Pateikiamos galimos būsimų „GeForce“ vaizdo plokščių kainos, išleidimo datos

Apie sekančios kartos „nVidia“ vaizdo plokštes visi nori sužinoti kuo daugiau, bet iki šiol dar net nežinome tikslių produktų pavadinimų, o išleidimas turi įvykti jau rugpjūčio pabaigoje. „WCCFTech“ sako, kad net dabar „nVidia“ savo partneriams neatskleidė kokia tai bus serija, 11 ar 20. Tuo pačiu svarstomi ir dar įmantresni vardinimo variantai, kaip kad 5 gale. Jei tai įvyktų, galėtume pamatyti tokias vaizdo plokštes kaip GTX 1175, o ne tik GTX 1170 (GTX 2070/2075).

Tuo pačiu atskleidžiamos ir tam tikros kainų gairės, kurios nenudžiugins. 120 W TDP turinčios naujos vaizdo plokštės turėtų kainuoti 499 USD, tai yra beveik dvigubai daugiau nei rekomenduojama GTX 1060 kaina. 150 W TDP reitingo vaizdo plokščių rekomenduojama kaina – 599 USD, o 180 W TDP vaizdo plokštės bus įvertintos 699-749 USD. Teigiama, kad tokias kainas „nVidia“ perdavė savo partneriams. Tuo pačiu turėtume sulaukti 100 USD mažėjančios GTX 1080 Ti kainos, o GTX 1080 kaina turėtų mažėti 50 USD.

  • 120W NVIDIA next-gen GPU kaina apie $499
  • 150W NVIDIA next-gen GPU kaina apie $599
  • 180W NVIDIA next-gen GPU kaina apie $699-749

 

  • GeForce GTX 1080 Ti kaina kris $100
  • GeForce GTX 1080 kaina kris $50

 

Tie patys „WCCFTech“ praneša, kad būsimos vaizdo plokštės turės 8 GB VRAM, bet 180 W TDP modelis 11 GB. Tai sufleruotų, kad bus naudojamas 352 bit atminties kontroleris, kaip kad turi GTX 1080 Ti. Tokia informacija skamba labai keistai.

Numatomas sekančios kartos vaizdo plokščių išleidimo planas:

  • NVIDIA next-gen 120W GPU rugsėjo gale
  • NVIDIA next-gen 150W GPU antrą rugsėjo savaitę
  • NVIDIA next-gen 180W GPU pirmą rugsėjo savaitę

13 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Man situacija vis labiau panašėja į tai, jog kainos specialiai nėra mažinamos, o Nvidia su AMD sukirto rankomis jas išlaikyti tokiame lygyje. Pasiūla tikrai yra didelė o paklausa spėju visai maža – kainos nemažėja abiejose stovyklose. Jei išleidimas jau už mėnesio kainos turėtų drastiškai lėkti žemėn, tačiau jos to nedaro. Iš principo tai akivaizdu į tai, kas ir straipsnyje parašyta, jog jos nenuleidžiamos specialiai. Tačiau kai abi konkuruojančios kompanijos to nedaro tai jau kvepia akivaizdžiu karteliu. Už 1180 700 ir daugiau evro bus skaudoka aišku, bet visviena reks jamt, jei žmona kiaulės pirma nesudaužys 🙂

    • IFeelYou parašė:

      Sunku pasakyt kaip čia yra. nVidiai tai nelabai matau dėl ko reikėtų mažinti tas kainas, jokios rimtesnės konkurencijos rinkoje beveik nėra, mineriai plokštes kaip pirko taip ir perka, nes tie kurie domisi kriptovaliutom – žino kad ant rudens ir žiemos jos visada pakyla.
      Jeigu nVidia ženkliai nužemintų senų plokščių kainas – dauguma jas ir susipirktų, ir ta nauja karta nebūtų niekam įdomi.
      O ir kada ta nauja karta išeina ir kokie jos pajėgumai yra tik spėlionės. Realiai niekas nieko dar tiksliai nežino.

      Nesuprantu apskritai kodėl čia toks šaršalas dėl tų naujų plokščių, laukia visi kaip išganymo kažkokio. Ant 1080p 60FPS ir taip viskas kas 1060+ išveža, o ant 1440p 144FPS neišveš ir nauja karta.

    • Minde parašė:

      tai ir anksciau daznai taip budavo, ne atpigdavo bet tiesiog dingdavo is pardavimu. Klausimas, kur realizuodavo neisparduotus likucius?

