Paskelbtos USB4 2.0 specifikacijos

Šią savaitę „USB Promoter Group“ paskelbė galutines USB4 2.0 versijos specifikacijas. Pagrindinis specifikacijos patobulinimas yra tas, kad ji padvigubina pralaidumą nuo 40 Gb/s iki 80 Gb/s. Naudojant PAM3 signalo kodavimą, 80 Gb/s greitį galima pasiekti per naujai apibrėžtus 80 Gb/s USB-C aktyvius kabelius arba esamus 40 Gb/s pasyvius kabelius. Tačiau techniniu požiūriu 80 Gb/s nėra didžiausias pralaidumas. Didelio našumo USB4 pagrindu veikiančiuose įrenginiuose ir kitais specifiniais atvejais asimetrinės jungtys gali siekti iki 120 Gb/s viena kryptimi ir 40 Gb/s kita kryptimi.

Pirmą kartą apie naująjį standartą USB grupė prabilo praėjusį mėnesį, atskleisdama atnaujintus duomenų perdavimo protokolus ir fizinius sluoksnius, kurie leidžia padidinti duomenų srauto pralaidumą ir technologiją, leidžiančią jį išmaniai panaudoti. Kadangi specifikacija yra visiškai nauja, vartotojai neturėtų tikėtis, kad USB4 2.0 produktai pasirodys iki 2023 m.

Įdomi nauja USB4 2.0 savybė – galimybė tuneliuoti USB 3.2 jungtis, viršijančias pradinį 20 Gb/s pralaidumą. Standartas taip pat suderinamas su PCIe 4 ir naujai sukurtu DisplayPort 2.1. Tikimasi, kad USB4 2.0 yra suderinamas su USB4 1.0, USB 2.0 ir „Thunderbolt 3“.

Taip pat neliko nepastebėta, kad USB4 2.0 pavadinimas nėra labai paprastas. Mažiau išmanantys naudotojai gali supainioti jį su 20 metų senumo USB 2.0 specifikacija, kurios maksimali sparta siekia vos 480 Mbps. Siekiant išspręsti šią problemą, USB4 2.0 logotipuose, kurie buvo paskelbti kartu su galutine specifikacija, pabrėžiamas duomenų srauto pralaidumo skaičius, o ne specifikacijos numeris.

Nė viename logotipe nėra užrašo „USB4 2.0“. Ant pakuotės logotipo rašoma „Sertifikuota USB 80 Gb/s“, o kituose logotipuose paprasčiausiai nurodoma 80 Gb/s, kartais kartu su galios rodikliais, pavyzdžiui, 240 W arba 60 W.

7 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    USB toks bardakas, kad nei norėdams tokio nesukurtum. Čia reikia kažkokių specialiųjų sugebėjimų, kad taip viską suvelti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.