Pagrindinių plokščių pardavimai šiemet mažės 10 %

Pagrindinių plokščių gamintojams sunkūs metai priešakyje. Pernai pagrindinių plokščių pardavimai mažėjo apie 15 %, o šiemet prognozuojama dar 10 % mažėjanti paklausa. Galėtume pagalvoti, kad mažėjančius pardavimus visi dalinasi po lygiai, bet viskas kiek kitaip. Daugiausia dėl mažėjančios paklausos praranda „Gigabyte“, šiemet jų pagrindinių plokščių pardavimas gali kristi žemiau 10 mln. ribos. Palyginimui, 2017 metais „Gigabyte“ pardavė 12.7 mln. pagrindinių plokščių. Reikia priminti, kad „Gigabyte“ 2017 metais vykdė reorganizaciją, bet kol kas tai nepadeda. Per pirmą pusmetį „Gigabyte“ parduos apie 5 mln. pagrindinių plokščių ir jiems norint peržengti 10 mln. pardavimų ribą teks labai pasistengti, o tai padaryti nepadės sumažėjusi paklausia iš kripto valiutų kasėjų.

Mažėjančius pardavimus užfiksavo ir MSI bei „ASRock“, bet jiems pavyko uždribti panašiai, nes pakilo pelno marža nuo parduodamų produktų. Kitaip sakant, buvo parduota daugiau brangesnių pagrindinių plokščių žaidėjams ir aukštame spartos segmente. MSI šiemet turėtų parduoti apie 6 mln. pagrindinių plokščių. Jei tendencijos nesikeis, MSI antru didžiausiu pagrindinių plokščių gamintoju taps 2020 metais.

Tuo tarpu „Asus“ sekasi gerai. Kompanija turėtų 2018 m. išlaikyti panašius pardavimus kaip ir 2017 m. Tai lemia labai stiprūs ROG serijos produktų pardavimai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.