Pardavinėti SSD geriausiai sekasi „Samsung“ su „Kingston“

Jau seniai SSD turgus tapo perpildytas skirtingų gamintojų, bekovojančių vienas su kitu dėl ko didesnės rinkos dalies. Šviežiausia „Forward Insights“ surinkta statistika, kuri užfiksavo 63 mln parduotus SSD kaupiklius per praėjusius metus, rodo, kad geriausiai sektąsi dviems kompanijoms: „Samsung“ ir „Kingston“. Pietų korėjiečiams atiteko 21 % visų pardavimų, kai amerikiečių kompanijai – 16 %. Pastaroji sugebėjo parduoti daugiau nei 10 mln vienetų SSD kaupiklių.

Visų kitų gamintojų pyrago dalis neviršija vienaženklio skaičiaus. Iš tokių kompanijų geriausiai sekasi „Sandisk“ (7 %), kurią jau spėjo įsigyti WD, visai šalia yra A-DATA su 6 procentais, o štai procesorių gigantui „Intel“ teko viso labo 2 % visų pardavimų. Nemažą dalį, t.y. net 30 %, sudaro kiti gamintojai, tarp kurių galėtų būti tokie gamintojai, kaip „Corsair“ ar „Patriot“.

26 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kažkaip sunku patikėt Kingston pardavimais. Matyt perka dėl žinomo vardo

  2. samanius1124 parašė:

    nu tai… hyyyyper

  3. jokbon parašė:

    Kingston geriausia!
    As gerai pasiziurejau ir patikrinau koki ssd pirkt labiausiai apsimoka.

    Stai surinkau nauja kompa uz 140euru (nestumkit neuzdirbu bei ner laiko + YTP + mokslai + egzai) http://prnt.sc/enbc92

  4. jokbon parašė:

    Vajei vajej programuoji u sudinas intel hd performanco neduoda 🙁

  5. jokbon parašė:

    Buciau pirkes amd tai butu galimybe orkaites ventiliatoriu i pc igrust ir owerclocking ant stokines dantu pastos…

  6. newdiamond parašė:

    jokbon tu gal ne i ta puslapi papuolei ?

  7. jokbon parašė:

    140e vertės kompas niekada nebus įvertintas.

    Jei jūs tokie profiukai kaip komentaruose tai pabandykit surinkt kompiuteri iš naujų dalių už 140eurų.

    Laukiu „Chalenge accepted“.
    Ai ir atsiūskite benchamarkus bus labai įdomu.

  8. PauliusP parašė:

    :DD Sveikinu sėkmingai atnaujinus klynerį!

  9. jokbon parašė:

    Tai kaip man jaustis su intel hd
    Isivaizduokit tas arklys tai mano grafikos plokste:
    https://youtu.be/WHBELRMbQXk?t=7m10s

  10. Alfas30 parašė:

    Su samsungu viskas aišku taip ir turetu but ,patys gamina patys savo kontrolierius deda ,su kingstonu ne statistika neturėtu tokia but ,nes priklausomai nuo modelio ir atminties tipo skirtingi kontrolieriai ,sunku patikėt ,kad bendrai visi Kingstono ssd vienodai gerai perkami butu. Nors jei paleido atitinkamu laiku su atitinkamais kontrolieriais tai kingstona turejo išgraibyti ir tuo laiku ir turejo surinkti statistika ,bet pastoviai sunkiai išlaikyti nebent koks nors modelis traukia labai i viršu pardavimus ir nekeičia kontrolieriaus išleidus nauja serija ssd. Gamintojai labai megta dažnai keisti kontolierius norint sutaupyti išleidžia su vienu pakelia pardavimus atnaujina serija ideda kita ir pan.todel pastoviai reik žiuret specifikacija,o pardavejai tai žinodami slepia ta info ir niekada nenurodo nes tai kenkia pardavimams

    • IFeelYou parašė:

      Kas nors išverskit ką jis čia pasakė, būkit žmonės 🙂
      Apie kokius tu čia kontrolerius šneki? Kontrolerius gamina Intel, LSI (Sandforce), Marvell, Sandisk ir labai mažą dalį Samsung. Kalba eina apie kompanijos parduotų SSD skaičių, o ne kažkokius konkrečius modelius ar dar kažką. Kad Kingston daug SSD parduoda ir taip aišku. Tai daugumoje pigūs biudžetiniai modeliai iš labai gerai visiems žinomo brando. Lietuvoje turbūt pas kas antrą turintį SSD yra Kingston, nes žmonės kurie labai nesidomi žino tik Samsung ir Kingston. O Samsungai brangesni.

