Per metus buvo parduota virš 140 milijonų „Apple iPhone“ šeimos išmaniųjų telefonų

Nors daugelis analitikų ir investuotojų su siaubu laukia oficialios „Apple“ praėjusių metų ketvirtojo ketvirčio finansinių rezultatų ataskaitos, rinkos tyrimų kompanija „KGI Securities“ prašneko, kiek maždaug per metus buvo parduota „Apple iPhone“ ir „iPad“ šeimų įrenginių.


Pranešama, jog per praėjusių metų ketvirtąjį ketvirtį buvo parduoti apie 52 milijonai „Apple iPhone“ šeimos išmaniųjų telefonų, kas yra 41% daugiau, nei tuo pačiu metu prieš metus. Štai naujojo „Apple iPhone 5“ pardavimai siekė 35 milijonus vienetų, „iPhone 4S“ – 9,5 milijonus, kai kiek senesnio „iPhone 4“ – 7.3 milijonus. Nepaisant tokių pardavimų, pasak „Wall Street Journal“, „Apple“ mažina „iPhone 5” išmaniajam telefonui skirtų detalių užsakymus, nes pardavimai nėra tokie, kokių buvo tikėtasi.

Kalbant apie planšetinius kompiuterius, ir čia matomas bendras „iPad“ šeimos augimas iki 49%, tačiau kaip ir išmaniųjų telefonų rinka, pati planšetinių kompiuterių rinka augo. Per paskutinįjį praėjusių metų ketvirtį „Apple“ pardavė apie 23 milijonus planšetų, įskaitant ir naująjį „iPad Mini“.

Tai, žinoma, tėra skaičiai ant balto lapo. Mes vis dar laukiame oficialių ataskaitų apie bendrus išmaniųjų telefonų pardavimus ketvirtajame praėjusių metų ketvirtyje, kaip ir planšetinių kompiuterių. Įdomu, ar „Google Android“ padidino savo rinkos dalį, kuri trečiajame ketvirtyje išmaniųjų telefonų segmente buvo net 72.4%, ir ar įkando „Apple“ planšetinių kompiuterių rinkoje.

Parengta pagal:

Apple Insider

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.