Praėjusį ketvirtį AMD užėmė 18.7 procento rinkos

Kaip žinia, trečiajame ketvirtyje AMD po ilgo laiko tarpo sugebėjo pelningai dirbi su savo produktų padaliniu, o tai taipogi buvo pirmas kartas po GlobalFoundries įkūrimo, kai minėtas padalinys dirbo pelningai. Intel, tuo tarpu, pranešė, jog jos augimas iš antrą į trečia ketvirtį buvo pats didžiausias per pastaruosius 30 metų. Tad įdomu, kiek rinkos dalies užėmė kiekviena iš kompanijų?

Pasak IDC rinkos tyrimų firmos, Intel ir toliau dominuoja mikroprocesorių rinkoje bei jai priklauso net 81.1% bendrų parduotų produktų skaičiaus. AMD priklauso 18.7% rinkos, o „nykštukinei“ kompanijai VIA – 0.2 procento. Tenka pastebėti, kad Intel sugebėjo iš šių abejų kompanijų „pavogti“ rinkos dalis. AMD antrajame ketvirtyje turėjo 20.6% procentų rinkos dalį, o VIA – 0.5%, tad jų dalis trečiajame ketvirtyje mažėjo, o Intel – didėjo.

IDC taip pat pranešė ir kiek detalesnius rezultatus. Stalinių kompiuterių rinkoje Intel dominuoja ne taip, bet vis tiek turi 72.2% rinkos dalį, tuo tarpu AMD – 27.4 procento. Mobilių kompiuterių rinkoje Intel priklauso net 88% rinkos dalies, kai AMD vos 11.9%. Serverių ir darbo stočių sektoriuje Intel taip pat akivaizdžiai pirmauja – jai priklauso 90.4% rinkos dalies, AMD – 9.6%. Verta pastebėti, kad AMD rinkos dalis mažėjo visuose trijuose sektoriuose.

4 Komentarai

  1. forxis parašė:

    nu vo matosi dabar kaip tie 81.1% buvo pasiekti teismai per teismus inteliui atsieis nuostoliu bus jiem nemazai 🙂

  2. boska parašė:

    pritariu tau FORXIS, kiek babkiu jie paklojo, kad nesinaudotu amd, tai db dar daugiau paklos kad isnestu kaily…

  3. daniukas21 parašė:

    manau jei uzimtu amd 50 procentu rinkos tai ju cpu butu pranasesni uz intel 🙂

  4. zirnis parašė:

    intel brangesni, geros intel motinines brangesnes, nesuprantu, kaip juos gali pirkti i biudzetinius ar paprastus kompiuterius PC

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.