    • kernel_panikuoja parašė:

      Mano supratimas tai mazdaug toks: yra nemazas 10 serijos kiekis. NVIDIA neturi rimtos konkurencijos. Jai visiskai nera prasmes mazint kainu. Maksimalus pelnas bus, jeigu padidins naujos kartos kainas tam, kad sena karta pirktu +- tom paciom kainom ar su nedideliu drop’u. O kai isparduos sena karta, naujos kartos arba is viso nepigins, arba papigins nezymiai, nes visi psichologiskai bus priprate, kad nauja karta brangi. As speju, kad kai po pusmecio viskas susinormalizuos, kiekvieno segmento naujos kartos kortos MSRP bus ant kokia 30-150USD (palei modeli) didesne, nei kad senos kartos MSRP. Ir kad visiem supistu smegenis, dar prigalvos kokiu nors nauju kodu, kad issivartytu „bet juk cia ne 1060, cia 1165 – tai ir brangiau“.

      Zodziu perf padidins 30-40%, o kainas 20-30%, kad tipo vistiek padidejo price/perf ko jus norit bus 🙂 Anyway, matysime…

      • Minde parašė:

        gudriai cia tu, bet manau panasiai ir bus 🙂

      • mafo parašė:

        Konkurencija egzistuoja – nesutinku su tavimi – ji egzistuoja iki GTX1080 – vega 64, aukščiau beabejo ne. Viskas remiasi į price/perfomence skaičiavimą t.y. kainų segmente 580 žemiau 1060; vega 56 žemiau GTX 1070 ir vega 64 žemiau 1080. Tada viskas dėliojasi į savo vietas. Finansai netraukia iki 1060 perki 580, nedatempia iki 1070 imi vega 56 ir pan. Bent tokia logika. Greičiausios kortos turėtojas lieka nvidia o casual youseris renkasi, bet kokiu atveju, žemesnį kainų segmentą o ten jau ir konkurencija, pigūs freesink sprendimai ir pan. Bet tas mining boomas viską buvo išmaišęs stačiai (nors rx580 jau stojasi į savo vėžes). Tačiau atskleidė, kad rinka pasiruošusi mokėti ir daugiau. Taigi tavo supratimas manau tik iš dalies teisingas. Dėl strategijos sukelti kainas tą patį ir aš galvoju, tik esu įsitikinęs, kad be susitarimų su AMD to pasiekti nepavyktų. Jei AMD kaltų MSRP arba žemiau, čia ir dabar, NVIDIA nebeparduotų nei vienos plokštės ir niekur nedingtų, tektų mažinti kainas tiek senosios kartos tiek ateinančios. Taigi visas tas kainų paradas dirbtinas iki negaliu nes abi pusės sutaria, kad konkuruoti reikia, bet kam tą daryti ties 200 evro riba jei gali kautis ties 400 – KARTELIS.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Pasiziurek i Vega kainas – dabar ju price/perf zaidimuose yra sudas. Jeigu jos stebuklingai griztu i MSRP/sub-MSRP, tada situacija butu kita, bet net ir tokiu atveju AMD neturetu vienareiksmio pranasumo pagal kaina – butu truputi daugiau spartos uz gerokai daugiau vatu. Apie Vega net nera prasmes sneket.

          RX580 yra vienintele daugiau maziau konkuruojanti pagal kaina korta, nu ir low end’as sakykim. Ir nemanau, kad cia yra susitarimas. Vega net negali buti atpiginta zemiau MSRP del HBM, nebent parduot i nuostoli. Atitinkamai NVIDIA gali daryt ka nori high end’e.

          • mafo parašė:

            Na jau bičiuli, nei tu žinai realių jų savikainų nei realių pelno maržų, nei kiek jiems kainuoja HBM 😉 Kas liečia „dabar“ tai aš ir įvardiju jog yra nenormali situacija, except RX580 (ir tai ne mūsuose), kuri pradeda lysti po 1060, ten kur jam ir turėtų būti vieta. Vegos dėl tos pačios priežasties brangesnės ir taip pat kalbėti apie price/perfomence deja netenka. O dėl susitarimų tai tu visiškai manau neteisus – jiems net susiskambėti nereikia, kad suprasti jog kainas mažinti yra visiškai netikslinga. Taigi jei būtu noras konkuruoti ir auginti pardavimus kainos kristų daug sparčiau nei, kad jos leidžiasi dabar. Vadinasi pardavimai tenkina, maržos super. Tiesiog atsisėdo paskaičiavo kur atsidurs sumažinę kainas ir kokį pelną gaus pardavinėdami daugiau, bet pigiau, ir kokį gauna dabar, ir abiem kompanijoms aišku – kainas leisti nėra prasmės. Jei būtum susidūręs su pardavimais žinotum, kad konkuravimas kaina veda pelną į dugną, kadangi konkurentas nemiega ir daro iš paskos tą patį, tol kol atsitrenkia į savikainas (tai neišvengiama spiralė). Aš būčiau neteisus tik tuo atveju – jei pasirodytu jog VGA ir toliau perkamos gan aktyviai ir tik tai laiko kainas taip aukštai. Va tada ir tik tada mano samprotavimai yra niekiniai. Na bet visi tik skalambija kaip traukiasi pardavimai… bus duomenys ateitį, bus įdomu pažiūrėti kaip iš tikro šiame ketvirtyje viskas dėliojosi.

