Pagrindinių ir vaizdo plokščių gamintojų laukia sunkūs laikai

Pastaruoju metu kompiuterių komponentus siūlančios kompanijos išgyveno šiokį tokį pakilimą, bet ateitis atrodo miglota. Bene pagrindinis pakilimo variklis buvo kripto valiutų rinka, kuri susiurbė ne tik milijonus vaizdo plokščių, bet ir ne vieną milijoną pagrindinių plokščių. Suprantama, kad kripto valiutoms dabar esant dugne šis rinkos segmentas visai nebesiplečia, o dar ir trukdo, nes esant mažam pelningumui išparduodamos vaizdo ir pagrindinės plokštės. Natūralu, kad esant milžiniškai pasiūlai naudotų produktų rinkoje mažiau nuperkama naujų produktų.

Kita problema, mažinanti pardavimus, yra JAV ir Kinijos prekybos karas. Dabar visi gamintojai prisigabeno pagrindinių ir vaizdo plokščių į JAV, kad išvengtų muitų. Šios prekės jau skaičiuojamos kaip parduotos, todėl tokių kompanijų kaip „Asus“, Gigabyte ar MSI ketvirtasis ketvirtis bus kuklesnis nei tikėtasi. Manoma, kad per didelė pasiūla rinkoje tęsis bent iki 2019 metų pirmojo ketvirčio.

Kita pardavimus mažinanti problema yra „Intel“ procesorių trūkumas, todėl bus nuperkama mažiau pagrindinių ir vaizdo plokščių nei esant geram procesorių tiekimui.

Bloga žinia, kad esant blogiems pardavimams tokie gigantai, kaip „Intel“ ir „nVidia“, gali pakelti kainas, jog gautų užsibrėžtas pajamas, bent taip mano „Digitimes“. Mes galvojame, kad vaizdo plokščių kainų pakelti nebėra kur, o „Intel“ procesoriai dabar kainuoja daugiau nei tūrėtų. Jų trūkumas prognozuojamas dar bent pusmetį.

11 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kas keista, kad AMD procesoriu kainos laikosi stabiliai. Nebent mainstream visiskai negirdeje apie ryzen yra

  2. gedz parašė:

    Pasibaigus kripto bumui, paklausa dar palaike ir palaiko gameriai, kurie nesinaujino vga per pati buma ir tada sedejo su senesne. Net ir dabar reta nvidia korta (tik 1060 6GB) kainuota maziau nei rekomenduota launch price. Panasiai ir su amd kortomis, tik rx 570 ir 580 dabar nupigo iki launch price, kitos vis dar 20-30% brangesnes, bent jau lietuvoje. Taigi, kainos vis dar uzkeltos, o ir yra pranesimu, kad pertekliniu gpu turi pakankamai visi gamintojai. Nereikia noreti susidariusio petrtekliaus pardavineti dar ir uzkeltomis kainomis. Kai bus perkrauti sandeliai pardavinejant mazesne nei rekomentina kaina, tada ir bus sunkus laikai gamintojams 🙂

  3. newdiamond parašė:

    matai kazkam tik ateis…o pas mus jau atejo…
    O blogi laikai, tai matyt kaip vietoje prognozuoto 55 mln pelno, bus 41 ir visi paisys tai kaip didele tragedija, akcijos kris zemyn…nu ir panasaus spekuliacinis briedas…

  4. gedz parašė:

    Sotop, vega 56 uz 350 eur ir europoje yra labiau akcijinis dalykas dabar. Siuo momentu is mindfactory.de (viena pigesniu) gali uz 400 eur paimti, bet cia pigiausia. Siaip ju kainos svyruoja 400-500 eur ribose ir mindfactory.de, kai vegos launch price yra 400 usd (europoje ~400 eur). Dar yra vietos kur trauktis bendram kainu lygiui ir europoje, aisku ne tiek, kiek lietuviskoms kainoms.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.