Pastebėtas 24 branduolių „Raptor Lake“ procesorius su „ARC A770“ vaizdo plokšte

„UserBenchmark“ duomenų bazėje pastebėtas dar vienas neišleistas procesorius, kartu su „Intel“ „ARC A770“ vaizdo plokšte. Jau seniai žinome, kad „Raptor Lake“ serijoje bus padidintas branduolių skaičius iki 24 branduolių (8 didieji ir 16 mažųjų branduolių). Įraše taip pat matome „ARC A770“ su šia nauja platforma, nors buvo galima tikėtis, kad ši staliniams kompiuteriams skirta vaizdo plokštė šiuo metu jau bus išleista.

Įdomu tai, kad sistema veikia su 32 GB DDR5-4800 atminties, nors tikimasi, kad „Raptor Lake“ išleidimo metu palaikys spartesnius atminties modulius. „ARC A770“ grafika atrodo labai silpnai, o tai galima paaiškinti tuo, kad vaizdo plokštė disponuoja tik 1 GB atminties.

Kalbant apie patį procesorių, šio inžinerinio pavyzdžio bazinis taktinis dažnis yra 2,4 GHz, o turbo dažnis – 4,6 GHz, t. y. abu šie dažniai yra gerokai mažesni nei manyta anksčiau. Tai galima paaiškinti tuo, kad tai tik inžinerinis pavyzdys, o galutiniai dažniai bus kur kas aukštesni ir turėtų suktis apie 5,5 GHz ribą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.