Pateikiamos RDNA 3 grafikos procesorių specifikacijos

„Angstronomics“ pateikia naujas RDNA 3 grafikos procesorių specifikacijas. Kaip visada, rekomenduojama gandus vertinti atsargiai, tad žiūrim kas naujo.

Pirmas pasikeitimas susijęs su „Infinity Cache“ atmintimi. „Infinity Cache“ dydis buvo dalis neseniai vykusių diskusijų, kuriose buvo minimas 192 MB ar net didesnis atminties kiekis. Atrodo, kad „Navi 31“ „Infinity Cache“ dydis iš tikrųjų yra mažesnis, nei tikėtasi, pranešama, kad jis yra 96 MB vienos čipelės konfigūracijoje.

Teigiama, kad AMD pagamino 1hi (3D čipelė) variantą su dvigubai didesne talpa, tačiau spartos privalumai nebuvo pakankamai geri. Dėl šios priežasties pranešama, kad pagrindinis „Navi 31 modelis tik turi 96 MB „Infinity Cache“, o apkarpytas variantas – 80 MB.

Taip pat atnaujinta „Navi 32“ specifikacijos. Vietoj 32 darbo grupių procesorių šiame luste esą jų yra tik 30. Tai reiškia, kad visas silicis turės iki 7680 stream procesorių, o ne 8192, kaip teigta anksčiau.

Apie atminties magistralės specifikacijų pakeitimus nepranešama, o „Infinity Cache“ dydis bus 64 MB, arba sieks iki 128 MB, jei bus naudojama 3D atmintis. Tačiau pastarojo varianto galėjo būti atsisakyta dėl kainos.

„Angstronomics“ teigia, kad „Navi 31“ GCD ir MCD lustų dydžiai yra kitokie nei manyta iki šiol: Atitinkamai 308 mm² ir 37,5 mm². Tai mažesnis GCD dydis nei anksčiau skelbtas 370 mm². Viso „Navi 31“ paketo plotas su keturiais MCD būtų maždaug 533 mm².

„Navi 32“, kuris turi identiškus MCD kaip ir „Navi 31“, bet mažesnį GCD lustą, turėtų 350 mm² ploto pilną paketą (su 200 mm² GCD). Iki šiol buvo galvota, kad visas paketas bus 440 mm². „Navi 33“ lustas irgi turėtų būti gerokai mažesnis ir plotas siektų vos 203 mm², nors iki šiol galvota apie 400 mm² N33 lustą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.