejau CF tikrai neverta 🙂

  4. koloniukas parašė:

    Nu va nugesino gtx 980 ti 🙂

  5. vacoum parašė:

    nieko, tuoj is nvidios puses pagal nvidios nustatymus pareis testai 🙂

    o siaip tai gerai 😉

    tik vistiek man dusioje neramu biski del tu 4GB.

  6. CactusDude123 parašė:

    Bliamba, kaip dabar apsisprest… GTX 980, R9 390X ar Fury? Visvien deciau custom watercooling ir overclockinciau (beje, kiek girdejau, 390X visai neblogas overclockeris, kaip ir Fury… nors nepalyginsi su 980-uku)

  7. koloniukas parašė:

    Galejo nvidia isleisti gtx 980 ti kaip ir gtx 780 ti, su visais 3072 cuda cores + 100Mhz ir butu lygus ar lenkes fury x .

  8. ZeroFM parašė:

    gigabyte 980ti be oc lenkia stock 980ti 4k rezoj 15% , + oc ~13% prisimeta . taigi viskas atsimuš į kainą , temp , kiek w ryja ir į fan noise .

  9. vacoum parašė:

    manau nvidia turetu isleisti antra revizija su po default pakeltais dazniais, parayti kad yra tech patobulinimu 😀 ir daugumai to uzteks 🙂

  10. Katonas parašė:

    Na Nvidia reikėjo nepraleisti 800 serijos ir būtų galėjus pakartoti istoriją, GT8800–>GT9800

  11. vacoum parašė:

    internautai atkapste 😀
    😀 😀

    fakiniai testai, visi zaidimai ant tokiu nustatymu, kad Furi paveztu 😀

    AA going from 0 to 4xSSAA
    And Anisotropic Filtering going from 0 to 16, but mostly ZERO.
    In 2015. AF=0 !!

    http://abload.de/img/amd-radeon-r9-fury-x_myksy.png

    na as jau i taupykle pradedu mesti babkes del gtx980ti G1.

    Jei per tal laika kas naujo iseis, irgi puiku 🙂

  12. koloniukas parašė:

    As irgi apie si modeli galvoju, bet manau gal dar kaina turetu nukristi po fury pasirodymo. Kazkaip labai ilgai ji keliauja i Lt.

  13. BC00 parašė:

    Nieko tragiško tuose nustatymuose nematau. AF kituose geimuose neįjungtas, nes in-game nustatymuose nėra tokios parinkties. Be to, jau prieš 10 metų (GF 6-os serijos) laikais AF aktyvavimas neturėjo praktiškai jokios neigiamos įtakos spartai.
    Dėl AA matosi, kad kai kuriais atvejais jis nėra maksimalus norint išlaikyti playable framerates. Taip kad viskas čia normos ribose.

  14. vacoum parašė:

    nezinau, gal… gal tik atminties siek tiek valgo 🙂

    plius dar custom nustatytmai 😉

  15. daimonass parašė:

    Kaip ten bebutu dauguma dar vis sedi su Full HD rez, o apie 4k tik vienetai, dar daugiau tai po 5+ metu..
    Jai ziurint globaliau, tai nera taip blogai, paziuresim kaip lietuvoje kainos bus.

  16. vacoum parašė:

    o ziurint i prieki, tai optimistiskai skamba viskas, tik va n.x. tos kortos, kai zaidimai downgrade’inami. atsiprasau uz issireiskima. Va laukiau DIVSION zaidimo, ir aisku istorija su zaidimo grafika tas pats kaip wath dogs, wither 3:

    https://www.youtube.com/watch?t=46&v=c2jrVPcIarU

  17. GK parašė:

    koks dar playable framerate? zmones nori matyt ka isspaudzia maximaliai ta plokste o ne playable framerates,playable framerates jau pats pasidarysi kada nusipirksi,nes jauciu dauguma losia su skirtingais setup’ais,o maximalioje versijoje niekur nepasislepsi,dabar gi cia testai kad uz akmens slepiasi… 🙂

    tik neapsiverk del to downgrade.

  18. BC00 parašė:

    GK -> pvz galėjo in FC4 vietoj SMAA pastatyt 4x MSAA, bet tada tiek GTX 980 Ti, tiek Fury X sparta būtų kritusi žemiau playable lygio. Nelabai norisi testuot, kai avg . fps <30.
    Aišku nereikia priimt šituos testus už absoliučią teisybę, nes jie nutekinti iš AMD dokumentų, bet neturėtų kilti abejonių, kad Fury X bus mažų mažiausiai konkurencinga vs 980 Ti, ir galutinį apsisprendimą turbūt daugeliu atveju lems kaina, gal dar spartinimo potencialas…

  19. koloniukas parašė:

    As 2m+ nezadu keisti 1080p i 4k. Kai viena plokste sugebes isspausti 60 fps 4k rezoliucijoje tada pamastysiu apie 4k ekrano isigyjima. O dabar pirkti dvi tris vga del 4k apsurdas.

  20. vacoum parašė:

    del 4k tesiog reikia daugiau tranzistoriu, jie atsiras su naujesniu technologiniu procesu. Tai 14nm jau gal ka ir pasiulys. Zodziu, 10nm ir 4k bus legvai valgomas 🙂 (o tai dar negreitai).

  21. GK parašė:

    tai kad kiek paziuri kurie labiau zaidzia jau turi 1440p.o ten yra padorus FPS isspaudziamas is siu ploksciu,plius ir vaizdas kur kas geresnis nei FHD.

  22. ZeroFM parašė:

    http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_390X_Gaming/28.html nu jo beveik 2x daugiau srebia o performance keliais % lenkia gtx 970 😀 . gtx 970 275 svarai vs R9 390X 348 svarai . Na kur čia tas kur rėkė kad ojojoi kokios geros bus ,,naujos“ kortos? 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.