            • kernel_panikuoja parašė:

              Galimus savikainu ir kt. ekonominius VEGA niuansus analizavo Gamers Nexus ir dar keli saltiniai internete. Jei vadovaujames „100% tikslaus zinojimo“ logika, tada nera prasmes is vis diskutuoti, nes to nezino niekas is „eiliniu“. Tu irgi nezinai.

              Savikainas, BOM’us galima dar kazkiek pagristi HBM kainom, PCB kainom, GPU kainom ir pan., kurios bent apytiksliai zinomos pagal pirkimo kieki. Visokiu „susitarimu“ pagristi is vis niekuo negalima, nes tai totali prielaida ir samokslo teorija.

              Galutines kainas didziausia dalimi apsprendzia grandis nuo ploksciu gamintoju iki mazmenininku. AMD ir NVIDIA reguliuoja tik paciu GPU kainas. Jeigu ir yra kazkoks susitarimas, tai pirmiausiai tarp AIB ir galbut tarp AIB ir tarp AMD ir NVIDIA, bet siuo metu tam nera irodymu.

              Is esmes man tos samokslo teorijos neidomios. As ka norejau pasakyti, kad pagal galutine faktine kaina ir sparta zaidimuose NVIDIA siai dienai neturi konkurencijos ant 1070+ gaminiu is eilinio pirkejo perspektyvos, nes VEGA vis dar neadekvaciai brangios. Ir taip buvo beveik visa laika. Tai jeigu ir yra tas susitarimas, tai turiu pasakyti jis yra pakankamai sudinas AMD’ui gamer rinkoje, nes dabar absoliuti dauguma zaideju pirks gf 80/80ti vietoje vega 56/64 uz ta pacia kaina.

              • mafo parašė:

                Nexus analizuoja stock prisus t.y lentynos kainas, kiek moka AMD jis neturi žalio supratimo 😉

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Siaip jie skaiciavo BOM’a is turimos info apie komponentu kainas, o ne stock price. Bet tu komponentu kainu tiksliai nezino niekas, isskyrus konkreciu pardavimo sutarciu salis, todel tai buvo tik apytikslus ivertinimas.

    • adex parašė:

      nesuprantu kam cia persistengti su tais samokslo teoriju kliedesiais. nvidia plokstes 20 usd brangesnes nei rekomenduojama. prisipirko didmenininkai brangiu kortu galvodami jog kasimo manija truks amzinai ir dabar nenori nuostoliu aptureti. tie kur sake kad gamybos apimciu nedidina del kaseju (nvidia cia tokie), vel ten su savo partneriu uzkistais sandeliais kukuoja. galetu kirpti kainas bet kas tada pirks naujas plokstes prisipirke senu geromis kainomis, is amd kainu konkurencijos kadangi nera, tai sedi ir ziuri kaip cia bus, jiems ir patiems tas idomu. ispirks ispirks ne tai ne. bet matomai kazkas perka, nes staigiu isvadu daryti neskuba

  2. neblogai parašė:

    Tikrai keistos ‘informacijos’ prirašė WCCF. Sunku patikėti, kad 12nm, ir dar su tokia plačia atminties magistrale, gali būti tokie taupūs, ar juo labiau- kad čia iškart bus dideli 7nm lustai. Taipogi, 256-bit midrange, bei 352bit performance segmentas? Būtų ‘įtikininama’ jei turėtume likti su GDDR5(X), bet nereikalinga jei yra GDDR6.
    Man šitas jų straipsnis panašesnis į: gavo gandą apie numatomas kainas, bet visa kita- sukurpė ant juoko vien tam, kad parašyti ‘platesnį’ straipsnį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.