Pasirodė naujos skaidrės, pranešančios apie „Polaris“ architektūrą (Atnaujinta)

Praėjusiais metais sužinojome, kad sekanti AMD vaizdo plokščių architektūra vadinsis „Polaris“, o šiemet „Videocardz“ tinklapis paviešino naujas skaidres, kuriuose trumpai pasakojama apie būsimus pagerinimus.

Naujosios AMD vaizdo plokštės su „Polaris“ nomenklatūra varžysis su „nVidia“ kuriamais grafikos adapteriais turėsiančiai „Pascal“ architektūrą. Abiejų stovyklų flagmanai neabejotinai turės HBM2 atminties posistemes bei demonstruos didelį spartos šuolį. Pagal dabartinę informaciją, AMD savo vaizdo plokštes ruošiasi pristatyti vasarą.

Paviešintose skaidrėse galime pamatyti, kad naujieji grafikos procesoriai bus perdaryti kone iš pagrindų, bent taip skelbia vienas iš paveikslėlių. AMD taip pat žada istoriškai didelį energetinio efektyvumo šuolį, o tai yra suprantama, nes buvo praleistas 20 nm techprocesas ir iš karto bus žengti du žingsniai į 14/16 nm litografijos erą. Pagal skaidres, AMD ir toliau naudos GCN, o tiksliau tai bus jau ketvirtoji GCN karta.

Atnaujinimas:

AMD paviešino trumpą video, kuriame trumpai pasakoja ko sulauksime iš sekančios kartos vaizdo plokščių.

3 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    AMD vėl negaili informacijos apie produktus, kurie bus išleisti tik už pusmečio, kad nebūtų dar viena buldozerio istorija 🙂

  2. SarzzeR parašė:

    Tai va, kad… jie visada pridaro tų skaidrių su spartos ir kitais prieaugiais, bet gaunasi, vis tiek, šnipštas. Telieka laukti kol pasirodys pačios plokštės. 🙂

  3. Katonas parašė:

    Šiaip tikrai įdomu, kad jau turi veikiančius prototipus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.