Pateikta „Core i7-8700K“ ir „Core i5-8600K“ apžvalga

Sulaukėme dar vienos naujų „Coffee Lake“ procesorių apžvalgos, kuri pasirodė anksčiau nei turėtų. Bent jau pagal „Intel“ taisykles. Ir vėl šaltinis iš Kinijos, bet dabar bandomas ne tik „Core i7-8700K“, bet ir „Core i5-8600K“ procesorius.

Parodyti rezultatai neišvers jūsų iš krėslo, bet viskas atrodo visai neblogai. Kiek sunerimti nebent verčia tai, kad „Core i7-8700K“ temperatūra procesoriui veikiant gamykliniais dažniais yra 10 laipsnių aukštesnė už pirmtako „Core i7-7700K“.

Rise of the Tomb Raider (4K)

Ghost Recon Wildlands (4K)

The Division (4K)

Ashes of the Singularity (4K)

Temperatūra

  

Energijos sąnaudos: stipriai apkrautas procesorius, žaidimo metu, ramybė

67 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    10 laipsnių aukštesnė už pirmtako „Core i7-7700K
    Oj kaip neprašoviau nusipirkes 7700K

    • IFeelYou parašė:

      Neprašovei kad nusipirkai žymiai silpnesnį 4 branduolių CPU vietoje 6 branduolių, kuris žymiai labiau future-proof ir lenkia 7700k ne tik benchmarkuose bet ir geimuose?
      Ta prasme čia save guodi ar kaip? Koks skirtumas ta temperatūra, užoverclockinsi 0,1 Ghz daugiau?
      Ir nei ta temperatūra didesnė, nei ką. Lyginami visiškai skirtingų taktinių dažnių CPU. Boostai 7700k yra 4.2-4.5 Ghz, o 8700k 4.3-4.7 Ghz, tai nelabai suprantu kokia logika lyginti? Nebent tik tiek kad čia stock. Overclockink 7700k iki 4.7 Ghz ir tada lygink temperatūrą.
      Žodžiu išvada kad prašovei ne žiauriai, o itin žiauriai 🙂

      • ZeroFM parašė:

        Eik su tuo future-proof , apie Buldozer ta pati pezėjo . Kaip ir 5960x single core ant benchmark atrodo geras bet gauna geimuose nuo i5 ar i7 su K .
        12c daugiau kas gi čia … O vat ir toks kad pas mane 60c cpu nemates .
        Daugiau core tai ir labiau kaista , daugiau w siurbia .

        • IFeelYou parašė:

          5960X single core tikrai nėra geras, o itin blogas, nes 5960X bazinis dažnis yra 3.0 Ghz, o boost’as žemas. Padarius OC dažnis-prie-dažnio labai abejoju kad jis gautų nuo kokio 7700k 🙂 Yra dalis žaidimų jau senai, kur 8 branduolių CPU laisvai lenkia 7700k net mažesniais dažniais. Google it. O ir šiaip 5960X tikrai ne žaidimams skirtas. Mes dabar lyginam 8700k vs 7700k. 7700k gauna sausai visur nuo jo, net žaidimuose.
          Be to CPU ne vien žaidimams man rodos skirtas, ar pas tave automatiškai su kompo paleidimu pasileidžia ir žaidimas? Ta prasme fone stream, skaičiavimų, blue-ray filmo negali būt?
          Wattų siurbimas ir temperatūros neturi nieko bendro, o kad 6 core vs 4 core ima 20 Watt daugiau elektros tai čia jokios bėdos nematau. 1/3 ledų porcijos per mėnesį geriausiu atveju. nebent ledus is LIDL pirksi. Tada bus 2/3 porcijos.
          Kad kažką reiškia 60C* vs. 70C* yra tavo mintyse susikurtos pasakos, CPU nuo 70C* joks throtlinimas neprasideda, čia ne GPU. Tai yra visiškai tas pats. Tiesiog gal gražiau žiūrėt į tuos skaičiukus. Bet dėl to prarast +2 cores ir aukštesnius taktinius dažnius…

          • ZeroFM parašė:

