Panašu, kad jokių naujų GPU iš „nVidia“ kovo mėnesį negausime

Paskutinę savaitę pasirodė labai intriguojančių gandų, kurie pakėlė ūpą visiems žaidėjams, tikriausiai, ir kripto valiutų kasėjams. Pasak jų, „nVidia“ savo naujus grafikos procesorius išleis balandį, o vėliau buvo pranešta, kad net kovą. Šiuos gandus dabar palike nuošalyje. Pasirodžiusi nauja informacija rodo, kad bent kovą nieko naujo iš „nVidia“ nesulauksime.

PCGamesn“ sako, kad jie tiesiogiai susisiekė su „nVidia“ ir jų paklausė, ar GDC ar GTC metu bus išleidžiamos naujos vaizdo plokštės. Atsakymas buvo paprastas ir skaudus. Kompanija neplanuoja išleisti naujų grafikos procesorių kovą. Pernai GDC metu, visiems netikėtai, buvo išleista GTX 1080 Ti vaizdo plokštė.

Dabar manoma, kad GTC renginio metu bus pateiktas produktų išleidimo planas, kuriame turi būti užsiminta kas mūsų laukia ateityje. Tai būtų labai šaunu, nes visi žaidėjai negali sulaukti naujų vaizdo plokščių, tad esant naujam planui nors žinotume kiek turime laukti.

Žvelgiant į rinkos situaciją, „nVidia“ neturi jokio pagrindo išleisto naujų produktų žaidėjams (kripto kasėjams). Pardavimai yra rekordinėse aukštumose, konkurentai kažką naujo pasiūlys tik 2019 metais. Tad, kur skubėti? Be to, atminties industrija niekaip nesusitvarko su paklausa. Labai tikėtina, kad sekanti „nVidia“ vaizdo plokščių karta naudos ką tik pradėtą gaminti GDDR6 atmintį, kurios gamybos mastai dar negali būti tokie dideli, kad patenkintų milžinišką poreikį. Šioje situacijoje labai tinka patarlė: ilgai laukę dar palauksim. Kantrybės.

25 Komentarai

  1. YOman parašė:

    labai logiška. Kam jiems tas naujas GPU leist, jei ir nenaujas šluoja kaip pasiutę už 2x didesnę kainą. Nenustebsiu jei ir žadėtas naujų pasirodymas Balandį (ar kada ten buvo lkalbėta) bus atidėtas neapibrėžtm laikui, kol konkurentai kažko neparodys.

  2. kernel_panikuoja parašė:

    NVIDIA nauji GPU neaisku kada, jei is vis siais metais bus. Pagal Intel roadmap siais metais 8C mainstream nebus. RAM ir GPU kaina auksta. Ne kokie metai Desktop’a susirinkinet nusimato 🙂

  3. IFeelYou parašė:

    Įtariu kad jokios naujos plokštės iš nVidios šiais metais tikrai nepasirodys. Nors labai tikiuosi kad klystu 🙂
    8C Intel mainstream taip pat nematau logikos kol kas. Ką tik 6 core mainstream pristatė, nors absoliuti dauguma žmonių ant 4C sėdi ir dar ilgai ilgai sėdės. Programos ir žaidimai dar per daug neoptimizuoti tokiems dalykams.

  4. Andria parašė:

    O pagal 2016 planus nauja karta turėjo būt 2017 q4. Dabar pats pasimetęs ir nžn ko griebtis, laukt naujos kartos ar ieškotis 1080Ti.

    • IFeelYou parašė:

      1080Ti dabar brangios :/

    • Minde parašė:

      tas pats klausimas neramina. Planavau 2018 metais isigyti 2070 ar 2080 ar net 2080ti.

      O dabar ka…. pora metu pavelavus ir uz brangiau pirkti 1070-1080 tikrai neapsimoka. Lieka 1080ti. Nezinau, nezinau….
      O jei pirkti 1080ti tai iskart kasti reikia pradeti, kad nors kiek ji atsipirktu.

      • Stipena parašė:

        O tu naiviai tikėjaisi jog jeigu pasirodys 20xx serija tai jų maineriai nepirks ir jų kainos bus perpus mažesnės nei paskalio? Reikėjo pirktis kai mining bumas buvo atslūgęs ir kainos normalizavosi.

    • mafo parašė:

      Dabar statyti ką nors yra visiška nesąmonė dėl dviejų priežasčių, pirma tai VGA kainos o antra ne ką mažesnė tai RAM. PC pabrangsta beveik 500 evro lyginant su 2017 pradžia ir lyginant tuos pačius produktus (žiūrint į hi-end gaming klasę (jei taip galima išsireikšti 🙂 ). Nesu tikras ar 500 evro yra niekas, bet esu tikras, kad dabar statyti gali tik neskaičiuojantis žmogus. Aš asmeniškai mėginu laukti, nebent kantrybė trūktu (veliuosi, kad to nebus). Dar pridėsiu, kad pasirinkimas VGA visiškas š…

  5. Povilas parašė:

    Nu bet ir naivus, kazkas paspekuliavo ir kova tikejosi isleidimo, aisku jo nebus, bet vasara pilnai tikiu nauja gpu karta, o tik kitais metais xx80ti modelio. Zinant nvidia politika jie greitai isleidzia, o ir custom neuztrunka, svarbu kad butu stabili gddr6 gamyba. Zodziu vistiek dabar tokiom kainom pirkti paskalius visai neprotinga, nebent esi kasejas ir tau dzin:) bent laukti reikia balandzio ir ziureti roadmap.

  6. newdiamond parašė:

    Ka duos naujos plokstes ??? Nebent yra zmoniu, kuriems tenkian dabartines kainos :D:D
    Kasejai persimes ant nauju ploksciu ir tiek, o senos kam labai idomios bus 🙂

    • kernel_panikuoja parašė:

      As manau, kad senas pirktu, jei kaina butu atitinkama. Per kazkuri kasimo buma, kai jau buvo isleistas paskalis, bet prekyboj vis dar buvo senu GTX970/980, tai man rodos jas isgraibste 🙂 Zotac AMP ar kokias ten po 200-300EUR dalino tada.

  7. Strelok parašė:

    Dabar su 1070 varau ir tai gavau pridaves sugedusiu gtx 980ti. Seip pirkti siuo metu nei RAM, nei GPU nepatariu. Seip pats geiminau neperseniausiai su gtx 970 ir gtx 1060 tai manau kad dauguma is jusu visvien geimina ant 1080p kaip ir as tai tu dvieju ploksciu tikrai po kolkas uztenka.O tie kurie 4k gaming tai uz malonuma tures lb daug pamoketi.

  8. koloniukas parašė:

    Prie pagrindinio, kad jau uždraudė, tai publikuotam bent gal yra neuždraus 😀 https://postimg.org/image/cc2vkzuwr/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.