Pigiausią „Apple iPad Mini“ variantą pagaminti kainuoja viso labo 188 JAV dolerius

Praėjusį mėnesį pasirodžiusio „Apple iPad Mini“ planšetinio kompiuterio pigiausia versija JAV rinkoje kainuoja 330 JAV dolerių, kai beveik tiesioginių konkurentų „Google Nexus 7“ ir „Amazon Kindle Fire HD“ kainos yra pastebimai mažesnės ir siekia 199 JAV dolerius.

Žinoma, kyla klausimas, ar „Apple“ tiesiog nori daugiau užsidirbti, ar pigiausią „iPad Mini“ modelį iš ties kainuoja nemažai pagaminti? Atsakyti į šį klausimą ir vėl panoro kompanija „IHS“, kuri teigia, kad pigiausią „iPad Mini“ kainuoja pagaminti 188 JAV dolerius.

Tuo tarpu vasarą „IHS“ nustatė, kad „Google Nexus 7 16GB“ versiją pagaminti turėjo kainuoti 166.75 JAV dolerius, kai už tokią versiją interneto gigantas prašė 250 JAV dolerių, tačiau veikiausiai kaštai sumažėjo, nes šią versiją jau galima įsigyti už 200 JAV dolerių.

Nepaisant to fakto, jog „Google Nexus 7“ iš pažiūros naudoja geresnį ekraną, kurio rezoliucija siekia 1280×800 taško, jis kainuoja mažiau, nei 7.85 colių įstrižainės „Apple iPad Mini“ ekranas su savo 1024×768 rezoliucija. „Google“ ekranas kainuoja 62 dolerius, „Apple“ – 80 JAV dolerių.

Šaltiniai:

AllThingsD

TechReport

1 Komentaras

  1. Fostil parašė:

    90$ pries 130$ antkaini, puse velnio dar apple uz varda praso pradzioi. Aisku dabar su nexus ner ka lygintis, ar tuo labiau Amazon Kindle Fire HD.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.