PowerColor pristato \“žalią\“ HD5750 vaizdo plokštės versiją

Grafikos plokščių gamintojai jau yra pristatę ne vieną plokštę su sumažintomis energijos sąnaudomis. Visgi dažniausiai tai įvykdavo po naujų ir grafikos procesorių revizijų pasirodymo. O štai PowerColor ruošia naujus energijos sąnaudų rėmus įsprausti Radeon HD5750 vaizdo plokštę.

Naujoji plokštė, pavadinta Radeon HD5750 Go! Green, kitaip nei įprasta versija, neturi papildomo 6 kontaktų lizdo, skirto plokštės maitinimui. Tai reiškia, jog plokštei pakaks 75 W galios, gaunamos per PCI-Express lizdą. Plokštė turės 1 GB GDDR5 tipo atminties, dvi DVI, vieną HDMI ir vieną DisplayPort išvestį. Kitos plokštės specifikacijos nepateikiamos.

Kaip žinome, įprastinės HD5750 TDP reitingas siekia 86 W, o AMD nepristatė naujos Juniper lusto versijos. Taigi net ir sumažinę sumažinę likusių komponentų sunaudojamą galią sunkiai tilptų į 75 vatų rėmus. O kadangi bendra plokštės suvartojama galia gali būti ir didesnė už TDP reikšmę, peršasi išvada, jog PowerColor HD5750 Go! Green grafikos procesorius veiks mažesnių taktiniu dažniu nei įprastas HD5750 variantas. Visgi pranešime spaudai gamintojas mini, jog gaminio sparta turėtų būti tokia pati, kaip ir įprastinės versijos. Tai galbūt galima pasiekti padidinus grafikos atminties dažnį. Bet kokiu atveju, ši plokštė tikrai nebus skirta spartintojams.

2 Komentarai

  1. pascha parašė:

    Na jeigu dar ir kaina butu zalia koki 250lt tai is vis fantastika.

  2. Queelis parašė:

    Turbūt orientuotasi į tai, kad PCIe 2.0 gali tiekti 150W, todėl leido sau atsisakyti papildomo maitinimo

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.