Pasirodė daugiau informacijos apie Phenom II X6 procesorius

Kaip praneša šaltiniai internete, artėjantys AMD šešių branduolių staliniai procesoriai, dar žinomi Thuban kodiniu vardu, turėtų pasirodyti jau šių metų gegužę. Tikėtina, kad ši serija vadinsis Phenom II X6 vardu, o pradžioje ją sudarys keturi galimi procesorių variantai.

Galime priminti, kad AMD Thuban branduolys yra stalinis serverių procesoriaus Istanbul variantas, taigi visiškai palaikys dviejų kanalų DDR3 atmintį ir įsitaisys AM3 tipo pagrindinėse plokštėse. Visi šeši branduoliai dalinsis bendra 6MB trečiojo lygmens spartinančiąją atmintimi, o Thuban procesoriai bus pagaminti naudojant 45nm technologinį procesą.

Apačioje mes pateikiame lentelę, kurioje nurodomi numatomi keturi pasirodysiantys AMD Phenom II X6 serijos procesoriai. Tiesa, kol kas neaiškus sparčiausio šeimos nario vardinimas, tačiau tikėtina, kad jis bus Black Edition procesorių šeimos papildinys. Jo TDP turėtų būti didžiausias ir siekti 140W, o taktinis dažnis bus 2.8GHz.

Po mėnesio, kai bus pristatyti keturi naujieji AMD Phenom II X6 procesoriai, kompanija žada išleisti ir naujos aštuntosios serijos lustų rinkinius, kurią sudarys aukštos klasės 890FX ir kiek pigesnis 890GX lustai. Vienas iš šių lustų rinkinių pranašumų bus tas, jog pietinis AMD SB800 tiltas turės įgimtą SATA 6 Gb/s palaikymą ir pasižymės USB 3.0 palaikymu. Žinoma, kai kurios esamos AM3 pagrindinės plokštės, kurios yra pagrįstos septintosios serijos lustų rinkiniais, taip pat palaikys Phenom II X6 procesorius, nors joms reikės BIOS atnaujinimo.


10 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Daugiau branduoliu, bet mazesnis daznis. Idomu kaip dirbs renderyje vs X4 965.

  2. alonzo2 parašė:

    Kiek skaiciau tik geguze, po men intel isleidzia savo x6…

  3. Saydo parašė:

    faina, kad pagaliau palaikys USB 3 sąsają. Be to greičiausia atpigs 4 branduolių procesoriai.

  4. Deft parašė:

    Greiciausiai bus brangesni tiesiog 6 branduoliu, nes amd tikrai nepavytu intelio kainos.

  5. Unamed parašė:

    greiciausiai AMD vel neparodys konkurencingos spartos inteliui

  6. Maariux parašė:

    Intel islose su HT technologija, kuri prie 4 fiziniu prideda 4 virtualius. 6 amd vs 4+4 intel rezultatas manyciau bus vistiek intel puseje. Po kiek laiko is intel stovyklos pasirodys 6+6 kur komentaru net nereikia…
    Noretusi rimtesnes konkurencijos.

  7. shift parašė:

    Maariux>>> sakyčiau gal ne 4+4, o 8×0,5. Kiekvienas fizinis branduolys dalinasi į du loginius. Prie tam tikrų užduočių HT yra geras prendimas.

  8. dizaika77 parašė:

    Dar nemazai teks palaukti tos rimtesnes konkurencijos, aisku ateis laikas, kai tranzistorines magistrales dydis atsirems i taska ir tada teks sukti galva kaip pereiti i kvantine ar kokia ten technologija (cia gali AMD ir pasivyt 🙂 ), bet siaip dabar AMD daro gan gera pazanga ir antrasalese bei ypac treciasalyse valstybese ji yra rimta konkurente pries Intel.

  9. nanoWorld parašė:

    AMD rimtesne konkurencija sukelti gali tik is esmes pakeitus architektura, ko iki ~2011 tikrai nebus. Jei kalbam apie high end\’a. Budget sprendimuose AMD ir dabar pakankamai konkurencingas.

    Del pakaitalo statyciau uz angli. Kvantika dar tolima svajone. Su ja susije nemazai problemu, o tai kad kvantinis kompiuteris lauztu pagrindinius siandieninius kriptigrafinius algoritmus nera paskutine. Nebent kvantinio kompiuterio veikla butu kaip nors fiziskai apribota iki tiek, kad to padaryti negaletu.

  10. Ambient parašė:

    Siuo metu AMD ir taip konkurencinga, palyginkit kainos ir kokybes santyki ir viskas aisku, kokios dar konkurencijos jums reikia? o overcklokinasi AMD procesoriai taip pat neblogai. Bet kokiu atveju renkuosi AMD.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.