Pastebėtas AMD APU procesorius, turintis nematyto didumo grafiką

„SisoftSandra“ duomenų bazėje pasirodė labai įdomus įrašas, kuriame pirmą kartą išvydome didžiulį AMD APU procesorių. Šio procesoriaus grafikos posistemė nematyto didumo – sudaryta net iš 28 vykdomųjų blokų. Kitaip sakant, ji savyje turės net 1792 Stream procesorius. Palyginimui, AMD „Radeon RX 560“ vaizdo plokštė jų turi 1024.

Toks APU procesorius turės „Fenhuang“ kodinį pavadinimą ir bus skirtas staliniams kompiuteriams. Kol kas nežinome, kiek branduolių turi procesorius, bet nenustebtume išvydę ir aštuonis. Nuotraukoje matome, kad procesoriaus bazinis dažnis yra 2.4 GHz, kai Turbo – 3 GHz. Įdomu, kad procesorius disponuoja 16 kB spartinančiąją atmintimi ir 2 GB atmintimi. Galimas daiktas, kad tai HBM2 atmintis. Manoma, kad dabar žvelgiame į inžinerinį APU pavyzdį. Kada šis procesorius atsiras rinkoje, neturime žalio supratimo.

9 Komentarai

  1. EscO parašė:

    red team taip nešneka :…rinkoje, neturime žalio supratimo….

  2. Nukainotas parašė:

    Gal ne visai į temą, bet kas nutiko DX12 pažadams, jog bus galimybė sujungti keletą skirtingų GPU bendram darbui? Atsimenu, tada jau įsivaizdavau, kad nusipirkus naują grafikos plokštę, ji būtų dedama šalia senos ir tuomet abi dirbtų išvien.

  3. kernel_panikuoja parašė:

    As gal jau pasenau, bet nelabai matau tokio produkto prasmes Desktop’e is tikro. Tiem, kam nereikia GPU, tai ir nereikia GPU, uztektu video controllerio ir tiek. Tie, kas zaidzia ar dar ka daro, vistiek pirks diskretine. Tie, kas nori kuo pigiau zaidimu PC, pirks naudota GPU ar visa PC. Lieka ta dalis, kuri ima APU, nes nori kuo pigesnes naujos sistemos, su kuria galima kazkiek zaisti, bet kad investavus vos kelias desimtis doleriu/euru daugiau i sistema su dGPU, 3D nasumas padidedu zenkliai.

    Na nebent jis bus tikrai salygiskai pigus.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Viskas ir priklausys nuo kainos. Šiaip netikiu, kad bus labai geras kainos/spartos santykis.

    • neblogai parašė:

      Na tai ir neturi būti skirta staliniams kompiuteriams. Nešiojami kompiuteriai juk yra dar didesnė rinka, kuri mėgsta integruotus, mažiau vietos užimančius sprendimus; ir taip pat- tai rinka kurioje AMD kol kas beveik nieko neparduoda. Šis APU kaip tik ir atrodo tinkamas į ‘Ryzen Gaming’ kategoriją, kuri neseniai paviešintoje AMD skaidrėje yra ‘Nešiojamų’ skiltyje, su išleidimo laiku II-ame 2018-ių ketvirtyje.

    • Minde parašė:

      o as matau. Jei uztenka pazaisti esport’a ir pvz nori AMD procesoriaus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.