Pastebėta RTX 3080 turi maksimalų 2,1 GHz dažnį

Pirmiausia buvo pastebėta, kad RTX 3000 serijos vaizdo plokštė buvo pridėta į naujausias tvarkykles. Naujos vaizdo plokštės įrenginio kodas yra 2206, taip žymimos naujos savo vardo dar neturinčios grafikos kortos. Šis naujas ID jau buvo patvirtintas „TechPowerUp“ duomenų bazėje ir priklauso RTX 3080.

Žinant kam priklauso ID, nesunku buvo rasti šią vaizdo plokštę ir testų bazėse. RTX 3080 buvo pastebėta „Userbenchmark“ tinklapyje. Prie specifikacijų matome, kad RTX 3080 turi 10 GB talpos 19 Gbps atmintį, tad viskas atitinka senesnius gandus. Maksimalus grafikos procesoriaus dažnis yra 2,1 GHz. Tai specialus limitas, kuris nereiškia, kad grafikos procesorius pasiekia tokį dažnį, nes panašų limitą turi ir „Turing“ vaizdo plokštės. Realus „Ampere“ grafikos procesorių dažnis dar nežinomas, bet jei limitas yra ties 2,1 GHz, tai įspūdingo prieaugio tikėtis neverta.

21 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kuo toliau tuo labiau kvepia, kad mus mažas upgradas koks buvo tarp pascal ir turing.

    • kernelis parašė:

      As manau, kad upgrade’as bus nemazas, panasiai, kaip Maxwell->Pascal. Skirtumas tik tas, kad si karta tam reikes kruvos pinigu 🙂

      • Strelok parašė:

        Bet ar nemanai, kad Nvidia jau kainų kelti nėra kur, ypač po visos coronos situacijos ir sumažėjusios perkamosios galios. Nu jeigu bus šuolis kaip nuo Maxwell->Pascal tada Nvidia sau vėl problema sukels, nes konkuruos pati su savimi. Ką mes matom su Turing.

        • kernelis parašė:

          Na, as manau, kad NVIDIA kainu tikrai nemazins nuo RTX lygio. Jei taip butu – likciau labai nustebes. Ar ji kainas didins? Galbut ne. Sunku pasakyti. As speciau, kad visgi didins psichologiskai prapushinamose ribose, kokia 10-15%, gal net 20% kai kuriem modeliam. Cia grynai mano spejimas. Tarkim as manau, kad RTX3060 high tier AIB modelis bus apie 600EUR pas mus. Tokia nuojauta ir tiek 😀 Jis bus palygintas su RTX2080Ti ir bus parodyta, kad RTRT pas j igeresnis, ir ziurekit ant kiek pigiau gaunat performance’a. Nu as siek tiek cinikas, tai gal del to taip manau. Taip pat manau, kad flagship Ampere be 1500EUR jus irgi nenusipirksit pas mus. Matysim, kaip bus is tikro.

          • Strelok parašė:

            O netutėtų būti RTX 3070ti, nes pas Maxwell 980ti kažkur gtx 1070ti pagal performance buvo, bent taip man konvertavo EVGA RMA kai vietoj 980ti gavau gtx 1070ti. Nu nebent lyginant tik RTRT performance ir tai nemanau, kad i ‘low end’ą’ Nvidia ray tracingą išvis kiš. Šeip kaip už gtx 1080ti 400 eur mokėjusiam ir taip atrodė, kad daug moku, tai už low end’ą 600 eur nvidia RTRT tikrai turi būti išreklamuotas kaip god-like feature, kad vėl taptų Nvidia best selling GPU, kuri buvo gtx 1060. 1500 eur manęs asmeniškai nestebintų, nes ir taip hight end 2080ti panšiai tiek kainuoja. Bet bendrai paėmus, back in my days už tiek pinigų galėjai top end gaming destop nusipirkti, o dabar tik gpu :_) Kas mane stebina, tai kad pas Nvidia labai kainos laikosi GPU, kas reiškia, kad Nvidia labai pasiūlą reguliuoja, lyginant su AMD, pas kuria daug didesnis kainų svyravimas GPU segmente.