            Būtent kad dalis game mėgsta daugiau core bet absoliuti dauguma geriausiai sukasi su 4 cores .
            Gauna sausai juokingai skamba kai buvo testuota žaidimai kurie yra gerai optimizuoti ant daug branduoliu .
            Pas mane viskas absoliučiai išjungiama nes koks tolkas pirkt kone brangiausia gpu ir kad jo resursus naudotu pašalinė programa .
            Dėl watu siurbimo tai kaip su tokia patirtimi gali tokia nesamone leptelt … Palygink 1060 vs 480 msi , asus variantus tarpusavi pamatysi kad 1060 ne tik mažesnis noise bet ir temp .
            Išeis hardware unboxed video 7700K vs 8700K

            • koloniukas parašė:

              Dėl games ir single core perlenkė lazdą, niekur jis sausai negauna. Kur core skaičius ne toks svarbus, 8700K laimi 1 fps prieš 7700k 🙂 Bet tai vėl, temp negalima lyginti, o va 4.5 vs 4.7 jau galima? 🙂 Tai, kad būtų sąžininga ir 7700k reiktų pasukti iki 4.7Ghz.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Ne tame esme. 8700K yra ne letesnis 1-4 thread’uose, tuo tarpu greitesnis multithread’e. Uz 7700K kaina gauni ta pati 7700K tik papildomai + 2 branduolius. Nesuprantu, apie ka cia is vis dar diskutuot galima, kuris CPU turi geresni value.

                Matosi vienam kitam cia psichologiskai sunku priimti, kad 4C/8T tuoj taps atgyvena 😀

              • IFeelYou parašė:

                Vienam žaidime 1FPS, kitam 4 FPS, dar kitam 20 FPS. Koks skirtumas. Esmė kad gauna visur. Taip kad kaip kernel ir sakė, čia tiesiog sunku psichologiškai priimt kad sukūrė aiškiai geresnį CPU, kuris bus idealus ne tik žaidimams, bet dar ir neblogam multithreadui.
                Tokios temperatūros kokios yra dabar – visiškai darbinės, ir jokios įtakos nedarančios nei vienam CPU.
                Pripažinkit pagaliau – ižžagino jus žiauriai su tuo 8700k 🙂 ZeroFM tai tikrai nusiųsiu drėgnų servetėlių 😀

                • newdiamond parašė:

                  niekas cia nieko neishzagino. 6700k turesiu ilgai ir nuobodziai.greiciau gpu dar pasikeisiu nei cpu. o veliau dar dvi karyos cpu bus. o tada ir oaziuresim kaip ten bus tais geimais.perlenki lazda kaip daznai

                • IFeelYou parašė:

                  Neperlenkiu, tiesa yra tiesa. Tiesiog kai kam per daug sunku tai priimti psichologiškai ir tiek. +2 branduoliai, daugiau cache, geresnis atminties palaikymas, aukštesni taktiniai dažniai už tą pačią kainą. Na ir 12% geresnis integruotas GPU jeigu kam tai aktualu 🙂
                  O žaidimam tai ir 6700k nereikia, pilnai ir 2600k užtektų. Ne apie tai kalba. Ne visi Pasaulyje vien žaidimus žaidžia.

            • IFeelYou parašė:

              O prie ko čia dabar 1060 vs 480 kai mes kalbam apie 8700k vs 7700k? 😀 Kuo čia GPU dėti? GPU dėl aukštų temperatūrų pradeda throttlinti (arba mažindami boost’ą, arba taktinį dažnį), o CPU 70C* temperatūra yra juokinga. Tai elementari darbinė temperatūra, prie kurios joks CPU nei throttlina nei jam kažkas nuo to blogiau. Ar tu nori pasakyt kad 7700k veikdamas ant 60C* pas tave suryja mažiau wattų nei veikdamas ant 70C*?

              • ZeroFM parašė:

                Wattų siurbimas ir temperatūros neturi nieko bendro *
                Daugia siiurbia – daugiau kaista ar fizikos dėsniam prieštarausi ? 😀
                Delid dares ? – dares , matei kas po dangteliu ? – matei .
                cpu , gpu kristalai 1:1 tai tu dar man parodyk apžvalga kad cpu dažniai nemažėja tarkim nuo 70c .
                If you want to see where specific Intel CPUs throttle, checkout http://ark.intel.com. On the specific product pages for processors you can find the Tcase max (which is the temperature when it will start throttling). 6700K TCASE 64°C
                4790K 74.04°C apšviesk šitu reikalu .

