Pirmoji RTX 2070 apžvalga

„HardOCP“ nelaukė kol pasibaigs draudimas skelbti RTX 2070 apžvalgas ir jau dabar leidžia pamatyti ką mums pasiūlys nauja vaizdo plokštė. Šios ankstyvos apžvalgos priežastis labai paprasta, „HardOCP“ nepasirašė jokios neatskleidimo sutarties (NDA) su „nVidia“ ir kažkaip sugebėjo gauti RTX 2070 vaizdo plokštę. Kadangi tinklapio nevaržė jokie susitarimai jie drąsiai skelbia pirmąją RTX 2070 apžvalgą.

Visiems buvo įdomu ar RTX 2070 įveiks GTX 1080, o jei įveiks koks bus tas pranašumas. Žvelgiant į „HardOCP“ rezultatus galime teigti, kad RTX 2070 yra tikrai greitesnė už GTX 1080. Persvara nėra didėlė 5-10+ %. Reikia paminėti, kad buvo lyginamos gamykliškai spartintos versijos: RTX 2070 Gaming Z su GTX 1080 Gaming X.

Jei norite daugiau informacijos apie „MSI RTX 2070 Gaming Z“ paskaitykite „HardOCP“ apžvalgą.

37 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Atrodo tikrai neblogai… Jaučiu jamsiu, belieka nuspręsti katro gamintojo ir kokį modelį 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      kainų pirma sulauk :), jei bus +100€ vis tiek imsi?

      • mafo parašė:

        inidoje ASUS GeForce ROG-STRIX RTX 2070 OC 747 eurolitai (pas mane rog strix mobo tai lyg jaučiu pareigą išlaikyti kažkokį sunkiai suvokiamą brendinį tęstinumą… na dar tinka EVGA nes maitblokis šio gamintojo 😀 ), RTX 2080 1.026,12 €, na o 1.464,95 € man kainuos RTX 2080ti. Pigiausias RTX1080 apie 880 Evro… ir tai nuo manojo asus skiriasi 133 evro. Tai nzn lyg ir ne daug, bet ir nėra mažai. Jei skirtumas liks toks imsiu visgi RTX2070 – nes na* man reikia dar aukščau kopti su TV 60HZ ir 1080p rezoliucija 🙂 Pas mane kitais metais planuose R7 3700x na o tik tuomet suksiu galvą ar imti dar vieną tv tik 4K ar visgi kokį monitorių, kuriam dar reiks stalo ieškoti… gal kokį 1440p 140HZ. Vnz senos geležies nenoriu, bet jau ir 2070 piriboras 🙂 O jei kainos kils tada vėl perskaičiuosiu 😉

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Atvirai pasakysiu, ne viską supratau kas pas tave galvoje sukasi, matyt per daug skubėjai rašydamas.

          Ką aš turiu omenyje, jei RTX 2070 kainuos 100€ daugiau už GTX 1080 tai kažkaip sunkiai ją galima norėt pirkti.

          • Daimonass parašė:

            Už 10% persvara kai kurie žmonės tikrai sumokės 100$.

          • Strelok parašė:

            Nvidia akcininkai neliko suzaveti, ypac kai pasklido kalbos, kad nvidia miss earningus

          • mafo parašė:

            Kartais trumpiau yra protingiau. Dabartinė mano matoma ASUS GeForce ROG-STRIX RTX 2070 OC kaina inidoje 747 EUR – ji mane kaip ir tenkina. Jei nors kiek brangs tikėtina nebetenkins, ieškosiu alternatyvų. Visas kainas kurias rašiau yra Asus rog strix.

