Po „Ryzen Threadripper“ karščio dangteliu nėra netikrų lustų

Visai neseniai „Der8auer“ buvo išardęs „Ryzen Threadripper“ procesorių, o po jo dangteliu slėpėsi netikėtumas, net keturi „Ryzen“ lustai. Priminsime, kad kiekviename iš šių lustų yra po aštuonis branduolius, nors „Ryzen Threadripper“ procesoriai maksimaliai turi tik 16 branduolių. Tada AMD paaiškino, kad du lustai yra veikiantys, o kiti du netikri skirti tik tam, kad geriau užsidėtų karščio dangtelis. Be to, tą video AMD paprašė išimti, nes jame buvo bandomas ne mažmeniniai rinkai skirtas procesorius.

„Der8auer“ nepagailėjo 1000 € ir įsigijo „Ryzen Threadripper 1950X“ procesorių, kad patikrintų kiek tikrų lustų visgi gauname. Nuėmus karščio dangtelį ir nuvalius lustus paaiškėjo kad, visi 4 lustai yra tikri ir turi visus tranzistorius. Tiesiog du iš jų yra arba sugadinti ir neveikiantys arba tiesiog atjungti pačios AMD.

24 Komentarai

  1. Hidraulinis parašė:

    O cia kazkam dar klausimu kilo? TR turi PCI-E 64 lanes, o ryzen teturi 16, na jau senokai galai nesuejo. Negi butu ryzen uzslepe dar 16 lanes PCI-E ir aktyvuotu likusius tik TR atveju. Na bent jau man tai nesitiki, todel is pat pradziu jau masciau, kad visi ryzen yra aktyvus ant to TR pcb (64=16×4). Ir kad sia pirmos klases matematika patikrint isleido 1000€. Ko nepadarysi, kad tapt sekundine zvaigzde.

    • EscO parašė:

      dar vienas testas kuriuo galėjo patikrinti savo tiesa ir vis dar turėti veikianti CPU.
      Po delidinimo galėjo įjungti pc ir matuoti kiekvieno CCX temp kad ir su zondu(jeigu jie išjungti jų temperatūra gerokai atsiliktų nuo tų kurie aktyvūs) kitu atveju visų ccx temperatūra būtu panaši

    • neblogai parašė:

      Epic iš tų pačių 4 Ryzen branduolių gauna 128 PCI-e juostas, taigi TR užtenka dviejų branduolių norint gauti 64.

  2. xFiniti64 parašė:

    Cia dar didesnis sudas uz intelio pasta. Priklijavo kruva cipu ir te, mane moraliskai uzmustu, kaip zinai, kad dar yra 16 branduoliu branduoliniu ir tu negali naudoti…….

    • adex parašė:

      na tuomet lauk isganymo nuo moralines savizudybes – i9-7960X, kuris bus garantuotas finansinis sado-mazo.
      o del ko atjunge tai net neabejoju jog tam yra tam tikros priezastys

    • Ambient parašė:

      Tai pirk Inteli tik sumokesi „nezymiai’ brangiau..

    • Maariux parašė:

      Jeigu susimokėjai tik už 16 branduolių, ir kaip sakai turi moralę, tai niekas tavęs neužmušinės.

      • xFiniti64 parašė:

        as geimeris, nematau prasmes tokiose suklijuotose cipose, kur pedos dydzio soketas, o tik maza dalelyte naudojama, aisku intelio termo pasta man nesuvokema taip pat. Beje TE turi moda zaidimams, kur isjunge kitus kristalus 😀 ir palieka viena, 8 coru. Cia taspac kas as paimsiu ir priklijuosiu poleris gpu, keturis 😀 ir realybeje veiks blogiau uz gtx 1060…

        • IFeelYou parašė:

          Jeigu tu „geimeris“ tai tau tikrai ne 16 branduolių CPU pirkt. Nes jeigu tu „geimeris“ ir perki tokį CPU – tai nelabai ką apskritai išmanai.
          O ar jis pėdos dydžio ar ne, tau neturėtų būti jokio skirtumo, nes tai apart išvaizdos nieko nelemia. ThreadRipper pastos nenaudoja, o yra prilituoti.
          Niekas nieko ten „nesuklijavo“ be reikalo. Jeigu suklijuotas – vadinasi toks gamybos procesas buvo reikalingas arba buvo pigesnis.

          • kernel_panikuoja parašė:

            Jis rasydamas „suklijuoti“ vartojo ta fraze is Intel skaidriu „glued together dies“, skirta pastumt ant AMD. Matomai nemazas Intel’io gerbejas 🙂 Speju visiems kartoja ir kruva kitu nesamoniu, parasytu tose skaidrese.

            • xFiniti64 parašė:

              Oj patikek, as inteli su nvidia prakeikes, beto jai skaitei posta as apie intelio termo pasta snekejau ir ju apgailetina nesamone. Kodel man nereik 16 coru 😀 as 4k streminu belosdamas. O jai po teisybeij tai aisku, intelio main strema naudoju. Aisku ant premijiero veikia suklijuotas reikalas, bet kaip ir open cl koki sida pasileisiu ant 4riu polers gpu irgi veiks, bet nueisiu i graju ir PSHHH, taspac su cpu.

              • IFeelYou parašė:

                Ja jeigu streamini 4K – tada jo. Bet jeigu rimtai žaidi – aukštesnis taktinis dažnis tau vis tiek svarbiau. Pagal įdėją tau geriausia būtų 7900X ir dellidinti CPU su skysto metalo pastą. Nusimuštų tos temperatūros ~15C*.
                Kitu atveju jeigu nenori to daryti – 1920X visai neblogas variantas ir dar pigesnis. Arba seni geri Ryzen 1700/1800.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Stream’ini 4K zaisdamas ir Intel’io mainstream’a naudoji? Pats tu cia susivartei ant kazko. Tokiu atveju tau elementarus R7 1700 butu geriau, nei 7700K.

                TR nera skirtas gamer’iams. Jeigu tik zaisti ir tik streamint’i, tada geriau jau dedikuotas streaming box’as salia gaming PC. Tai nereiskia, kad su TR negalima zaisti – tiesiog tai neracionalu price/perf prasme.

                „Suklijuotas reikalas“ veikia visur, tik soft’as turi zinoti apie toki reikala. Infinity Fabric’as su moduliaria architektura inesa fiksuota latecncy, del kurio nori nenori uzsideda teorinis max FPS/min time cap’as, taciau tuo paciu kadru laikai tampa maziau slankiojantys apie vidurki. Skonio reikalas, kuris atvejas geriau – man antrasis.

              • IFeelYou parašė:

                kernel_panikuoja viską labai gražiai susakė. Iš esmės pats optimaliausias variantas būtų Ryzen 1700 kainos/performance prasme. O jeigu dar geras aušinimas – gal kažkiek dar ir paoverclockintum.

    • Stipena parašė:

      Kaip bebūtų žmonėm labiau patinka tie „priklijuoti“ chipai, nes X399 MB parduodama kur kas daugiau nepaisant to jog X299 pasirodė anksčiau ir kone visi apžvalgininkai naudoja X299. Nevisus traumavo žinia jog po Threadripper slepiasi keli chipai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.