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Throttle’ina, t.y. meta dazni zemiau bazinio prie T junction max, mazdaug nuo ~100 laipsniu, bet IFeelYou tau detaliau atrasys 😀

                • IFeelYou parašė:

                  ZeroFM, pašnekėjai kaip jokbon. Tave daimonass turėtų į savo trolių sąrašą įrašyt man rodos.
                  Kuo čia dėti kristalai ir throttlinimas? Kuo čia apskritai GPU ir CPU dėti? Nešnekėk kliedesių. Nemokama pamokėlė:
                  GPU throttlinimas yra funkcija, kuri yra įrašyta į BIOS. Dalis GPU throtlina nuo 84C*, kai kurie GPU, tokie kaip R9 290/X nuo 94C*. Pascal’iai apskritai nethrottlina (iki išskirtinai aukštų temperatūrų). Jie tiesiog nepasiekia max boost’o kol temperatūra yra aukštesnė. Boost’as keičiasi kas 12 Mhz. Vienaip ar kitaip tai užrašyta VGA Biose, ir bet kurio GPU throttlinimą galima nuimti per 2 minutes. Atsidaryk Bios Editor ir pamatysi visus skaičiukus juodu ant balto. Ne vieną kartą keičiau. Custom BIOS beabejo ilgainiui gali padaryti žalos.
                  Dabar apie CPU. Tcase ir throttlinimas apskritai nieko bendro neturi, arba tu nežinai kas yra throttlinimas apskritai. Throttlinimas yra dažnio nuleidimas žemiau bazinio clock’o. Tcase yra gamykloje specialiom priemonėm matuojama temperatūra, kurios tu tikrai neišmatuosi, nebent su dremeliu pragręši CPU dangtelį. Tcase yra tiesiog optimalios temperatūros, dažniausiai kaip orientacinės ir skirtos ne vartotojams, o Intel CPU distributoriams.
                  Reali core temperatūra, priklausomai nuo CPU būna ~10-20C* aukštesnė negu Tcase. Procesorius pradeda throttlini tada, kai pasiekia TJ Max temperatūra, o tai būna ~90-100C*. Kai iki silicio pilnos degradacijos lieka ~10C* – tada Intel procesoriuose įsijungia funkcija THERMTRIP#, kai jie būna automatiškai shutdowninami, siekiant išvengti aparatūrinio pažeidimo.
                  Taigi trumpai Tcase + 10-20C* (priklausomai nuo architektūros) yra visiškai saugios temperatūros, iki kurių neįsijungia joks throttlinimas, ir CPU nėra absoliučiai jokios problemos dirbti 24/7.
                  Aišku nereikėtų pamiršti visokių C-States, SpeedStep ir kitų dalykų, kurie gali lėtinti procesorių, arba tiekti mažesnį voltažą esant tam tikroms sąlygoms. Dažniausiai – nepakankamai load’ui. Tai tiek trumpai.

                • IFeelYou parašė:

                  O dėl wattų suvartojimo ir temperatūrų tai apskritai net neturiu ką pasakyt 🙂 Pagal tavo fizikos dėsnius tai azotu aušinamas CPU turbūt iš vis turėtų elektrą gamint 🙂

                • Hidraulinis parašė:

                  Klausimas kiek itakos turejo perkaites vrm. Sis bicas to net nevertino. Butu labai idomu pamatyt su ausinamu vrm ta pati testa.

      • ZeroFM parašė:

        Suklydai ne žiauriai o labai žiauriai 🙂
        https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_8700K/18.html visose rez apart 720p mano sėdi priekyje nors kaip pats minėjai su mažesniais dažniais .
        Na dar dėl ko suklydai , kaina 360£ = 404eu

        • kernel_panikuoja parašė:

          Labai ziauriai – net visais vidutiniais 0.4% 😀 Zmones, gal jus nustokit „isvartinet“ tas 4C atgyvenas. Dazniai siaip tokie patys, jei kalba eina apie 4C boost’a, kas zaidimuose labai tiketina ir suveikia. Nauja platforma, OS scheduler’is turbut net nera paupdeittintas, kad optimizuotai veiktu su naujom boost’u schemom.

