Pagrindinių plokščių gamintojai ruošia dirvą „Ryzen“ APU

AMD jau pranešė apie mobilius „Ryzen“ APU procesorius. Tai procesoriai, kurių silicyje yra patalpinti procesoriaus branduoliai ir „Vega“ grafikos akseleratorius. Panašu, kad greitai tokio tipo procesorių, žinomų „Raven Ridge“ kodiniu pavadinimu, sulauksime ir stalinių kompiuterių segmente.

Tokią išvadą leidžia daryti pagrindinių plokščių gamintojų išleidžiami AM4 platformos BIOS atnaujinimai, skirti „Raven Ridge“ procesorių palaikymui. Po šio atnaujinimo procesoriai su integruota grafika puikiai veiks esamose AM4 pagrindinėse plokštėse.

„Ryzen“ APU turės 4 fizinius branduolius ir 8 gijas, o grafikos posistemė bu sudaryta iš 10 „Vega“ architektūros vykdomųjų blokų. Kiekviename bloke „gyvens“ 64 Stream procesoriai, tad iš viso gauname 640 Stream procesorius. Žiūrint į skaičius, tokį grafikos akseleratorių galėtume prilyginti „Radeon RX 550“ vaizdo plokštei.

12 Komentarai

  1. Minde parašė:

    Nu man vistiek neskamba Ryzen ir 4 branduoliai. Kaip tik darbui noreciau nesiojamo kompo so 6 ar net 8 branduoliais. O cia 4…….

    • kernel_panikuoja parašė:

      Tai gal dar bus kazkas, AMD U serija is esmes konkurentas Intel U serijai. Kolkas Y ir H atitikmenu nera is AMD.

      As tai kaip tik noriu 2 branduoliu ~5W varianto, kad fanless’iniu daiktu su Core M kaina pakristu kazkiek 🙂

      • Minde parašė:

        fanless + CPU darbas = CPU throttling. Nebent darbpas neapkrauna CPU arba CPU smarkiai turi sumazinta dazni (isangstini throttling’a )

        • kernel_panikuoja parašė:

          Priklauso, ka tu darbu laikai – kai kuriems zmonems darbas apsiriboja office suite’u 🙂 Tam Core M daugiau, nei uztenka. Programavimui irgi uztenka, jeigu nereikia lokaliai deploy’inti dideliu projektu. Darbui su dideliais paketais vistiek fanless’u niekas neperka, nes jie per silpni tam.

          CPU throttle buna nebent ant tragisko fanless gaminio, kuriam neparinktas tinkamas ausinimas ir jis uzkaista iki pavojingo lygio. Tu labiau kalbi apie max turbo dazniu nebuvima kas nera throttle.

          Anyway, cia skonio reikalas kas kam patinka. Man „pernesami“ nesiojami nebuvo prie sirdies niekad ir tiek, patinka tylus ir vesus daiktai.

          • Minde parašė:

            Kalbejau is savo patirties;). Ir minejau: „nebent darbas neapkrauna CPU“.

          • Minde parašė:

            Ir dar: kai pamatau Ryzen’a, man iskart asociacijos apie darbini arkliuka, kurio specializacija „daugiaprocesinimas“. Ir cia nera kalbos apie zmogaus darba. Kalba grynai apie procesoriaus darba. Ir apsidziaugi, kad gal iseis produktas skirtas nesiojamiems kompams su 8 branduoliais 🙂

            O kad zmogus dirbdamas prie kompo gali ir neisnaudoti CPU, tai jau atskira kalba.

            Tiesa, sita APU galima apskritai nagrineti kaip nauja AMD produkta/atstova nesiojamu produktu rinkai

            • kernel_panikuoja parašė:

              Na, as tik norejau pasakyti, kad kiek esu turejes fanless daiktu, man nei vienas nethrottlino net prie max CPU load 24/7 ir tiek 🙂 O kokios CPU galios kam reikia – cia kiekvienam sprest paciam: vieniem reik nesiojamu powerhouse’u, kitiems ultrabook’u ir t.t.

              • Minde parašė:

                tai matai, fanless dazniausiai turi is anksto numazinta dazni ir svarbusia itampas, ka ir daro throtlinimas. Kitaip tariant visada turejai throttlinima 😉
                o jeigu prie fanless sistemos ivyktu realus throttlinimas, tai jau butu kaip ir dvigubas throttlinimas 😉

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Throttlinimas yra throttlinimas 🙂 Tai yra T jmax pasiekimas ir daznio metimas iki poros simtu MHz. Visa kita tai yra normalus CPU darbiniai rezimai pagal sudarytas ar uzkonfigintas salygas.

                  Zodziu cia savoku klausimas, tai neesme, bet jeigu bazinis daznis ar itampa jau gamykliskai sumazinta ant fanless nieko tokio, jei pacio nasumo pakanka. As to tiesiog nevadinu throttlinimu ir tiek 😉

                • Minde parašė:

                  taip, del to ir sakiau „kaip ir “ 🙂

      • neblogai parašė:

        Pagal AMD skaidres- apie 2018 vidurį turėtų pasirodyti ‘Banded Kestrel’, 4-15W APU. Būtent šis naujas lustas ir turėtų varžytis su Core M fanless rinkoje.
        Man pačiam- dviejų branduolių taip pat užtektų, bet jų norėčiau su kuo didesniu iGPU, nešiojimui patogiame įrenginyje su kokiu 35-45W APU TDP kai pajungta iš tinklo.

  2. neblogai parašė:

    Ryzen APU lusto nuotraukos rodo ne 10, o 11CU, taigi viso 704SP-tik Ryzen Mobile U-serija pilno lusto (bent kol kas) nėra gavusi. Kitos serijos (įskaitant ruošiamą Raven Ridge staliniams kompiuteriams) tikrai turėtų pilną GPU gauti. Tuo tarpu dabartinis RX550 yra apkarpytas Polaris12 su veikiančiais tik 512 iš turimų 640SP. Teises į pilnus AMD GPU lustus Apple turėdavo metams nuo išleidimo, taigi tikėtina šį pavasarį pamatyti kokį ‘RX650’ jau su pilnu Polaris12.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.