Pagrindinių plokščių pardavimai šiemet susitrauks iki 45 mln. vienetų

Digitimes“ praneša, kad šiemet pagrindinių plokščių pardavimai ir toliau mažės ir globaliai susitrauks iki 45 mln. vienetų. Negana to kitais metais tikimasi dar mažesnių pardavimų.

Dar 2013 metais buvo parduota 75 mln. vienetai pagrindinių plokščių, bet jau 2016 m. pardavimai buvo mažesni nei 50 mln. vienetų. Dabar pagrindinių plokščių paklausa iš Kinijos nuolat smunka, o seniau tai buvo pagrindinis augimo variklis.

Pavyzdžiui „Gigabyte“ šiemet parduos tik 13 mln. pagrindinių plokščių. Bet bendrą jų situaciją pataisys išaugusi vaizdo plokščių paklausa, dėl kripto valiutos burbulo. Skaičiuojama, kad vien per pirmus tris ketvirčius buvo parduota 3.4 mln. vaizdo plokščių, panašiai tiek pat kaip per visus 2016 metus.

7 Komentarai

  1. Minde parašė:

    PC pardavimai dideja, motininiu mazeja. Mazai kas naudoja tas pacias motinines ar perka padevetas. Isvada, kazkuri is statistiku grybauja. Arba PC pardavimai irgi smarkiai mazeja, arba motininiu pardavimai kyla ir kils.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Dideja zaidimu Desktop’u pardavimai, o ne visu. Desktop’u absoliutus kiekiai eile metu tik mazejo. Niekas neperka dabar gramozdo su celeronu interneto narsymui 🙂

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Norejau rasyt, bet neprireike. Kernel viska paaiskino.

      • Minde parašė:

        na tai reiskia mazeja pigiu matku pardavimai smarkiai, kai brangiu matku pardavimai dideja (ne taip smarkiai).

        To Kernel: o tai nesiojam kompiuteryje pagal tave nera matkos? Kad paminejai „gramozda“. Manau apskritai irnterneto narsymui eina plansetes.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Sita statistika yra skirta konkreciai Desktop kompiuteriu pagrindinem plokstem. Pagrindine plokste, kaip po tokia, turi ir telefonai/plansetes ar bet koks kitas irenginys su PCB.

          Paminejau „gramozda“, nes Desktop’as dabar is esmes tapo gamer’iu/entuziastu ir profu daiktu. Anksciau paprasti vartotojai pirko low/mid end’inius desktop’us paprastoms reikmems, o dabar tam arba pakanka telefono/plansetes, arba perka ultrabook’us/2in1.

  2. Maariux parašė:

    O to neįtakoja Zen per tam tikrą prizmę ? Galbūt ne šiandien, gal kitais metais pasijaus.
    Zen MB užteks kelioms kartoms, tuo tarpu Intel kas kart turi atnaujinti ir MB.
    Kadangi AMD atsikąs tam tikrą dalį pyrago, tos dalies MB apyvartumas smuks dėl ilgaamžiškumo atsiradimo.

  3. newdiamond parašė:

    tai nieko toj motku padides pardavimai per prievarta 😀 pirksite naujas 1151 😀 motkas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.