    • RedundancyMaster parašė:

      Labai neadekvatu lyginti 4c ir 6c temperaturas 🙂

    • kernel_panikuoja parašė:

      Tu neprasovei nusipirkes 7700K, nes kai pirkai, nebuvo ka daugiau pirkt vietoj jo 🙂

      Siaip tai as matau tiesos abejose pusese. Pritariu IFeelYou, kad uz ta pacia kaina neimti 8700K (kai bus pardavime) butu kvaila, nes gauni daugiau branduoliu + geresnius boost’us (kas OC nedaro). Is kitos puses, jeigu kalba eina apie zaidimus, tai jo – kol jiems reikes kazko daugiau nei 7700K, tai tas 8700K seniai konteineriuose metysis 😀

      • IFeelYou parašė:

        😀 Neįmanoma prašaut nenusipirkus to – ko dar nėra, čia logiška 🙂
        Prašaut būtų galima tik dabar perkant 7700k vs 8700k.
        Žaidimams tai manau ir 4790k dar labai labai ilgai užteks 🙂 Bet 8700k tikrai neblogas high-end CPU įprastiems darbams, žaidimams, kurio turėtų užtekt dar labai daug kam ir labai ilgam.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Man 8700K irgi atrodo super patrauklus CPU. Tikriausiai pats pirkciau, jeigu mano zaidimai neapsiribotu Half Life 1/2 ir indie 2D geimukais 🙂 Vienintelis moralinis dalykas, kuris man nepatinka pas 8700K, tai yra tai, kad tiek daug serdies vietos uzima tas iGPU, kurio dauguma sio CPU pirkeju vistiek nenaudos. Vietoj to galetu buti ikaltas koks didelis L4. Bet siaip – fainas daiktas.

          • IFeelYou parašė:

            Na… jeigu patinka indie 2D geimukai, tai ir tos integruotos manau užtektų 😀 Kernel, šitas CPU yra tiesiog Tau skirtas! 🙂

          • Minde parašė:

            to kernel: „indie 2D geimukais“… kuriuos zaidi:)?

            • kernel_panikuoja parašė:

              Jau esu cia kazkada minejes – This War of Mine, Kentucky Route Zero, Limbo, Sunless Sea, Oxenfree, Unmechanical. Zodziu jeigu koks idomesnis ir turi Linux steam palaikyma tada pagrajinu 🙂

              Siaip vienintelis geimas kuriam dabar ant Linux man reiketu normalaus kompo tai yra Metro 2033, bet tik del vieno kolkas neskubu pirkt Desktop’o.

              • Minde parašė:

                o tai ant virtualkes susimesk windozus ir galesi ka daugiau pazaisti 😉 Nors aisku, jau ne tas amzius zaisti, bet vistiek, kai pasisaudai pries miega kokia valanda, nakti geriau miegasi 😉

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Jei zaidimai man butu svarbu, susiinstalinciau windoze kaip visi normalus 🙂 Arba dual-boot. Kam ten uzsiimt VM ar Wine pornografijom – arba geimini arba ne.

                  As zaidziu kokia valanda per savaite savaitgali ir tai ne kiekviena. Labiau smegenis pailsint nuo kokiu nors Linux darbiniu nesamoniu 🙂

  2. samanius1124 parašė:

    uzturbintas procesorius turbinimui 😀

  3. koloniukas parašė:

    Nu 76 stock tai jau didelė. Įdomu koks aušintuvas būvo naudojamas.

    • IFeelYou parašė:

      Man atrodo kad 76C* temperatūra 6 branduolių CPU su 4.7 Ghz boosto, ir 4.3 Ghz pilnu boostu yra labai maža. Ypač žinant Intel termopastos/dantų pastos galimybes. Aišku priklauso koks aušintuvas buvo naudojamas ir su kokiu benchmarku naudojo. Jeigu Intel stock lygio aušintuvas – tai temperatūros net labai geros sakyčiau.

  4. newdiamond parašė:

    isleido AMD procus…visi cia snekejo kaip gerai Ryzen ir future proof…isleido Intel…tai dabar Intel ant bangos future proof
    Visada high end detales bus future proof…
    O siaip testu buvo ir anksciau…tik ten ir su pvz 7800x palygino…tai neatrode taip graziai vaizdelis…

    • kernel_panikuoja parašė:

      Tas „future proof“ kompiuteriu kontekste tai man apskritai keistai skamba. Perki tai, kas tenkina poreikius cia ir dabar, o kai pradeda netenkinti, perki kazka kita. Kam uzsiiminet kazkokiom ateities prognozem kas kada kur ka isnaudos ar optimizuos. Kazkuris tai ten AMD FX’as dabar zaidimuose siek tiek lenkia tuometini i5’ta, kuriam anksciau nusileido. Matyt labai apsimokejo 7 metus laukt to 😀 (cia kiek sutirstinu, bet visvien).