            • Aibo999 parašė:

              1080ti drasiai uz tokia kaina iseina nauja europoj, o tu nori prasciau uz brangiau? 😀

              • mafo parašė:

                Tos kurios už panašią kainą į čia nevežamos arba vežamos primokant tokią sumą, kad kaina sukyla iki visai artimos RTX2080. Ten būnant – taip galima, bet aš gyvenu čia o ne ten. Man svarbus elementas garantinis aptarnavimas, taip pat nenoriu senos serijos. Galiu laukti kitų metų ir 7mm AMD vaizdo plokščių (atpigs tuomet ir 20 serija), na bet tada reiks laukti naujų Nvidia refrešų ir 30 serijos ir taip be galo be krašto…

          • MMM parašė:

            manau viskas priklauso nuo planu. Jei uztenka 2070, kam moketi daugiau? Kita vertus, gal po keliu metu zmogus nores atsinaujinti i geresni monitoriu, tada seka kitas klauismas, ar is karto imti geresne vaizdo plokste, ar sita turima parduoti ir pasikeisti i kita. Tad va klausimas, kuri geriau parsiduotu ir butu mazesnis pirkimo-pardavimo skirtumas. Dazniausiai mazesnis nuostolis buna perkant parduodant mazesnes kainos produkta – bet ne visada.

            • MMM parašė:

              As pats labai norejau pirkti 2080ti, bet kazkaip dabar nezinau ka cia pirkti, gal irgi pasiimsiu 2070, nes 1440p 144Hz G-sync’ui jos uzteks (cia grubiai, nes yra zaidimu kur ir keli titanai maxo neisspaustu).
              Ir siaip, kai anksciau zaidavau kas diena bent po pusvalandi, dabar jau 2 menesius ne karto nebuvau prisedes. Kazkaip knyga atsiradanda rankose vakarais. 😀 😀 Nors, juk vasara ir siltas ruduo. Tuoj ateis ziema…. 🙂

              • mafo parašė:

                Tu savo monitoriumi patenkintas? kiek kainavo jei ne paslaptis? Jei nusipirksi RTX2070 – padaryk bent atsiliepimą į ką panašu 🙂

                • MMM parašė:

                  as esu patenkitas, tai vienas pigesniu G-sync montirou, nes turi TN matrica – DELL S2716DG.
                  http://www.skytech.lt/210agui-dell-s2716dg-144hz-gaming-led-monitorius-coliu-2560×1440-reakcijos-laika-p-288841.html?utm_source=kaina24.lt&utm_medium=referral

                  Zinau, kad Mindaugas Klumbis nusiteikes labai pries TN matrcias, bet man butent sio monitoriaus TN matrica visai vykusi. Tiesa, as ji pasikeciau po profiseonalaus ir labai brangaus (tais laikais) IPS monitoriaus, nes dirbau su grafika.
                  Kiek ziurejau reiew’u, tai yra geresniu monitoriu 144Hz 1440p, bet dazniausiai jie dvigubai ar tribugabai ar keturgubai brangesni, ir turi kokiu nors blogybiu, pvz negaliu pakesti ju neskoningo dizaino. Ir kaip butu keista, jie dazniausiai turi ir daugiau broko. O tikrai negaliu pakesti nusipirkus brangu eksliuzyvni produkta gauti broko. Tas didelis broko kiekis eksliuzyviniuose monitoriuose man labai ne prie sirdies.
                  Kita vertus, TN matrica turi savo pliusu: tai reakcijos greitis ir Gray-to-Gray.
                  O ir su spalvom viskas ok, tiek zaisti, tiek filmus ziureti, akys nepavargsta ir dirbant. Plius man patinka naturalios spavlos, erzina perdetai ryzkios, jau uztenka, kad naujas Sony TV viska super graziom ir ispustom spalvom rodo.

                • mafo parašė:

                  Kiek tiesos tame, kad tu neišnaudosi savo monitoriaus 144 Hz su RTX2070, nes 1440p nei vienas geimas nedaro daugiau 80 fps?

