Pastebėti „Zen 2“ architektūros APU procesoriai

Galime būti tikri, kad AMD dirba prie „Zen 2“ architektūros APU procesorių, kurių kodinis pavadinimas yra „Renoir“. Kol kas AMD šių procesorių nedetalizuoja, bet internete pasklido sąrašas su būsimais „Ryzen 4000“ APU procesoriais. Naujieji procesoriai pasižymės ne tik nauja branduolių architektūra, grafika turi būti atnaujinta nuo „Vega“ iki „Navi“.

Naujiems APU procesoriams reikės naujo lizdo nešiojamuose kompiuteriuose, staliniuose kompiuteriuose procesoriai veiks esamose AM4 pagrindinėse plokštėse. Kadangi nešiojamiems kompiuteriams reikės naujo FP6 lizdo, tai su juo gausime ir kur kas didesnį jungčių pasirinkimą.

https://twitter.com/KOMACHI_ENSAKA/status/1184496835378810880

Pateiktas „Ryzen“ APU procesorių sąrašas palieka daug nežinomųjų. Vis dar nežinome, kiek branduolių gaus procesoriai. Kai kurie mano, kad matomas skaitmuo prie „B“ raidės reiškia branduolių kiekį. Pvz., B12 reikštų 12 branduolių, o B10 – 10 branduolių ir t.t. Būtų keista, jei AMD nešiojamuose kompiuteriuose naudotų du branduolių lustus norėdama pasiekti 12 branduolių, nes čia energetinis efektyvumas yra svarbiausias. Jei tokia branduolių skaičiavimo logika pasitvirtintų, tai AMD taip pat pasiūlytų ir dešimties branduolių procesorius, o tokios konfigūracijos procesorių dar nesame matę.

Palyginimui, „Intel“ galingiausias procesorius nešiojamiems kompiuteriams turi 8 branduolius, tad AMD pasiūlius 12 branduolių pranašumas būtų jų pusėje daugiagijose užduotyse.

AMD nėra pateikę datos, kada sulauksime „Zen 2“ APU procesorių.

1 Komentaras

  1. neblogai parašė:

    Beveik patvirtinta (Linux tvarkyklės), kad Renoir bus su Vega, ne su Navi. Branduolių skaičius taip pat logiškiausia būtų 4, nes tokiu APU galima atakuoti daugiausiai rinkos. Dėl B12 Ryzen 9, B10 R7, B8 R5 sunku pasakyti ką tai gali reikšti. Galbūt Vega CU skaičių, nes pvz APISAK sakė girdėjęs, kad Renoir turės keliais CU daugiau nei RR/Picasso. Aišku, tai turėtų reikšti ir LPDDR4X atmintį keturiais kanalais, su ~60GB/s pralaidumu, kaip pas Ice Lake. Nes jei ne- tai dėti daug CU nelabai matau prasmės, nes jau tie patys 12nm 11CU yra ribojami DDR4 atminties pralaidumo, o su didesniais dažniais (nes ant 7nm), bus tik blogiau.
    Būtų puiku, jei AMD išleistų ne tik 4 branduolių Renoir, bet ir dar vieną monilitinį 8 branduolių lustą mobiliems. Bet apie galingą mobilų APU kol kas nieko nebuvo girdėti- tik apie biudžetinį Dali, kuris turėtų būti Raven2 (2/4, 14nm) atnaujinimas ant 12nm.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.