Pagrindinių plokščių pardavimai 2022 metais mažės 25 %

Pasak „DigiTimes“, Taivano asmeninių kompiuterių pramonės šaltiniai teigia, kad du didieji pagrindinių plokščių ir kitos aparatinės įrangos gamintojai (ASUS ir „Gigabyte“) tikisi, kad šiais metais rinka susitrauks maždaug ketvirtadaliu, palyginti su 2021 m. Tokia prognozė jau pildosi analizuojant 2022 m. II ketvirčio tiekimo duomenis, kuriuose pastebėtas didesnis nei tikėtasi sumažėjimas. Dėl mažėjančių pagrindinių plokščių pardavimų apimčių kaltinami du veiksniai: aušinimo sprendimų paklausa Kinijos „pasidaryk pats“ rinkoje ir vaizdo plokščių su pagrindinėmis plokštėmis komplektų pabaiga.

Visi prisimename patį vaizdo plokščių krizės įkarštį, kai grafikos kortų taip trūko, kad, RTX 30 serijos atveju, jų kaina buvo tris kartus didesnė nei rekomenduoja. Dėl to desperatiškai nusiteikę žaidėjai pirkdavo kitus daiktus, įskaitant iš anksto sukonstruotus kompiuterius, kad tik gautų savo vaizdo plokštę. Taip pat populiari alternatyva buvo pagrindinės plokštės ir vaizdo plokštės komplekto pirkimas. Gamintojai specialiai prie vaizdo plokštės prikabindavo ir pagrindinę plokštę, o kito pasirinkimo neturintys pirkėjai sutiko su tokiomis sąlygomis.

Įdomu tai, kad „DigiTimes“ šaltiniai teigia, jog AMD AM5 ir „Intel“ 700 serijos pagrindinių plokščių pasirodymas vargu ar suteiks rinkai didelį postūmį. Jie mano, kad kai kurie kiti scenarijai – mažėjanti infliacija, Rusijos ir Ukrainos karo pabaiga, dar vienas kriptovaliutų kasimo bumas – galėtų vėl paskatinti pagrindinių plokščių pardavimus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.