      • Alfas30 parašė:

        priklausomai nuo modelio ir serijos kingstonas deda skirtingus kontrolierius kaip ir maitinimo blokuose priklausomai nuo sertifikato skirtingi tiekejai teikia komponentus jei bronza vienas tiekejas jei silver tai visai kitas jei gold tai visai kitas tiekejas tieks visus komponentus ir ju dalis todel maitinimo blokas nuo to pačios firmos gali skirtis kardinaliai tokios kaip corsar Tas pats ir su ssd pigi ssd kietuju disku serija buna su prastu kontrolieriu ir tiekejas vienas vidutine klase dažniausiai buna visai kitas kontolierius ir tiekejas visai kitas Aukšiausia klase irgi komponentus ir kontolieriu tiekia kitas tiekejas Tokiu modeliu naudojasi daugelis Garsiu firmu ir jei sako kad kingstonas tai gera firma kurios produkcija galima visada pasitiketi pasakyčiau kad ne negalima savo laiku taip buvo prisidirbes ir intelis su savo Hdd ir kitos firmos.

        • IFeelYou parašė:

          Tai čia naujieną kažkokią pasakei ar ką? Tą žino kiekvienas vaikas. Kuo čia dėtas šitas straipsnis su statistika kiek parduota SSD ir kokie kontroleriai yra dedami? Kad daugiausiai parduoda kažkokius SSD tai nereiškia nei kad jie geriausi, nei kad patikimiausi. Daugiausia parduoda VW markės mašinų, tai jos dabar tapo patikimesnės nei Porsche ar kaip?
          Daugiausia visada buvo ir bus parduodama pigiausių biudžetinių detalių, o brangausios entuziastams skirtos prekės yra labai maža rinka.
          Kingstonas gamina tiek labai prastų, tiek visai neblogų produktų. Jų produktų gama yra labai plati, todėl ir pardavimai yra geri.

  11. Alfas30 parašė:

    Niekada negalima sprest apie produkta jei ant jos užrašyta garsi firma tai nieko nesako tik tai kad ta firma surinko viska Daugelis garsiu firmu tik rinkikai perkantys ivairius komponentus iš ivairiu firmu ir juos surenkantys ir daugelis keičiantys tiekejus kaip kojines taip ir gaunasi kad viena serija kingstonu šlovina o kita keikia nors kingstonas daug maž buna pastovus todel jo produktus ir perka partijai baigiantis išlaiko ta pati tiekeja samsungas daro viska pats todel jo diskai ssd buna prognozuojami nei daugelio kitu kurie bet kada gali pakeist tiekeja kaip kojines

    • IFeelYou parašė:

      Kiekviena garsi firma stengiasi ir palaikyti savo „garsumą“ todėl atitinkamai prižiūri savo produktų kokybę, visiškai nepaisant kokios firmos komponentai ten sudėti. Jeigu SSD yra Kingstono, tai komponentus ir pasirenka Kingstonas. Beabejo visi padaro klaidų ir viena ar kita produktų linija būna labai nevykusi, kaip kad pvz. buvo Kingstonui su viena serija. Tačiau save gerbiančios firmos visada turės atitinkamą kokybės kontrolę. Jeigu aš perku ASUS motininę tai ir tikiuosi kad komponentai bus kokybiški, nors tai nereiškia kad visus komponentus pagamino ASUS. Bet net tos pačios firmos produkto kokybė priklauso nuo jo klasės. Jeigu perki biudžetinį diską tai ir kokybė bus kaip biudžetinio disko.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.