  5. svabas parašė:

    Threadtripperis, va čia tai future proof, su 16 branduolių ir dar nepažadintais 16

  6. iZnoGouD16 parašė:

    Kam imt riperi jeigu kaip sakė yra xeon greičiau more branduoliu, kaina žemesnė,o dėl pačio ryzen, kartais tos fb grupės ir pnš kaip kekšės sorry, kad taip, nes visi stumt ant intel pradėjo kai išėjo ryzen, ir tada idiotiška buvo lygint 8core 7700k max ir ryzen 16core…. well no shit, kad streame ne itin greitas bus dėl core,o db 8700k ir jau giria ta, nereikia stumt ant kitos produkcijos ir būt kaip šuo, nes autistai fb grupėje su savo build, intel geriau geime traukia ir siūlo ryzen del ateities ar geresnio game traukimo fps…. tas future vis vien reiks proca keist, o jeigu kitaip sakant 7700k dar ilgai bus geras netgi kur žaidimai reikalaus kaip minimum 8brand ir konkuruos su tais ryzen. Pats procas 8700k gavos neblogas, daugiau testu reiks pažiet kaip official išeis.

    • IFeelYou parašė:

      Kas nors išverskit ką čia jis pasakė.

      Koks tau dar Xeon greičiau ir pigiau? Xeon yra procesorius skirtas profesionalams ir didelėms korporacijom, kurioms reikalingi dideli skaičiavimo pajėgumai ir stabilumas, o ne vaikams, kurie apie 7700k peza ir žaidimus žaidžia. Žaidimams bet koks šūdas aukšto taktinio dažnio tinka.

      • Daimonass parašė:

        FX-9590 irgi ? 😀

      • iZnoGouD16 parašė:

        I mean xeon kur iš kinijos gauni…. ir tu gali gaut 400-350e su ramais,motke,cpu sutaupai daugiau…… o ne apie dabartinius xeonus, nesupratai biški matos

        • IFeelYou parašė:

          Ta prasme iš žodžio Xeon aš turiu suprast, kad tu turėjai omenyje Xeon iš Kinijos? O tu bent žinai kokie tie Xeon iš Kinijos? Supranti kad jie mažesnių dažnių negu normalūs, kad neveikia ant didelės dalies motininių, kad žaidimams Xeon (nei iš Kinijos, nei iš ne Kinijos) netinka apskritai. Žinai kad su jais gali neveikt aukštų dažnių ramas, žinai kad jiems reikia brangesnių motininių? Ar nelabai?

        • kernel_panikuoja parašė:

          Lygini naudota 5m senumo iranga su nauja – come on. Visi zino ten tuos 8C Xeon’us aliexpress’e po 80EUR. Jiems reikia brangios naujos serverines motkes (jei rasi is vis), arba senos naudotos ir jie pasiteisina isimtiniais atvejais pagal kaina.

          Siaip cia ant to 8700K stume (gal ne tai kad stume, o nepripazista aiskaus pranasumo) ne kas kiti, o tie, kurie turi 6700K/7700K – taip kad ne visai taip supratai situacija. Cia tokia situacija, kai isejus naujam masinos modeliui, visi turintis sena sako „senas vistiek grazesnis“ 😀

          • newdiamond parašė:

            aiskys pranasumas – pirkti mobo + cpu nuo 6700 ar 7700 ? kalbant apie geimus? kernel cia ne koks brolis tavo parase?

            • kernel_panikuoja parašė:

              Tu, kaip ir kai kurie kiti cia, nelabai pagavai IFeelYou minti. Kalba eina ne apie upgrade’a is 6700K/7700K i 8700K. Kalba eina apie naujos sistemos pirkima, kai 8700K bus prekyboje. Taip, uz ta pacia kaina 8700K yra aiskiai pranasesnis uz 7700K. Jeigu nepatinka tas +10 laipsniu, visada pas 8700K gali pasireguliuot daznius (ar issijungt branduolius) ir turet ta pati 7700K (ir ta pacia temp.), bet pas 7700K papildomu dvieju branduoliu, kurie kartu su kitais gali vyniot 5.2GHz neisidesi. As nematau is vis del ko cia galima gincytis 🙂

