Pastebėtas mobilus „Alder Lake-P“ procesorius su 14 branduolių

„Intel“ planuoja „Alder Lake“ procesorius naudoti tiek stalinių, tiek nešiojamų kompiuterių segmente. Staliniams kompiuteriams bus skirti „Alder Lake-S“, o nešiojami kompiuteriai gaus „Alder Lake-P“ procesorius. Šie procesoriai turėtų būti išgaunami iš to pačio silicio, kuriame yra 8 dideli ir 8 maži branduoliai. Dėl to „Alder Lake“ procesoriai turės daug įvairių konfigūracijų.

„Geekbench“ duomenų bazėje pastebėtas 14 branduolių „Alder Lake-P“ procesorius bus mobilaus segmento flagmanas. Šis procesorius turi 6 galingus branduolius, kurie palaiko „Hyper Threading“ technologiją, ir 8 silpnus „Atom“ lygio branduolius be HT. Bendras procesoriaus gijų kiekis yra 20. Iš įrašo matome, kad procesoriaus maksimalus dažnis 4,7 GHz, bet bazinis dažnis yra neaiškus. Reikia paminėti, kad testo metu vidutinis procesoriaus dažnis siekė 4,27 GHz.

Pagal dabar esamą informaciją, „Intel“ neplanuoja mobiliems procesoriams duoti daugiau nei 6 galingų branduolių, tad 8 galingus ir 8 „Atom“ branduolius bus galima gauti tik stalinių kompiuterių segmente. Visas „Alder Lake“ konfigūracijas galite pamatyti lentelėje. „Alder Lake“ procesoriai bus išleidžiami 2021 metų antroje pusėje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.