Po „Navi“ sulauksime „Arcturus“ AMD architektūros

AMD darbuotojas, kuriantis „Linux“ tvarkykles, atskleidė labai įdomios informacijos apie tai, kas mūsų laukia ateityje. Jis tvirtina, kad AMD atsisakys dabar gan painios pavadinimų schemos, kai architektūra atsispindi ir galutiniuose produktuose. Dėl to turime „Vega“ pavadinimą visur, tiek staliniuose kompiuteriuose, tiek nešiojamuose (Vega 3, Vega 11, Vega 56, Vega 64 ir t,t.). Kai kuriuos tai labai klaidina ir ateityje tai turi būti pakeista ir grįžtama prie senesnės vardinimo schemos, kai architektūra neatsispindi pavadinime. Tiesa, „Navi“ architektūra vis dar atsispindės galutiniame pavadinime ir tik po to bus grįžta prie paprastesnio vaizdo plokščių vardinimo.

Architektūra, seksianti po „Navi“, yra „Arcturus“. Kol kas sunku kažką apie ją pasakyti, bet seniau ji AMD skaidrėse buvo pavadinta „sekanti karta“. Tikėtina, kad šios architektūros produktus išvysime 2020 metais, bet tai tik spėjimas. Jei kam įdomu, tai „Arcturus“ yra raudona, labai ryški, žvaigždė.

8 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Čia truputį netiesa:) AMD nuo skaičių toje pačioje kartoje (Polaris 10, 11, 12) grįš atgal prie vardų (kaip Bonaire, Tonga, Hawaii, visi GCN2). Taigi Arcturus (tikėtina) bus pirmas GPU lustas kuriam dar nepaskirtas vardas pagal senąją tvarką su skaičiais, ir jis gaus vardą.

  2. DziugoSuris parašė:

    kazkaip net neapsimoka pirkt is lietuvos tiekeju vaizdo ploksciu, ypac amd. arba kaina auksta, arba pristatymo laikas tragiskas, arba out of stock nors skelbia kad turi kaimynineje valstybeje ;/
    https://imgur.com/a/N8ut2U0
    palyginau kainas tarp amazon.de tiesioginio pirkimo su skytech ir varle-renkuosi amazona.
    suprantu, kad tai senesne gpu. bet kaina labai prieinama amazone.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.