Paviešintos galimos i9-9900K, i7-9700K ir i5-9600K specifikacijos

Devintos kartos „Core“ procesoriai turi būti išleidžiami artimiausiu metu, bet konkrečios datos dar nėra. Nors išleidimo datos neskelbiamos, bet pasirodė galimos trijų būsimų procesorių specifikacijos. Suprantama, informacijos tikrumo patvirtinti negalime, bet daugelis tiki, kad specifikacijos gali būti pakankamai tikslios.

Su devinta „Core“ procesorių karta pagaliau turime gauti aštuonis branduolius vidutiniame spartos segmente. „Core i9-9900K“ pasiūlys 8 branduolius su 16 gijų ir bus tiesioginis „Ryzen 2700X“ konkurentas. Jau iš specifikacijų matosi, kad AMD procesoriui bus striuka, nes branduolių tiek pat, o dažnis sieks iki 5 GHz, kai kalbama apie vieną ir dvi gijas. Visų aštuonių branduolių Turbo turėtų būti 4.7 GHz, o viskas sutalpinta į 95 W TDP.

Silpnesnis „Core i7 9700K“ irgi gaus aštuonis branduolius, bet be HT technologijos. Šio procesoriaus dažnis bus tik maždaug 100 MHz kuklesnis už flagmano. Visų branduolių Turbo bus 4.6 GHz. Galiausiai „Core i5 9600K“. Šis procesorius nelabai skirsis nuo pirmtako, nes gaus tuos pačius 6 branduolius be HT. Visų branduolių Turbo sieks 4.3 GHz. Visi trys procesoriai turės 95 W TDP reitingą.

27 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    R15 multithread:

    INTEL: 2000
    AMD: 0

  2. BC00 parašė:

    Kaip jie prideda daugiau core, dar net dažnį padidina ir išlaiko tą patį TDP? 🙂

    • ZeroFM parašė:

      Intel skaičiuoja esant base clock TDP .
      FX9590 įpėdinis , svils oj kaip svils šitie cpu

    • kernel_panikuoja parašė:

      Arba leak neteisingas, arba all core 4.7 boost bus tik leidus virsyti energetinius limitus per BIOS nustatymus. Man irgi mazai tiketina 8C 4.7 95W.

      • IFeelYou parašė:

        Apie 95W net svajot nėra ką. Intel TDP ir realus suvartojimas neturi nieko bendro. Intel TDP skaičiuoja nuo bazinio greičio, kurio niekada nepamatysi net teorinėm sąlygom :/

        • kernel_panikuoja parašė:

          Na, techniskai TDP matuojamas prie Tcase max. Daznis gali buti ir didesnis nei bazinis. Paprasciausiai seniau Intel’io CPU turejo daugiau headroom’o sia prasme, o tokie kaip 65W 8700 non-K ir tiketina busimas 9900K bus jau arti bazinio. Bent jau as taip suprantu – gal ir klistu.

  3. mafo parašė:

    Vyliuosi, kad Zen2 bent iki 8 kartos dasistiebs, jei ne, tai bus vieni vartai. Teks pasigailėti jog nusukau link AMD. mano poreikiams bus per akis, bet vien žinojimas jog egzistuoja didelis skirtumas produktyvume už palyginti nedidelius papildomus pinigus, vers jaustis ne visai puikiai. Nors jų vega 11 tikrai stebina kiekvieną kartą pasijungus.

  4. Minde parašė:

    kodel i9 turi didesnius daznius negu i7?

  5. Daimonass parašė:

    Intel ir gera kaina ? Gal nejuokinkite.. Tai nesuderinama šiais laikais.

  6. Andria parašė:

    Rekomenduojamas aušinimas:
    AMD: Wraith Cooler
    Intel: Lin2

    Jei dažniai tikri ir bus jų termokošė toliau tepama, 9900k taps toks pat kaip AMD. Be delid ir gero aušinimo spartinsis 100-200 mhz 🙂 Netgi nenustebčiau, kad bus 2700x scenarijus ir max boost’o net nesieks.

  7. adex parašė:

    intel prireike 7 metu kad prisivyti amd, pasiulant 8 cores ant mainstream platformos LOL…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.