PCIe Gen 5 vaizdo plokščių maitinimo jungtis turės kelis veikimo režimus

Nutekėjo labai įdomi informacija apie būsimą PCIe Gen 5 maitinimo jungtį, kurią matysime ant sekančios kartos vaizdo plokščių, o galimai ir ant dar neišleistos RTX 3090 Ti.

Oficialiai ši maitinimo jungtis yra vadinama „12VHPWR“. Priminsime, kad ji turi 12 kontaktų energijai tiekti, o taip pat papildomus keturis kontaktus duomenimis. Dabar aiškėja, kad dalis šių kontaktų galės nustatyti kokiu režimu veikia energijos tiekimas. Tas pats kabelis galės turėti 600 W, 450 W, 300 W ir 150 W reitingus, o galios nustatymas bus sukuriamas per duomenų linijas, jei tiksliau per  Sense0 ir Sense1 kanalus. Taip pat teigiama, kad jei vaizdo plokštė netikrina šių kanalų, tai kabelis veiks žemiausiu galios režimu – 150 W. Dar reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kiekvienas galios režimas turi maksimalią galią ir sistemos startavimo galią.

Nors „12VHPWR kabelis yra su papilomomis duomenų linijomis ir jį galime vadinti „gudriu“ kabeliu, bet neturintys naujo tipo maitinimo bloko galės naudoti 8 pin adapterius naujos kartos vaizdo plokštėms su 12+4 pin jungtimi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.