Piratiniai 3D filmai – tik laiko klausimas

Šiuo metu kino teatrai ir kino studijos turi mums pasiūlyti tai, ko negalime „įsigyti“ internete – tikruosius 3D filmus. Visgi, kaip ekspertai pažymi, nereikės nei metų, kai netrukus ir tokią produkciją bus galima „įsigyti“ visų pamėgtose vietose.

Žinoma, mes kalbame apie piratinius 3D filmus. Kompanijos pristato 3D televizorius, 3D leistuvus ir kitą techniką, kurios pagalba galime stebėti 3D filmus, kurie būna įrašyti į Blu-Ray laikmeną, tačiau piratinių jų kopijų parsisiųsti vis dar nėra galimybės.

„Tai yra užburtas ratas. Aš nematau galimybių, kad jis galėtų kada nors greitai nutrūkti. Netrukus, gal net šiemet, atsiras ir piratiniai 3D Blu-Ray filmai, esu įsitikinę visu 100 procentų.“, – sakė Waynas Palmieris, Digital Revolution kino studijos technologas.

Nors kai kurios piratų grupės giriasi 3D filmais, kaip Jackass 3D ir panašiai, tai tėra DVD kopijos, kurios konvertuotos anaglifiniu būdu. Tai reiškia, kad juos galima matyti bet kokiame ekrane, kas nėra įmanoma tikruoju 3D formatu, kuris pristatomas Blu-Ray laikmenose.

Kompiuterių entuziastai pripažįsta, kad kol kas nėra būdo perkelti 3D patirtį į kokį nors skaitmeninį formatą, tačiau jie teigia, kad kaip ir kitais atvejais, tai – tik laiko klausimas. Viskas priklausys nuo to, kaip greitai pigs 3D technologiją palaikantys televizoriai ir kelerių metų bėgyje gali būti taip, kad 3D filmų piratavimas bus toks pat kino industriją graužiantis reiškinys, kaip ir įprasti 2D filmai, kurių internete – pilna.

6 Komentarai

  1. r00lz parašė:

    Matyt ponas Waynas Palmieris mažai žino, pvz mano kompe jau senai guli Avatar 3D Blu-Ray kopija. Ir tikrai ne rip ir ne anaglyph. Dėl 3D matymo monitoriuje iš esmės sutinku 🙂

  2. Zveris nr 1 parašė:

    Tai iso , arba kitoks blu ray ripas , tas gegutinas turejo omeny , kad failas supakuotas i koki mkv 3d ar panasei.

  3. Crembo parašė:

    Nelaabai supratu šito straipsnio, dabar pradėsim „XX dar nėra prieinama pirtams, bet garantuotai bus artimu metu“ straipsnius?

  4. ironvolf parašė:

    Kiekvienas toks straipsnis yra savotiška reklama.

  5. Esthreel parašė:

    Na tiesa zveris sako, blu ray 3d yra ir tikrai ne vienas, ir lietuvos trakeriuos. Jie yra 1:1 blu ray disko kopijos, ir ten tikrai 3d Blu ray, ne anaglyph. Idomu kada Matroska prades palaikyt 3D?

  6. pushaz parašė:

    \"Idomu kada Matroska prades palaikyt 3D\" – va sitas labai domintu atsakymas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.