Pasirodė nauji „Intel“ procesorių išleidimo planai

Pagrindinis „Intel“ procesorių išleidimo planas nepasako nieko įdomaus, dėl ko turėtume džiūgauti. „Intel“ yra numatę, kad „Coffee Lake-S“ procesoriai, skirti staliniams kompiuteriams, bus pardavinėjami iki 2019 metų pirmojo ketvirčio, bet kas mūsų laukia po to kol kas nepranešama.

Mobilus segmentas jau artimiausiu metu turi sulaukti „Coffee Lake-H“ serijos procesorių. Jie pakeis dabartinius „Kaby Lake-H“. Su naujais „Coffee Lake-H“ procesoriais nešiojamuose kompiuteriuose pagaliau išvysime 6 branduolius.

Į aukščiausios spartos platformą „Coffee Lake-E“ architektūra įsiverš 2018 metų antrame ketvirtyje, konkretesnės datos produktų išleidimo planas nustatyti neleidžia. Kokie tai bus pakeitimai lyginant su „Kaby Lake-E“ irgi neaišku.

 logo

5 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Na tai ka, del Intel mainstream’inio 8C/16T kazkas visgi prisispango 🙂 Arba bus uz geru metu su 10nm. Is vienos puses liudna, nes kazkaip naiviai maniau, kad Intelis siais metais ismes 8C ant seno gero 14nm uz kokius ~400USD. Is kitos puses, jeigu pas Ryzen+ bus bent keli simtai MHz priaugio ir geresnis RAM support’as, Ryzen’ai 2018m bus ziauriai konkurencingi „darbiniai arkliai“.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Tik man tie planai truputį keisti, Čia rodo, kad coffee lake tik nuo 2018 q1 paleisti, bet gi jie buvo išleisti dar pernai.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Tas tikrai atrodo idomiai. Sakyciau galimi du variantai: arba cia nuleakint’i seni planai, nes Coffee Lake’as, kaip zinome, buvo paankstintas del Ryzen. Arba ten omenyje turima „business“ platforma, 300 H/B serija + visi tiek T serijos ir dar neisleisti modeliai. Matysim.

        Beje, Kaby Lake tipo iki 2019 Q1 bus. Jeigu cia tikri planai, tai jau tas Intel’io nesamoningas keliu kartu laikymas vienu metu pardavime pradeda uzknisti. Po to taip ir buna, kad 2018m 5 metu senumo haswell’iai vis dar po 300EUR eina skytech’e, kai jie senai siukslyne turetu metytis 😀

  2. Jordan parašė:

    Vis dar naudoju 4930k nematau reikalo keisti 🙂

    • kernel_panikuoja parašė:

      Yra zmoniu, kuriem ir P4 ar C2D uztenka 🙂 Bet ne tame esme. As nenorejau pasakyti, kad seni Intel CPU kazkuom prasti. Jie geri. Omenyje turejau tik tai, kad 5m senumo CPU buvimas prekyboje yra kazkokia nesamone, nes tai tik balamutina zmones, sukelia nauju produktu kaina ir neleidzia nukristi naudotu produktu kainai. Vien apie mainstream plaforma snekant, dabar vienu metu pardavinejama Coffee Lake, Kaby Lake, Skylake, Broadwell ir Haswell. Nu as suprantu, kad pastarieji keturi beveik niekuom nesiskiria 😀 bet visvien. Marazmas man tai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.