            • kernelis parašė:

              Nedaug liko laukt – paziuresim, kaip ten bus 🙂 Apskritai as manau, kad Ampere bus gan ryjancios elektra, taciau greitos, ypac RTRT prasme crush’ins Turing’a. RTRT bus pagrindine marketingine kampanija, kaina bus Turing +0-20%. RDNA2 nieko pries Ampere nepadarys, galbut iki RTX3080 gales konkuruot, bet ne daugiau. Cia mano kristolinio rutulio output’as 😀

              As apskritai esu kiek pasipiktines desktop PC daliu kainom, ne tik konkreciai GPU. Cia jau ivertinus infliacija. Pavyzdziui, x570/z390 MB kainos yra kazkokia klounada: uz ~200EUR iseina vos basic motkes is esmes, net be normalaus NIC ar codec’o daznai. Tas CPU i9/R9 segmentas mainstream’e irgi bullshit’as kazkoks. Is esmes viskas pasisilinke per 1 tier’i pagal kaina vos keliu metu atvilgiu. Anyway 🙂

            • Stipena parašė:

              Už naują 1080Ti per pirmą išleidimo pusmetį mokėjai 400€? Netikiu.

              • Strelok parašė:

                Ne nauja buvo, iš draugų minerių buvo, kurie per vėlai pradėjo.

                • Stipena parašė:

                  Nu tai nesiskaito, o tai visur gali primesti, kad visko kainos per didelės, nes naudotas daiktas pigiau.

                • Strelok parašė:

                  Koks skirtumas naujas ar ne, jeigu garantija yra? Čia tau ne kokį namą pirkti. Elektronika arba veikia arba ne.

                • Stipena parašė:

                  Visi negali pirkti vien tik naudotų masiškai, kad rinkoje atsirastų naudotų kažkas turi pirkti naujas. Juo labiau naudotas, tarkim pirmą išleidimo mėnesį gauti nėra šansų. Bandai primesti iškirtinius atvejus tokius kaip mining, nors visi puikiai suprantam kad dabar tas variantas jau nebepaeis ir naudotų GPU rinkos su RTX30xx nieks neužpildys. Kitas dalykas, jei visi pradės naudotas pirkt, tai tų naudotų kaina dėl paklausos susilygins su naujų kainomis.
                  Anyway, man net nepirkusiam naudotos už pigiau, low-end ir už 300€ perdaug ir nesvarbu kokių ten features prikišta.

                • Strelok parašė:

                  Taip su Turing tokių gerų deal’ų kaip su Pascal nebebus, nes pirks tik tikslinė auditorija. Vieninteliai pavieniai deal’ai naudotų segmente būna pora mėnesių po naujų gpu išleidimo, bet ir tai dažniausiai tik vietinėse rinkose, o Lietuva tokia maža, kad to beveik nejausti. O dėl vaizdo plokščių pirkimo, tai gtx 1080ti yra mano tikriausiai pirma ir paskutinė ‘hight end’ GPU. Nes poros tūkstančių mokėti nesiruošiu.

  2. Jordan parašė:

    Kad kaip tik daug kas tikėjosi clock regress dėl didelio kiekio cu. Tai jei 2ghz pasieks turėtų būti nemažas šuolis kaip jau minėjo kernelis.

  3. BC00 parašė:

    Upgrade’as bus kaip į Fermi. Bus galim omletą kepti 😀

  4. Povilas parašė:

    O ko cia taip pergyvent del elektros, buvo tikrai ziauru kortu tiek amd tiek nvidia, raju ir karstu, bet niekas nenumire, ir manau kad nera tokios taisykles kad naujesne gpu turi buti taupesne, yra ir kitu aspektu kaip karstis, garsas, sparta, jei viskas derinasi tarpusavy tai labai grazu. Techas tobuleja bet atsiranda ir nauju features kuriems reikia elektros. Ka ten beisspausi is kortos su 100 tdp pvz….

    • kernelis parašė:

      Na zinai, yra skirtumas tarp nebuvimo taupesne, ir tarp padidejimo nuo ~250 iki ~400W, jeigu gandai pasitvirtins 😀 Is kitos puses, ten turbut bus tik pas top modelius, tai juos perkantys ar taip ar taip nieko neskaiciuoja. Mid endiniai veikiausiai bus proto ribose.

    • EgidijusL parašė:

      Kai GPU korta pasvyų namą perkaitina (daugiau energijos naudoja, nei jam reik sušildyti), tai kur čia techninis progresas? 🙂

      • Nukainotas parašė:

        Atsiras sprendimai GPU jungimo prie namo šildymo sistemos. Kad šiluma nenueitų veltui.

        Prieš eidamas į dušą pageimini valandėlę – ir prašau, nebereikia dujomis šildyti vandens 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.