              • koloniukas parašė:

                Nu vienu žodžiu tas pats sandy bridge, tik su +2 cores ir jau paspartintas. Ilgai mes to laukėme… 🙂

                • newdiamond parašė:

                  koloniukas kaip visada taikliai nevyniodamas i vata.
                  Nauja sistema perkant OK. Bet kazkas paminejo, kad nervuojasi esami 6700/7700 savininkai…tai as apie tai

                • kernel_panikuoja parašė:

                  +2 branduoliai ir yra aiskus pranasumas, apie kuri rasiau, nes juos gauni uz ta pacia kaina, neprarasdamas nieko is single/low thread performance’o, tuo tarpu gauni 6C cpu su tokiu paciu OC potencialu, kaip ir 7700K. Gal jau laikas vieniems kitiems cia issiblaivyti 😀

                  Siaip tai man apskritai juokinga visa sita diskusija. Kalba ejo apie aparatini 7700K ir 8700K palyginima. Kaip Desktop’inis CPU, 8700K yra geresnis absoliuciai viskuom, o ten tas 10 laipsniu „argumentas“ yra totalus bullshit’as.

                  Savaime aisku, kad zaidimuose jis nebus aiskiai pranasesnis uz 7700K, taip pat, kaip ir interneto narsyme nebus aiskiai pranasesnis uz Celeron G3930. Tai gal nepradesim dabar irodineti, kad 8700K nera pranasesnis uz G3930 aparaturine prasme, nes softas to nepanaudoja? 😀

                  Toks vaizdas, kad cia renkasi ne PC entuziastai, kurie vertintu pirma karta per 5 metus normaliai patobulejusi Intel mainstream’a (kad ir branduoliu skaiciaus prasme), o mokinukai, kurie visom isgalem gina kazka, ka turi ir kur naudoja…

                • newdiamond parašė:

                  6700k ir 7700K turetojams nera ko ginti…
                  Nauji vartotojai tai ir pirks naujiena…bet nebutinai 8700k
                  o entuziastai siaip turi X299 jeigu ka….

  7. Povilas parašė:

    Smagiai jus cia snekuciuojates 😀 o tai jei taip sukat galva del +10c temp, gal tiesiog koki padoresni custom ausintuva pastatyti ir pamirsti 🙂 kazkaip isitikines kad kas perka toki cpu, is karto pasvarsto apie coolinga.

  8. Minde parašė:

    Dabar telieka sulaukti su tokiu pat single thread performance’u 8/16 procesoriaus 🙂

    Tiesa, ir kaina ta pacia 😀

    • newdiamond parašė:

      tai kada tada reikes su high end platformoms daryti…minimum 18 core ? 😀

    • kernel_panikuoja parašė:

      Pagal esamus gandus bus – su Ice Lake karta. Bet kalbant apie zaidimus, is tikro ko reikia laukti, tai naujos kartos konsoliu ir 6C+ CPU market share’o padidejimo, nes iki tol joks zaidimas by design nereikalaus 6C+ CPU optimaliam expierence’ui. Tol, kol tarp 4C ir 8C zaidimuose bus toks pats santykinis skirtumas, kaip dabar tarp 2C ir 4C, tai praeis minimum kokie 7 metai, jei ne 10+. Del to as sutinku, kad nors techniskai 8700K yra saunus daiktas, 6700/7700K uzteks dar ilgam sia prasme.

  9. Minde parašė:

    Tik mano patirtis, kad kartais vistiek geriau antras kompas salia, kai pirmas smarkiai apkrautas. Vistiek nesugeba graziai paskirsyti resursu, ir strigineja. Tad Realiai kazka rimciau darant vistiek 2 kompai geriau 😉

    Pvz jei kompiliuojasi kas, ir musika per youtube, tai youtube stabdyti prades. O jei dar kiti soniniai darbai vyksta. Ir tas pats su 4/8 ar 8/16. Cia gal itakos ir softas, magistrales, SSD, ar dar velias zino kas. Tiesa, su 8/16 jau geresne situacija, bet vistiek, sklandaus darbo pasiskirstymo kazkaip nera.

  10. gorro13 parašė:

    Minde, jei pas tave sistemoj nera HDD ir uztektinai RAM, tai neturetu tokie darbai stabdyt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.