Pirmasis telefonas su lietimui jautriu ekranu ir klaviatūra iš Nokia

Pasaulinė mobiliųjų telefonų rinkos lyderė Nokia išleis itin ploną telefoną Nokia X3, kuris išsiskiria unikaliu technologiniu deriniu – jis turės ne tik šiuolaikinę madą, tai yra leitimui jautrų ekraną, bet ir įprastą 12-kos klavišų telefono klaviatūrą

Tai bus pirmasis Nokia Touch and Type tipo telefonas – ryškus lietimui jautrus ekranas patogus naršyti per telefono meniu, po internetą, o įprasta telefoninė klaviatūra puikiai pritaikyta skambinti ir susirašinėti su draugais.

“Mūsų atlikti tyrimai rodo, kad tūkstančiai vartotojų per daugelį metų įgudo telefoną valdyti viena ranka, vien tik nykščiu greitai surinkti SMS, susirašinėti. Su Nokia X3 šie vartotojai galės naudotis įprasta ir patogia telefono klaviatūra bei tuo pačiu pasinaudoti lietimui jautrių ekranų teikiamais privalumais.“, – sakė Nokia mobiliųjų telefonų padalinio vykdančioji viceprezidentė Mary McDowell.

Pasak jos, naujasis Nokia X3 yra puikus pavyzdys, kaip galima sukurti naują vertę vartotojams už mažesnę kainą. „Telefone suliejome dvi populiarias technologijas – lietimui jautrų ekraną, kuris yra didelis ir ryškus, bei įprastą telefoninę klaviatūrą, kurioje yra skaitiniai klavišai, taip pat papildomi siuntimo ir muzikos grotuvo paleidimo klavišai.“, – tęsė M. McDowell.

Jos teigimu, standartinė klaviatūra yra patogi rašyti tekstinius pranešimus ir bendrauti socialiniuose tinkluose, kur informaciją svarbu įvesti greitai ir tai atliekama dažnai. O lietimui jautrus ekranas yra idealus tokioms funkcijoms naršymas po internetą telefone, programų, muzikos grotuvo ir žaidimų valdymui, galiausiai, žadintuvo nustatymui.

Modernios išvaizdos Nokia X3 bus vienas ploniausių Nokia telefonų – vos 9,6 milimetro storio. Telefono išvaizdą bus galima priderinti prie savo nuotaikos ar aprangos – aliumininiai telefono dangteliai yra lengvai keičiami ir bus net penkių ryškių atspalvių.

Nors ir nedidelis, Nokia X3”palaiko pažangiausias funkcijas – 3G ir bevielį WLAN ryšį, turi muzikos grotuvą ir FM radijo funkcionalumą. Vartotojai, mėgstantys įamžinti svarbias akimirkas, galės tą padaryti su integruota 5 megapikselių kamera, kuri skaitmeniniu būdu vaizdą geba priartinti net 4 kartus. Telefonu patogu pasiekti Ovi paslaugas ir parsisiųsti naudingų aplikacijų iš Ovi parduotuvės. Nokia X3 prekyboje turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje, o be mokesčių ir subsidijų kainuos apie 430 litų.

8 Komentarai

  1. developeris parašė:

    Paskutiniu metu nokia maloniai stebina puikiais kainos/kokybes santykiais 🙂
    Kad ir jau senokai pristatytas nokia c5 , tenkina pilnai mano poreikius , nekainuoja ne 500lt 🙂

  2. SB parašė:

    Aš esu Nokia nusivylęs aukštoje klasėje, kur, mano galva, valdo Google Android. Žinoma, jie dėl savigarbos negali su šia platforma daryt telefonų, žiūrėsim ką MeeGo parodys. O iš pigienų Nokia turi ką pasiūlyt.

  3. tomaxsas parašė:

    man šitas telefoniukas paliko įspūdį, tikrai atrodo visai šauniai 🙂

  4. developeris parašė:

    As siaip naudojuos telefonu labai daug , speju daug daugiau nei eilinies zmogus , taciau man per akis uztenka symbian 😀 , nors as puikiai zinau , kad tai nera pati geriausia OS ir t.t. , bet siaip va panarsyt nete , patikrint pasta, pazaist ten koki symbian zaidimeli ar java ir kasdienem telefono funkcijom man jos per akis 🙂
    moketi 2000lt uz telefona man isvis utopija , uz tokia suma jau gali tiek nesiojama tiek stacionaru kompiuteri paimti. Va kokius 500-800lt galima tam paskirti , bet kai zmones perka uz 2000 ir daugiau , tai man nesuprantama…

  5. lightray parašė:

    man tai jis kazkodel neatrodo viliojanciai :/

  6. lightray parašė:

    nors pats esu tas vadinamasis jaunimas

  7. Metanabol parašė:

    lightray, o tu galvoji visi pagal tave turi šokt? Ar tu koks mados ir nuomonės etalonas? Nepatiko tai atsiprašant p*sk ** iš čia, o ne spammink nesamones… Telefonas yra paprastas, patogus ir jeigu (neduok dieve) nepanašus i IPUODA 4litrai – viskas čia šūdas ir t.t. Atsibuskit \"amerikonai\", gyvenimas žiaurus, kai nulipat tėvam nuo kupros…

  8. lightray parašė:

    metanabol pagal tave nuomones pareiksti neaglima? as nesakau ir nerekauju kad cai sudas ir t.t. ir man ipuodas nepatinka. jei nepatiko mano nuomone tai ir tylek, patiko tau sitas tlfn, pamatei kad kazkam nepatiko ir iskart plusti kad kitoks as.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.