Pirmieji įrenginiai su PCI-Express 4.0 atkeliaus ne anksčiau 2017-ųjų pradžios

Prieš metus buvo tikimąsi, kad naujos kartos PCI-Express sąsajos specifikacijos bus patvirtintos dar šiais arba 2016-ais metais, tačiau paskutiniu šaltinio „EE Times“ pareiškimu, lyginant su PCI-Express 3.0 dvigubą pralaidumą  garantuojanti PCI-Express 4.0 nebus adaptuota iki pat 2017-ųjų pradžios.

Preliminarios PCIe 4.0 specifkacijos bus patvirtintos dar šiais metais, tačiau pilnam naujos versijos protokolo pabaigimui prireiks daugiau laiko, nei jo prireikė vystant senesnių versijų PCI-Express sąsajas. Už PCI-Express vystymą atsakingi kūrėjai teigia, jog PCIe 4.0 pralaidumas išaugs iki 16 Gb/s ir tai bus paskutinė versija, kuriai bus taikomas iš vario pagamintas puslaidininkis. Nepasaint to, kad PCI-Express 4.0 sąsajai bus būdinga nauja jungtis, naująjį standartą palaikantys įrenginiai bus tiek mechaniškai, tiek elektriškai suderinami su PCI-Express 3.0. PCI-Express 4.0 įpėdinis turėtų pasižymėti optiniu duomenų dalinimusi tarp kanalų, tačiau PCI-SIG kol kas dar nėra pradėjusi kurti reikiamų „sudedamųjų dalių“ naujajam protokolui.

12 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    atsinaujinti savo kompa itariu reikes 2020 metais

  2. Katonas parašė:

    O, kam? Gal palauk iki 2030 😀

  3. vacoum parašė:

    tai kai tokie tempai… uzteks tik vaiduske pasikeisti, tai kas zino, gal ir 2030 metus pasieksiu 😀

  4. PauliusP parašė:

    Kaip jau dabar galima tikėtis, PCI-E 4.0 duos mažai naudos arba kai kuriais atvejais visai neduos. Nebent kažkas pasikeis ir vartotojų poreikiai išaugs, ko pasekoje atsiras ir pralaidą panaudojančio HW. Taip, kad, vacoum, paties vietoje naujinčiaus dabar 🙂

  5. vacoum parašė:

    tai kad jau atsinaujinau siemet. O siaip tas PCIE-4.0 gal duos naudos kai bus vaido kortos su naujos kartos 3D atmintimi ?

  6. FastONE parašė:

    Reik tikėtis didelio postūmio 4k, 6k, 8k raiškose PC srity, o tai jei tokiais tempais tai PC taip liks minecraft, o telefone bus 4K raiška

  7. PauliusP parašė:

    Aš manau, kad postūmis visada būna tada, kai jo reikia. Šiandien HW jau priartėjo prie tokio lygio, kai visko užtenka. Todėl progresuojama labai lėtai. 6K, 8K raiškos – kam jos reikalingos? Labai siaura vartotojų niša tuo naudojai/naudotųsi, todėl niekas ten neskuba.

  8. FastONE parašė:

    Tam kad žiūrėtum į ekraną ir neatskirtum nuo tikrovės 8k raiška.
    Kino teatrai yra maždaug 8k raiškos

  9. PauliusP parašė:

    🙂 Na, tada labai dar daug žmogus turi sukurti, kad neatskirtum vaizdo ekrane nuo realybės. Ir raiška čia turės gana mažą įtaką.
    Čia gal kažkiek ne į temą, bet kino teatre iš juostos medžiaga perkeliama ant tento, kurio skersmuo ne 19" ir ne 40", todėl natūralu, kad 1080p kokybės medžiaga atrodytų prastai.

  10. CactusDude123 parašė:

    Na, su 8k monitoriais turbut bus gerai ziureti porn. Viskas atrodytu taip realistiskai 😀

  11. FastONE parašė:

    Dabar supratau kodėl nereikia 8k ekranų
    "8k displays are useless without porn" 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.