                • MMM parašė:

                  neteisingas teiginys, as su 970 zaidziu dauguma topiniu zaidimu 50-60 fps ribose. BTF 1 – apie 90fps. Tiesa, tam tikriems zaidimams tenka siek tiek susimazinti nustatymus. Bet jau igudes per n metu juos customizintis. Ir pastebejau, kad tikruose zaidimuose nuo ultros nustatymu siek tiek nuemus kelis optionus ar susimazinus juos – grafikai mano akiai net pagereja. Paskutini karta tai pasbejau zaisdamas naujausia Tomb Rider’i. Ta prame, susimazinciau kelis nustatymus net turint gelezi, kuri generuotu daugiau fps negu pajegus monikas.
                  Su Gsyncu apie 90fps tikrai viskas labai sklandu. Tik pats G-syncas (kaip ir FreeSync’as) turi savo ribas, ties kai kuriais aukstesniais FPS nustoja veikti. Tik nezinau, as ta FPS riba priklauso nuo driveriu versiju.
                  O online saudyklem nuemu nustatymus neprikausomai nuo FPS, o del input lago. Pats kadras ilgiau procesinamas buna. Net tam tikri nustatymai prilauso kategorijai „post processing“. Tad turint ir topine gelezi vistiek nezaisciau ant ultros 🙂

          • mafo parašė:

            Mindaugui Klumbiui: Ne tik galima norėti, bet ir nupirkta šiandien… ASUS GeForce RTX2070 STRIX OC
            „kaina 720.92 €
            Logistika 26.08 €
            Galutinė kaina 746.99 €“
            tikiuosi atbėgs be problemų, būsiu dabar ramus pora metų 🙂

            • pasimetes parašė:

              Čia rimtai ?Negeriau jau 2080, jei jau 747eu mokėti už2070?

              • mafo parašė:

                Negeriau. Neturejau aplamai vga po kol kas, naudojausi R5 2400g. jei būčiau nusprendes damokėt ir pirkt 2080, būčiau pirkes min už 900+ eur, nesu racionalus pirkėjas 🙁 norėjau asus rog strix, nes motininė asus rog strix f gaming juoda, korpusas juodas nzxt h440, cooleris be quet 4 juodas. Rog strix tvirtinimas iš galo juodas. Na toks custum buildas… Norisi, kad nebūtų bardako už lango ir geiminu ant tv 60 hz… kaip ir nebereikia aukščiau lipti. Paturesiu pora metu, parduosiu.

                • pasimetes parašė:

                  Aišku. 🙂 Nes kiek žiūrėjau ir po 500++ euru neblogų buvo. Bet kai norisi asus, tada taip. 🙂 Nes aš irgi kaip ir žvalgausi vaizdo plokštės, bet dar niekur neskubu. 🙂

  2. Nukainotas parašė:

    Vienoj vietoj 2080 reikia pataisyti į 1080.

  3. ZeroFM parašė:

    Reikia laukt Hardware Unboxed 20+ game palyginimo kad realu skirtuma pamatyt . Nes 2080 vs 1080Ti tik 1% skirtumas

  4. Povilas parašė:

    Siaip uz tokia suma jei lygint su 1080 tikrai neapsimoka pirkti 2070.. kai iseina 1080ti. jei nelyginsim kainu ir ziuresim 1070>2070 pagreitejima tada ok, bet dabar egzistuoja senos kartos plokstes, kad nei per kur pirkt nauja neapsimoka. pats galvojau apie 2080. bet sutaupiau kokia ~400euru ir pasiemiau naudota 1080ti. uz kuriuos tikrai iseina geri kiti komponentai, ar whenever bet kas..

  5. Stipena parašė:

    Nu ble ble, kas per žmonės. Už mid-end rtx2070 mokėti 747€… iš principo nepirkčiau ir dar vidurinį pirštą parodyčiau Nvidia’i. Mažų mažiausiai šią kartą praleisčiau.

  6. Neveris parašė:

    Nu as prisidedu prie Vegutes fanu….turiu 1080 ti, bet laukiu Vegos sugrizimo ir Syncu eru….Nesitikiu ComeBacko didelio, bet kazka sparta i 1080 galetu paleisti.

  7. Stipena parašė:

    Nu ir HW unboxed 20 žaidimų rezultatai: už Vega 64 greitesnė 10%, už 1080 7%. Verkiantiems dėl Vega 64 el. sąnaudų pasakysiu Radeon Chill.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.