PNY atskleidžia RTX 2080/2080 Ti dažnius

Iki šiol nelabai buvo aišku, kokie bus RTX 2080 ir RTX 2080 Ti dažniai, bet buvo tikimasi, kad jie bus aukštesni nei dabartinių „Pascal“ vaizdo plokščių. PNY skaidrės nerodo, kad sulauksime padidėjusio dažnio.

Pirma, reikia pradėti nuo to, kad tai nėra gamykliniai paskirti „nVidia“ dažniai, jie dar kiek padidinti. Kiek, kol kas to pasakyti negalime. Taigi, RTX 2080 Turbo dažnis yra 1710 MHz, o tai nėra labai įspūdinga. Keista, kad šios vaizdo plokštės TDP reitingas net 285 W, jis irgi gali būti padidintas lyginant su referencinio dizaino vaizdo plokštėmis. Kaip ir seniau rašėme, RTX 2080 turi 2944 CUDA branduolius, 256 bit ir 8 GB atminties. PNY tinklapyje šią vaizdo plokštę siūloma įsigyti už 800 USD.

„GeForce RTX 2080 Ti“ bazinis dažnis bus tik 1350 MHz, o Turbo režime 1545 MHz. Įdomu, kad TDP reitingas toks pats kaip RTX 2080 – 285 W. RTX 2080 Ti turės 4352 CUDA, 352 bit ir 11 GB atminties. Šią vaizdo plokštę siūloma įsigyti už 1000 USD.

 

25 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    Ar visada Triple fan ausinimas yra geriau?:) man graziai atrodo RTX 2080 EVGA XC Ultra. Kurios jums graziausios, kur daugiausia RGB? 😀

  2. BC00 parašė:

    Tokios taisyklės, kad aušinimas su triple fan bus efektyvesnis nėra 🙂 garso prasme vien dėl rezonanso, kuris kartais atsiranda dėl tokios fanų konfigūracijos.

  3. Povilas parašė:

    Bet cia dar kazkas nesirisa TDP custom RTX2080/2080TI vienodas, dazniai jei tokie tai tikrai nedideli, ant popieriaus 2080 ir 1080ti, nepasakyciau jog labai skirtusi, o sparta zada apciuopiama, tai gali but jog kai kurie info dar fake islenda, ar netikslus.

    • Povilas parašė:

      Prie to pacio speciau kad rtx2080 turetu pasiekt 2000mhz boost.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Reikia palaukti normaliu review, kolkas tik kruvos gandu ir hype’o, kuriu nemaziau, nei pries VEGA buvo. Siai dienai man tas RTRT ddiziaja dalimi yra marketinginis bulllshit’as. Kolkas DX12 ir Vulkan’as nera normaliai adoptint’as, o cia jau sneka apie real time ray trace’inga. Kai jis normaliai paplis industrijoje, ta RX20XX serija bus seniai moraliskai pasenus. As asmeniskai manau, kad bent ateinancius 2-3m sita reikala palaikys tik pavieniai zaidimai, kaip kad Metro Exodus ir pan.

      Man idomu kaip ta nauja karta suksis esamuose AAA title’uose. As labai smarkiai abejoju, ar GTX2060 bus ~GTX1080 ir pan., kaip kad gandai sako.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Bus kaip tu ir daugelis sako, tą ray tracing normaliai tik kitos kartos kortos palaikys. Kaip kad būdavo su pirmoms DX9,10,11 ir 12 kortom. Palaiko, bet paskui paaiškėja, kad nevisai ir nėra pakankamai galios.

      • BC00 parašė:

        6x perf padidėjimas čia aišku kalbant apie RTRT. Tik kad nebūtų, kad GTX 1080 apdoroja 3 fps greičiu, o RTX 2080 18 fps 😀 kaip sakant nuogąstavimas, kad visgi pirmoji gen gali normaliai nevilkti RTRT, o ir nėra ką vilkti, apart to Star Wars demo.
        Spekuliacijos, kad GTX 2060 bus > GTX 1080 in real gaming atrodo išvis neįtikinamai. Tiesiog nematau pakankamo HW resursų padidėjimo, kad būtų pasiektas toks increase. Didžiuliai patobulinimai architektūroje? Kai nėra konkurencijos? nVidia maloniai nustebintų.

        • Povilas parašė:

          Vienintele viltis architektura, ir geras boost daznis, o is esmes tai niekada taip ir nebuvo kad tos naujos technologijos gautu gera adoption. Tai veliau atsiras dar naujos technologijos ir t.t. Kad ir dabar paziurejus dx12 ir vulkan, niekas iki siol pilnai nenaudoja, ar neisnaudoja.

