Pirmieji „Intel“ 10 nm litografijos procesoriai pasirodys 2017 metais

Naujų technologijų įsisavinimas gaminant pažangiausius lustus lėtėja ir tai nesunkiai galime pamatyti iš įvairiausių kompanijų planų, kurių jos nebesugeba vykdyti. Ant kelių parklupdytas netgi milžinas „Intel“.

Kadangi naujų litografijų parengimas darosi vis sudėtingesni „Intel“ gaus atsiakyti savo ilgai naudotos strategijos žinomos kaip „tick – tock“. Dabar mėlynieji žada, kad su viena litografija procesoriai bus atnaujinami tris kartus vietoj dviejų ir tai galėtume pavadinti „tick – tock – tock“.

Dar šiemet sulauksime „Kaby Lake“ procesorių, kurie bus pagaminti naudojant 14 nm techprocesą, o prieš tai naudojant tą pačia technologiją buvo sukurti „Broadwell“ ir „Skylake“.

Pirmuoju 10 nm litografijos procesoriumi turi tapti „Cannonlake“, jį išvysime 2017 metais, o po to naudojant tą patį gamybos metodą pasirodys „Icelake“ ir „Tigerlake“. Žvelgiant dar toliau, galime matyti 5 nm litografiją, jos sulauksime 2020 metais.

3 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Gal lizdai rečiau keisis..:)

  2. PCMANIAK parašė:

    tick – tock – tock“.O Paskui bus tock-tock-tock-tock- triokšt
    ir keberiokšt.Ir sedes Intel su 5nm nes be nauju medžiagų nieko nesukurs nepades joks 3d moduliavimas nereikia nusiminti pigiausias cpu intel i3 2020m 5nm kainuos 300 euru visokie celeron bus 7-10 nm nes kam juos gerinti nes bus konkurencija arši balsai galvoje taip sakė 🙂

  3. kwakusa parašė:

    tikekimes kad kazka sukurs per 10 metu 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.