Po truputėli artėja UEFI era?

UEFI forumas, kurį sudaro Microsoft, Apple, Intel ir ARM, šiuo metu plėtoja naują priemonę, kuri turėtų pakeisti visiems gerai žinomą BIOS. Tai turėtų tapti nauju įrankiu, kuris taps programinės įrangos sąsaja tarp jūsų kompiuterio ir operacinės sistemos.

Kitaip, nei senasis, patikimas BIOS, UEFI bus galima valdyti pele ir vietoje to, kaip BIOS, kad būtų parašyta Asemblerio programavimo kalba, UEFI yra parašytas naudojant C programavimo kalbą. Galbūt tai jums menkai ką sako, tačiau C programavimo kalba parašyta programinė įranga yra žymiai reiklesnė, nors ir yra lankstesnė.

Pasak naujausių pranešimų, MSI jau ruošiasi entuziastams skirtose Sandy Bridge pagrindinėse plokštėse įtaisyti UEFI artėjant šių metų pabaigai. Už UEFI naudojimą pasisako ir Seagate, kurie teigia, kad be šios programinės įrangos sąsajos mūsų kompiuteriai taip ir nesugebės užkrauti didesnių, nei 2TB kietųjų diskų, tačiau naujovės paplitimas gali ir nebūti toks staigus.

Tikrai neatrodo, kad senas, geras BIOS pradings jau labai greitai, nes pagrindinių plokščių gamintojai išleido per daug lėšų tobulindami šią sąsają ir jos tikrai neišmes taip greitai, nors tenka pripažinti, kad naujovę bandys pasiūlyti ne tik MSI, bet ir kitos kompanijos.

8 Komentarai

  1. crooked parašė:

    kazkaip atrodo, kad taip ir neislys is uz MSI produktu ribos

  2. nanoWorld parašė:

    C kalba parasyta PI taip yra ir letesne, bei kazkaip suabejociau ar tikrai asembleriu raso visa BIOS\’a siuo metu… Na bet naujiena tikrai idomi.

  3. marltu parašė:

    Su tokiu intefeisu – ne pro kur. Kaip isvis jie sugeba tokius levus interfeisus kurt.

    Kas liecia C vs Assembler tai galbut ir imanoma su Assembleriu parasyt programa, kuri greitesne nei C, taciau taip atsitinka labai isimtiniais atvejais.

  4. nanoWorld parašė:

    Priklauso nuo kompiliatoriaus ir konkretaus atvejo, bet nesvarbu kokie pirmieji faktoriai, C kalba parasyta programa niekada nebus greitesne negu parasyta asembleriu (zinoma, jei nekreipsim demesio i pacio programuotojo klaidas ar programos neisbaigtuma).

    Kiek tas turi reiksmes praktiskai – kitas reikalas. Jeigu tam tikrus OS kernelio fragmentus, kurie yra svarbus spartos atzvilgiu vis dar raso asembleriu matyt kad turi…

  5. hangman parašė:

    1. C kalba parashyta programa gali buti lygiai tokia pati greita kaip ir parashyta assemblerio kalba.
    (viskas priklauso nuo programerio kompetencijos, nes jei gerai zinai kompiliatoriaus veikima tu su C gali parashyti lygiai ta pati kaip ir su ASM\’u)
    2. Tokiem dalykams retai kada naudojama paprasta C kalba. (labiausiai tiketina tam tikra C atmaina pritaikyta, kaip ir chipsetu programavimas, kai naudojamas butent tai sriciai pritaikytais kompiliatorius, ir sumazintas naudojamas komandu skaicius)
    3. C kalba valdo, perejimas nuo ASM i C tikrai yra pagrystas ir apgalvotas.
    4. UEFI yra technologija greitu laiku TIKRAI isstums BIOS. BIOS seniena. Jei norim nestovet vietoj riekia nauju technologiju. Kuriant HDD jau susidurta su BIOS sukeliamais apribojimais.

  6. nanoWorld parašė:

    Sie teiginiai esmes nekeicia: C nebus greitesne uz ASM, geriausiu aveju prilygstanti arba letesne ir tai priklauso nuo konkretaus atvejo.

  7. developeris parašė:

    siaip yra tikrai kur dar tobuleti softo atzvilgiu ir dziugu , kad kazkas tuo uzsiima 🙂

  8. Atavar parašė:

    kiek atsimenu panasaus pobudzio naujienos buvo islindusios pries ~2metus. Kaip islindo, taip ir nutilo… nors BIOS\’as tikra atgyvena siuolaikiniu PC pasauliu, ir su tuo praktiskai sutinka visi, na niekaip nepasiseka jos pakeisti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.