        • pasimetes parašė:

          Labiau tikėčiau gtx 2060 > gtx 1070, nei už gtx 1080… šiaip ram kiekis nuviliantis ;/

      • Stipena parašė:

        Keista tendencija, CGI sritis slenka link hybridinio renderinimo raster+RT, o žaidimu industrija bandoma tempti iš raster į raster+RT.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Mano supratimu CGI jau senai naudoja ray tracing, tik ne real time (del galios stokos). NVIDIA nori padaryti real time, tik galios trukuma kompensuoti visokiom AI nesamonem, kurios sukuria daug maz realistiska vaizda is nepilno tracingo ir pan.

          Cia su tokiom tendencijom tai matau tuoj ta AI apmokines kiekvienam zaidimui, ir dar „game ready“ driver’ys bus kaskart su atnaujintu tinklu. Zodziu nepergyvenkit vyrai, NVIDIA uz jus nuspres, kaip turi atrodyti zaidimas 😀

  4. kernel_panikuoja parašė:

    Siaip kas del tos naujos NVIDIA kartos, idomu, ar duos HDMI 2.1. Tada kaip ir turetu veikti VRR’as, bet kazi, ar NVIDIA bus tokia dosni 🙂

  5. newdiamond parašė:

    O kaip jus isivaizduojant nauju technologiju ivedima… iskart buna nerealus produktas, iskart visi ji pasigauna ?
    Kaip Jus galvojate, jeigu Nvidia pradejo nauja krypti, tai negi jie nereklamuos tos krypties, nes jeigu tai taps standartu, tada ji bus pioniere…
    Sias plokstes visi pirks kaip isprote ne del Ray Tray cing…Bet Nvidia ir ruosia jau nuo sios kartos, kad ji eina sia kryptimi ir kad jau po truputi zmones pratintusi

    • SoTOP parašė:

      Tai būtent, kad pirks jas ne dėl RTX, bet RTX bus į kainą įskaičiuotas 🙂 Ir kai po kokių tarkim 2 metų pasirodys žaidimai normaliai tą RTX išnaudojantys, greičiausiai paaiškės kad nepakanka galingumo šitų kortų tam. Bet kuriuo atveju, likus 32 valandom iki pristatymo nėra daug prasmės labai gilintis į šituos reikalus, pamatysim ką nvidia parodys. Ir už kiek.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Kalba ejo apie RTX20xx, kaip galutiniu produktu galimas savybes is praktines puses, o ne pacias fundamentalias technologijas. Niekas cia nenusiteikes pries RTRT ar AI apskritai, tiesiog kalbam apie tai is paprasto vartotojo puses 2000 serijos kontekste. Ir siaip nei RT, nei AI nera NVIDIA „nauja kryptis“, visa tai buvo prie tai. Ji tik pushina tai per savo produktus, nes ten yra daug potencialaus pelno.

      RTRT tikrai pades pardavimams. Ne visi pirks del to, bet daug kas uzsikabins uz to.

      • Povilas parašė:

        Mane realiai kabina FPS/TDP/Price ratio, o kad palaiko naujus features, tai nera blogiau, o ir pushinimas nauju inovaciju, tik i nauda. pagyvensim – pamatysim.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Man daug maz irgi. Dar Linux support’as, bet ten visom GPU (isskyrus Intel iGPU) buna savu bedu.

          As nesu pries nauja tech’a. Man labiau nepatinka tas faktas, kad NVIDIA vis stipreja kaip monopolininke ir grizta prie dalinio fixed-HW dizaino su proprietary standartais. Nepatinka daugiausiai del „moraliniu isitikinimu“, ne kazko objektyvaus.

          • Stipena parašė:

            Nu negali būti, nepatinka dėl moralinių įsitikinimų. Kažkas new iš kernel 😀

            • kernel_panikuoja parašė:

              Kiekvienas turi savu isitikinimu. Tarkim as uz atvira koda ir atvirus standartus, nors uzdaras kodas ir uzdari standartai nera kazkuom vienareiksmiskai objektyviai blogai visais atvejais.

              Ka as esu kelis kart minejas, kad neperku produktu pagal moralinius dalykus (nebent jie visiskai vienodi kitom prasmem, ir skiriasi tik moraliniais dalykais). Tarkim, man NVIDIA politika ir pan. ne prie sirdies, bet labai tiketina, kad pirksiu GTX2060, nes is praktines/technines puses man tiks labiausiai. Panasiai kaip Intel 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.