Paskelbtos pirmosios mobilių „Ryzen 7000“ serijos procesorių specifikacijos

„Red Gaming Tech“ pateikia savo turimą informaciją apie būsimus mobilius „Ryzen 7000“ serijos procesorius. Kaip visada tokius pranešimus rekomenduojame vertinti atsargiai, nes tai yra gandų lygmuo, o ne oficiali informacija.

AMD „Dragon Range“ serijos nešiojamieji kompiuteriai yra skirti žaidimų entuziastams, o tai iš esmės reiškia, kad sistemoje visada bus diskreti vaizdo plokštė. Du RDNA2 vykdomieji blokai nesuteiks pakankamai galios žaidimams, tačiau kartu su išorine grafika tai turėtų būti geras kompromisas.

Iš HX serijos reikėtų tikėtis keturių modelių. Flagmanas „Ryzen 9 7980HX“ turės 16 branduolių. Be to, 12 branduolių 7900HX taip pat būtų „Ryzen 9“ serijos dalis. Tuo tarpu 8 branduolių ir 6 branduolių 7800HX ir 7600HX procesoriai užimtų vidutinės klasės seriją. Visuose šiuose procesoriuose turėtų būti du RDNA2 vykdomieji vienetai. Branduolių boost dažnis turėtų svyruoti nuo 4,8 GHz iki 5,0 GHz, o gal net ir daugiau. Bazinis dažnis, priklausomai nuo TDP reitingo, turėtų 3,6 GHz – 4,0+ GHz

AMD „Phoenix“ vis dar remiasi „Zen 4“ branduolių architektūra, tačiau branduolių skaičius užsibaigs ties aštuoniais. Šioje serijoje pirmenybė bus teikiama mažesnėms energijos sąnaudoms ir pajėgesnei integruotai grafikai.

Oficialiai „Phoenix“ procesorių TDP siekia 35-45 W ir jie yra skirti ploniems ir lengviems žaidimų nešiojamiesiems kompiuteriams. Integruota RDNA3 architektūros grafika turės 6 kartus daugiau vykdomųjų vienetų nei „Dragon Range“, o jų skaičius sieks 12 vykdomųjų vienetų. Tai reiškia, kad galima tikėtis konfigūracijų su 1536 Stream procesoriais.

Taip pat teigiama, kad iGPU dažnis gali būti 2,6-3,0 GHz diapazone. Tai suteikia maksimalų teorinį 9,2 TFLOPs skaičiavimų našumą. Anksčiau pasklidę gandai „Phoenix“ grafiką priskyrė „NVIDIA GeForce RTX 3060 Max-Q“ grafikos lygiui su labai mažu TGP reitingu. Tokiu atveju šis iGPU būtų daugiau nei pajėgus žaidimuose, bet realiai reikėtų tikėtis maždaug RTX 3050 (Ti) spartos. Šioje serijoje tikimasi keturių modelių: „Ryzen 9 7980HS“, „Ryzen 9 7900HS“, „Ryzen 7 7800HS“ ir „Ryzen 5 7600HS“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.